Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi az a pont, amikor ismeretle...

Mi az a pont, amikor ismeretlenül már be kéne avatkozni?

Figyelt kérdés

Kb. 1 éve költözött a szomszédunkba egy anya a kisiskolás gyerekével.

Minimum 2 naponta leszünk arra figyelmesek, hogy anyuka torka szakadtából ordít a gyerekével valami miatt, de úgy, hogy a tv mellett általában az is jól kivehető, hogy éppen miért. Én egyre durvábbnak érzem ezeket és újabban ajtócsapkodással is társul (remélem, hogy csak ennyi). Konkrétan fura, de már én érzem azt, hogy nyomaszt és rontja az életminőségemet ez a szitu a közvetlen környezetemben. Eddig eltudtam vonatkoztatni, nem az én dolgom, próbáltam homokba dugni a fejem őszintén szólva... amióta várnadós vagyok azonban mintha szorongnék, amint meghallom, hogy megint ordít a nő a gyerekkel. A legnagyobb dühében is... hogy mondhat egy anya olyat a kisiskolás gyerekének, hogy "takarodjon el az életéből a büdös p*csába", "soha nem kellettél nekem", "ugyanolyan kis patkány vagy, mint az apád", "szerinted nekem jó, hogy a nyakamon maradtál?" és még sorolhatnám. Egyszerűen borzasztó hallgatni a fal túlsó oldaláról is, el sem tudom képzelni a gyerek mit élhet át. Az ő hangját sosem halljuk. Pár hete éjfélkor riadtam fel arra, hogy anyuka üvölt, olyan gyomorgörccsel aludtam vissza, mintha az én hajamat ordította volna le a fejemről. Azt érzem, hogy én ezt már nem tudom tétlenül hallgatni.

Ti beavatkoznátok? Mit tennétek?

2022. jan. 26. 21:16
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
43%
Vedd fel magnóra. Küld el a gyámra.
2022. jan. 26. 21:22
 2/34 anonim ***** válasza:
37%
És mi lenne ha nevelőintézetbe kerülne a gyerek? Elégedetten hátradőlsz?
2022. jan. 26. 21:35
 3/34 anonim ***** válasza:
65%
#2 tehát mindent el kell tűrni, mert a nevelőintézet szarabb?
2022. jan. 26. 21:48
 4/34 anonim ***** válasza:
87%
Semmit nem lehet tenni. Majdnem Ugyanilyen szituban voltam a szomszedunk ügyében, névtelenül jelentettem, fel is vettem, kimentek hozzájuk, nem találtak semmit ők meg elkezdtek korbejarni az utcát és mindenkit megfenyegettek hogy ha ő volt beperelik, felnegyelik, megverik, és semmi nem lett az ügyből.
2022. jan. 26. 21:52
 5/34 anonim ***** válasza:
93%
Nem jelenteném sehova, egyszerűen átmennék, megmondanám neki, hogy zavar, hogy ordibál, ha megszületik a babád őt is fel fogja kelteni, éjszaka pedig ez csendháborítás és akár rendőrt is hívhatsz.
2022. jan. 26. 22:05
 6/34 anonim ***** válasza:
36%

Elhiszem, hogy nem jó hallgatni, de mégis mit gondolsz, ha jelented mi lesz? Ugye nem gondolod, hogy ha a gyereket intézetbe viszik, attól neki jobb lesz? Ezzel lehetne végérvényesen tönkretenni az életét.

Én is azt javaslom, amit az előttem szóló, menj át, és jelezd, hogy zavar az üvöltözés. Vagy hívj rendőrt, attól majd beijed. De ne küldj rá családsegítőt meg ilyeneket, azok segíteni ebben az esetben nem tudnak, vagy ha mégis megpróbálják, csak a gyerek látja kárát.

2022. jan. 26. 22:14
 7/34 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem is vedd fel és jelentsd be. Így tiszta lesz a lelkiismereted, hogy tettél az ügyben. Inkább vizsgálják ki, minthogy évekkel később mardosson a lelkiismeret, ha történik valami a kislánnyal, hogy tehettel érte valamit.

Én sem érezném jól magam itthon, ha naponta hallanám kiabálni a szomszédokat, azt meg el sem tudom képzelni, hogy a születendő kus babámnak is ezt kelljen majd hallgatni, pl ha épp altatnám...

Egyébként a többi szomszéd mit szól hozzá? (gondolom nem családi házban laktok, az nagyon durva lenne, ha az is kivehetoen athangzana).

2022. jan. 26. 22:15
 8/34 A kérdező kommentje:
Nem látom értelmét a jelentgetésnek. Annak, hogy szólunk, inkább, de ettől meg a helyzet nem oldódna meg valószínűleg. Olyan tehetetlen az ember... Borzasztó lehet így felnőni.
2022. jan. 26. 22:16
 9/34 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg borzasztó lehet így felnőni. De ha naponta felpofozná akkor sem kerülne intézetbe. Csak ha kékre-zöldre veri, úgyhogy nem hiszem, hogy egy hangfelvételnek bármi következménye lenne, legális ordítani vele, remélem hamar felnő és elköltözik.
2022. jan. 26. 22:29
 10/34 anonim ***** válasza:
84%

Èn próbàlnèk vele beszèlni. Valòszìnűleg nagy rajta a nyomas, a mergèt meg a feszültsegèt a gyereken vezeti le, èrzi ő maga is, hogy milyen sz.r anya, ettől mèg idegesebb, es megint a gyereken csattan az ostor.

Borzasztò es elviselhetetlen ahogy banik a gyerekkel. Ha nem akarsz vele beszèlni, akàr nèvtlen levelet is ìrhatnàl neki.

A gyamügy ennyiert nem hinnèm, hogy kijön, de elèg lutri is. Rossz esetben elviszik a gyereket, ahelyett, hogy a vàltozasban tàmogatnàk az anyàt. Jò esetben ràijesztenek es vàltoztat a viselkesèsen vagy pszichològushoz küldik ôket.

2022. jan. 26. 22:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!