6 éves golden retriever kan kutyámat szeretném sétáltatni, de egyszerűen nem bír viselkedni ha kimegy az utcára. Mi a teendő?
"Nincs hozzászoktatva"
Hát szokjon hozzá. Vidd ki, mozgasd le alaposan (nem rövid pórázon sétálgatással, meg kertben játszással, mert az lósz*r, vannak erre technikák), mutasd meg neki az elvárt viselkedést, magyarul jutalmazd, ha jól viselkedik, és korrigáld, ha nem; ezt gyakorold vele minden nap, és jó lesz.
Ha nem megy, keress szakembert :)
Fojtó nyakörvet használsz sétánál? Tudom hogy ez nem hangzik valami bíztatóan, de ha csak KICSIKET rántasz egymás után, addig ameddig a bal oldaladra nem áll melléd akkor nem árt, ês nem is fáj neki.
Ezt a kutyaiskolában tanultam, még hosszú távon nem használt nekem, de így pár percig mellettem sétál a kutyám. Egyépként nem te vagy az egyetlen, aki így van ezzel. A kutyasuliban van olyan, akit a golden retrivere átránt az akadályon.
Sok szerencsét,remélem segítettem.
:):)
komoly kutatások ,50 év tapasztalata alapján kérdezném ?? milyen komoly egészségügyi kockázata is van a fojtó nyakörv-nek ??:)
az európai állatorvosi tudás alapján ,még senki sem látott fojtó nyakörv miatti légcsősérülést kutyán :)
bár elég sok rémhír kering róla ,érdekes módon kizárólag egysoros folytó nyakörvvel vizsgáztathatsz kutyát ??? miért is?? ha ennyire veszélyes:):) ez tévhit !
kedves kérdező :
igaz divat a kutyasétáltatás , főleg most ,hogy vége a sulinak, meg jó idő is van . gondoltad ,kicsit sétáltatod, na persze ,csak a kutya miatt,és nem a szomszédok, vagy a barátok miatt :) hiszen 6 év , alig több mint 2000 nap alatt ez nem igazán jutott az eszedbe :)
feltételezem, kitartasz a séták mellet ,és napi szinten rendszeresen fél-1 órát sétáltatnád élete hátralévő 6-8 évében ( goldenek átlag életkora 12-14 év).
a séták neked is megfelelő ritmusához, a nyugodt kutyád lábad melletti sétájához semmi mást nem kell tenned ,
MINT K....RA SOKAT FOGLALKOZNI VELE ! rengeteget !!
szocializálnod kell, aztán megnevelni, majd jöhet az alapengedelmesség . kb 4-6 hónap .
ezek után a kutyád akár póráz nélkül is nyugodtan sétálhat melletted bárhol bármely,zavaró külső körülmény ellenére.
vagy :
jön a drasztikus büntető-nevelő módszer ,amikor is büntetsz minden nem tetsző viselkedést ! ebben az esetben nincs pozitív megerősítés, nincs dícséret, nincs jutalmazás , ha jól viselkedik!
kb: 3 nap és sétálna rendesen, kissé feszülten ,de gond nélkül :)
az első módszer működhet , a második pedig nem !
mert te nem értesz a kutyák neveléséhez, és mert könnyen meggondolhatod magad a napi sétákkal kapcsolatban :)
a séta egy eszköz a nevelésben , pont mint a póráz, meg a fojtó nyakörv:)
vidd el futtasd meg a kutyád ,legyen olyan fáradt, hogy csak vánszorogjon ! itasd meg . és indulj el vele sétálni :)
a fáradt kutya nem húz !! a fáradt kutya nem harcol a kerítésen túl élőkkel :)
a fáradt kutya könnyebben nevelhető :)
de lefárasztani egy 6 éves goldent , ráadásul napi szinten !! na az nem piskóta :)
meggondolod ???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!