Mi az a pont, amikor ismeretlenül már be kéne avatkozni?
Kb. 1 éve költözött a szomszédunkba egy anya a kisiskolás gyerekével.
Minimum 2 naponta leszünk arra figyelmesek, hogy anyuka torka szakadtából ordít a gyerekével valami miatt, de úgy, hogy a tv mellett általában az is jól kivehető, hogy éppen miért. Én egyre durvábbnak érzem ezeket és újabban ajtócsapkodással is társul (remélem, hogy csak ennyi). Konkrétan fura, de már én érzem azt, hogy nyomaszt és rontja az életminőségemet ez a szitu a közvetlen környezetemben. Eddig eltudtam vonatkoztatni, nem az én dolgom, próbáltam homokba dugni a fejem őszintén szólva... amióta várnadós vagyok azonban mintha szorongnék, amint meghallom, hogy megint ordít a nő a gyerekkel. A legnagyobb dühében is... hogy mondhat egy anya olyat a kisiskolás gyerekének, hogy "takarodjon el az életéből a büdös p*csába", "soha nem kellettél nekem", "ugyanolyan kis patkány vagy, mint az apád", "szerinted nekem jó, hogy a nyakamon maradtál?" és még sorolhatnám. Egyszerűen borzasztó hallgatni a fal túlsó oldaláról is, el sem tudom képzelni a gyerek mit élhet át. Az ő hangját sosem halljuk. Pár hete éjfélkor riadtam fel arra, hogy anyuka üvölt, olyan gyomorgörccsel aludtam vissza, mintha az én hajamat ordította volna le a fejemről. Azt érzem, hogy én ezt már nem tudom tétlenül hallgatni.
Ti beavatkoznátok? Mit tennétek?
Menj át és kérdezd meg, segíthetsz-e valamiben. Ha ennyire ráérsz, vigyázhatnál néha a gyerekre, akkor az anyja tud pihenni és nem lesz idegroncs
Nem könnyű ám egyedül egy kisgyerekkel, segítség nélkül.
Egyedulallo anya vagyok, es borzaszto nehez. El sem hinned (remeljuk soha nem tapasztalod meg, de nem tudhatod par ev mulva nem te fogod ugyanezt csinalni ).
Mondjuk en nem vagyok ilyen, nem kiabalok a gyerekkel, viszont aki egy kicsit is gyengebb idegallapotban van, megertem milyen erzes.
Nevtelen jelentgetes helyett, mi lenne ha megprobalnal segiteni ? Osszeismerkedni az anyukaval, segitseget felajanlani ?
Mit nem adnek erte ha a szomszedom atjonne es vigyazna a kicsire mig elmegyek fodraszhoz ahova evek ota nem jutottam el!
Vagy csak egy kavera. Lehet jot tenne neki !
Lépcsőházba függesztenék ki egy kis üzenetet (semmi fenyegetőt, vagy sértőt, csak a tényeket, azt is leírnám,amiket felsoroltál, hogy mit mond a gyermeknek), mindenki olvassa szépen, az is, aki nem hallja a tombolását a hulladéknak. Leszedi majd, de másnap megint kiraknám, névtelenül. Majd azutáni nap is, így tovább. Érezze a törődést.
És Te is kiírod magadból a dühöt, amit a mocsadék miatt érzel, talán megnyugvást hoz. Kicsit tettél is valamit.
Hajrá!
Elhiszem, hogy nehéz lehet egyedülálló anyának lenni, ezt meg sem kérdőjeleztem, ettől függetlenül a szavaknak súlya van. Totál mindegy mennyire vagyok feszült, egyszerűen nem dobálózom alpári stílusban ilyen szavakkal két naponta, főleg nem egy ekkora gyerkőcnek. Én az ilyen embert nem tudom tisztelni és nem tudom felajánlani neki az önzetlen segítségemet sem, mert undorító, amit művel. Hogyan barátkozzak vele, amikor így is túl sok, amit hallok belőle? Érezhetően távol áll az értékrendje az enyémtől. Nevezhettek ítélkezőnek, ez van.
Fentiek ellenére lehet, hogy bekopogok a következő vita hevében, hogy ne haragudjon, de amit művel, az brutális... Legalább legyen már tisztában azzal, hogy élnek körülötte és többen halljuk hogyan beszél a gyerekével.
14-es...áruld már el egy ilyen aljadékkal mit lehet megértetni, egyezkedni. Konstruktív...hű de okos vagy, valami tudálékos mediátor?
Egyébként lehet, hogy nevelőszülőknél békésebb, kiegyensúlyozottabb, biztonságosabb élete lenne annak a szegény gyereknek. A terrornál minden jobb, megöli a lelkét, nem lehet boldog egy gyermek ilyen körülmények között.
13 voltam, lehet lepontozni, "pont" lexarom
Amennyi idegbeteg hulladék szomszédom volt már, annyit tudok biztosra, hogy az egyetlen működő megoldás, ha az egyik fél költözik. Nekem is volt ilyen szomszédom is, ahol napi szinten leordították a pár éves kislányt ("beletaposok az arcodba te hülye f.sz, ha még egyszer kiöntöd a vizet" jellegű mondatokkal) és tudod mi történt velük a sokadik rendőri feljelentés után (amit nem én kezdeményeztem)? S-e-m-m-i. Magyarországon csak azt baxogatják kis túlzással, aki normális. Akitől meg a víz lever, olyan kattant, az él zavartalanul.
Úgyhogy költözés, vagy ha szerencséd van ők mennek. Alternatív megoldás a hangszigetelés a kettőtök közti falra. De azt ne gondold, hogy annak a csóró gyereknek bárki segíteni fog, akárhogy is próbálkozol (igen tudom, szánalmas és szörnyű, de attól még így van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!