6 éves a lányom de egyszerűen nem még mindig nem tudja biztosra melyik a jobb és bal keze. Ez nagy gond? Mivel lehetne segíteni neki ebbe?
Ügyesen rajzol, szépen beszél, kézügyessége is nagyon jó, puzzle stb logikai játékokba is nagyon jó...
Szinte mindenbe ügyes.
De a jobb bal kéz nem megy.
Pedig már mondtam neki amelyikkel rajzolsz az a jobb! Akkor tudja de utána ha csak úgy spontán kérdezem vagy hogy pl azt jobb vagy bal kézzel fogd meg akkor nem biztos.
Szia én is csatlakozom a diplomás oldaltevesztokhoz.
Annyiban okoz gondot hogy nehezen tanulok és utanzok mozgásokat, szóval táncos nem lettem :D ja meg majdnem megbuktam a forgalmin mikor vezetni tanultam mert rossz irányba kanyarodtam (de vezetésben nem gond). Meg a férjem nem engedi hogy navigaljam :D
A nővérem tanító, ő amikor elsős osztályt kap mindig ragaszt kicsi szivecske matricát a padok bal oldalára és úgy tanítja meg nekik,hogy az a bal oldal, ahol a szívük is van.
Szóval gondolom még nem akkora probléma, hogy keveri a lányod 6 évesen :)
39 éves vagyok, diplomám is van, meg még jó pár más bizonyítvanyom is. De még mindig nem vagyok biztos abban, melyik a jobb, vagy a bal...
7 éves kisfiam is ugyan így van.
Én tudim magamról, hogy kétkezes vagyok. Vagyis ugyan úgy tudok írni a jobb és a bal kezemmel is. Bal kézzel sepregetek, jobb kézzel használom az ollót... Én szerintem emiatt a kétkezesség miatt van az, hogy az irányok nem tökéletesek.
Nyugi. Nem lesz belőle semmi hátránya. Sőt szerintem valamiben kiemelkedő lesz. A fiam pl sakkozik lassan 4 éve.
én megtanultam, hogy az egyik anyajegyem hívják Jobbnak, a másikat Balnak... de először talán nyolc évesen. sose zavart semmiben, anyám meg szerencsére elég agresszív volt, hogy az akkori alkalmassági felmérés túl kicsi súllyal és jobb-bal nélkül is iskolába engedjen.
a suliban nálunk is volt szívecske a padon, a kerámiatanáromat kevésbé zavarta, hogy nálam a csésze füle a másik oldalra kerül, ha nem láthatom, hogy hova teszik a többiek, a tánctanárom meg együttélt azzal a sorscsapással, hogy csak akkor tudtam helyes irányba forogni, ha megmutatta mit akar, és leutánzom. sőt, vezetek is, oktatóm nagyon aranyos volt, mondta hogy ne aggódjak, neki tkp mindegy merre fordulunk, csak csináljam helyesen. a jobbkéz-szabály is megvan, csak azzal a kezemmel inthetek a másiknak, hogy menjen, amivel a váltót is fogom, mert a másik mindig a kormányon van. kis extra kondicionálás, de működik. mindent összegezve: teljes, önálló és önellátó életet élek, minden különösebb fennakadás nélkül, de ha kesztyű van rajtam, és nem látom Jobbot, le kell vennem az úrbaigazításhoz. (Bal sunyi kis dög, az évek során teljesen elhalványult :( )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!