Az edző fenéken billent egy gyereket és a "sggbe rúglak" kifejezést használja? A gyerekem szerint nem fájt a másik gyereknek, csak figyelmeztetés volt neki, de nem nagyon tudtam hogy hozzáállni a dologhoz.
Aprócska kellemetlenség volt csak eddig nekem az edzővel, amúgy szimpatikus, de most mit mondjak a gyerekemnek? Járassam továbbra is? Hozzam fel az edzőnek? Biztos vagyok benne, hogy a gyerekem nem hazudik, és az edző poénnak vagy jelzésnek gondolta, mert jelezte, hogy van fegyelmezési gondja más gyereknek a csoportban, de nem tudom hogy jó e ez az egész, olyan helytelennek érzem.
Hozd fel a tanárnak, hogy az erőszakkal nem viccelődünk.
2022. jan. 26. 14:55
2/12 anonim válasza:
Nem szeretném ha ilyen edzőhöz járna, mert elkezdheti utánozni. De azt el tudom képzelni, hogy ez valamilyen poén volt az edző részéről, talán a fiad is erre utalt. Viszont felnőtt ember ne beszéljen így gyerekek előtt.
2022. jan. 26. 14:58
3/12 anonim válasza:
Szerintem bárki, aki gyerekekkel dolgozik nem szabadna, hogy ilyen szavakat használjon és ilyet tegyen. Én is dolgoztam gyerkőcökkel nagyon sok ideig. Egyszerre 5 kisebb (0-5 éves) volt általában, mégsem használtam ilyen módszert viselkedési problémánál. Pedig az ikrekkel volt gond. Nem is kevés. Amikor pedig 12 olyan gyerek volt, akik 10-14 évesek voltak is normálisan meg tudtam velük beszélni a dolgokat. Sose volt olyan, hogy nem tudtam megoldani szép szóval.
2022. jan. 26. 14:58
4/12 anonim válasza:
Hát az edző valószínűleg egyébként is hajlamos így beszélni és az ő szótárában ez nem csúnya. Ha egyébként normális, bár nem örülnék neki, de ezért nem venném ki. Nálunk is volt már ilyen-olyan nekem alpáribb stílusú/humorú, pedig egyébként jó fej edző focin, karatén, víváson... a gyerekek persze röhögtek rajta, mint mondjuk a pisi-kaki vicceken, de minden csoda fél percig tart és nem vették át. Ahogy osztálytársból is akad mindig, aki otthonról ezt hozza, szerintem teljesen ettől megóvni nem lehet, és végül csak az otthoni minta számít.
2022. jan. 26. 16:14
5/12 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy csúnyán beszél itt az összes edző, szoktam hallani őket egymás közt, viszont ilyen gyerek felé irányuló megfélemlítős humort még nem vettem észre.
Kicsit tartok tőle, hogy az enyémmel is lesz valami, és átélhet ilyet. Nem tudom, felhozni nem tudom, hogy jó lenne e, mert kinézem belőlük, hogy megszégyenítik a gyereket miatta, hogy panaszkodott nekem, illetve hát ha ilyen a stílusa, nem fogja érteni, mi vele a gond.
De tudom, hogy nehéz neki is megőrizni a tekintélyét a gyerekek előtt, hogy hallgassanak rá elsőre menőnek és erősnek kell tűnnie.. nem tudom tényleg.
2022. jan. 26. 16:20
6/12 anonim válasza:
Nem tudom, mekkora és milyen nemű a gyereked, de tapasztalatom szerint fiúként - pláne majd suliban - még fog bőven ilyesmikkel találkozni, mert állandóan megy a kakaskodás (bandázás, lökdösődés, egymás cikizős heccelése) még barátok közt is.
2022. jan. 26. 16:47
7/12 A kérdező kommentje:
Egész más, ha egy kisgyerek csinálja egy másikkal kettesben(bár szerintem az sincs rendben), mintha egy hatalmon lévő többször akkora személy mások előtt.. Egy esetet elnézek, kettőnél már kiveszem. Nem fogok beszélni róla, csak mielőtt kiveszem fogom megindokolni, hogy nem értek egyet azzal, ahogy a gyerekekkel bánik.
2022. jan. 26. 17:12
8/12 anonim válasza:
Istenem.. Hogy lehet ezt igy felfújni és erőszaknak hívni..tartsatok csak burokban őket, majd lesnek mikor attól össze sz@rják magukat, hogy csúnyán néztek rájuk.
2022. jan. 26. 17:43
9/12 A kérdező kommentje:
7-9 évesek, több lány is van a csoportban. Nem gondolom, hogy a nemnek bármi köze van az egészhez, akár fiú, akár lány fenekén löknek egyet felnőttek a lábukkal, nem oké. De persze, nyilván kis gond csak, azért viszem továbbra is a gyereket, amíg nem lesz rendszeres ez a fajta hozzáállás. Fene se akarja, hogy valamilyen komplexusos edzés címszóval szégyenítse meg a kicsiket, mert azt hiszi ettől lesz nagy ember a szemükben(meg a sajátjában), és a jó gyerek csendben kussol, nehogy megverjék vagy megalázzák.
2022. jan. 26. 17:56
10/12 anonim válasza:
Hát nem tudom... Kontextustól, hangsúlytól is függ. Az enyémek simán röhögtek tovább akkor is, ha ők kapták, hogy "hogy ha nem viselkedsz, kettéváglak egy életlen késsel"... S nem gondolták, hogy tényleg és nagyon szerették azt az edzőt. "Megalázás", vagyis elszomorodás vagy ciki helyzet sajnos néha minden versenynél van, hisz valakinek utolsónak is kell lennie, ezeket is tudni kell kezelni a többiek szeme láttára. Ezt valakit motivál, mást letör. De az őszintétlen folytonos dicséretet is kiszúrja a gyerek. Én amit írtál, még nem venném ennyire komolyan, max. ha tényleg azt látod, hogy visszaél a hatalmával. Egy másik edzőnk sosem beszélt csúnyán, viszont egyszer megegyezte, csak mert beszélgetett az elsősöm, lévén csak pár hete elsős, hogy komolyan gondolkodjon el a gyerek, hogy itt van-e a helye, ha nem tud viselkedni. Na ez az udvarias felnőttes játszmázás volt igazán káros az addig lelkes gyereknek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!