A gyerek hány éves koráig mutatkoztatok előtte meztelenül?
Nem értem mitől lenne egyből prűd az, aki nem meztelenkedik direktbe a gyerek előtt…🤷🏻♀️
Valahogy különösebb erőfeszítés nélkül sikerült mindig mindent “megoldani” anélkül, hogy meztelenül látott volna minket.
Azt az 10 percet, amíg én vagy az apja zuhanyzik kibírta/kibírja, ha pont akkor akart kezet mosni, azt egészen nyugodtan meg tudta oldani a konyhában is. Mindenki csukott ajtóval zuhanyzik, én alapból sem szeretem ha benyitogatnak közben (gyerekként is utáltam), ennyi privát szférát szerintem igazán megérdemel mindenki. Ruhacserekor meg nem vagyunk meztelenek, bugyi-melltartó/top, férjemen meg boxer gatya mindig van.
Ettől még nem vagyunk prűdek, szimplán nekünk így a jó, valahogy soha nem éreztem kényszert arra, hogy egy szál csöcsben szaladgáljak pl a gyerek előtt, felsőmet zuhanyzás után fel tudtam venni a fürdőben is..
Nem feszültem rá semmire, szimplán nem értem miért kell ismeretlen emberekre jelzőket aggatni (ami még csak nem is igaz, ránk legalábbis), amiért az másképp csinál dolgokat, mint mi.
Nem vagyunk túlzottan szégyenlősek, sem gátlásosak a nemiséget illetően meg társai, márpedig a prűd ezt (is) jelenti és bárhogy nézzük, ez egy negatív jelző, itt is ilyen kontextusban használták. Én kérek elnézést hogy meg mertem jegyezni, hogy csak amiatt mert nem flangálok meztelenül a gyerek előtt még nem vagyok prűd.
Nem értem miért kell fennakadni azon, hogy valaki csukott ajtó mellett lezuhanyzik és egyúttal fel is öltözik, senki nem lát senkit meztelenül.🤷🏻♀️
27: Mert szerintem az, akit a saját gyereke nem látott/láthat meztelenül, indokolatlan falakat húz és banális titkokat kreál a gyereke számára. Emiatt ezt nem csupán egy eltérő szokásnak látom, hanem egy káros dolognak.
Leírni meg azért írom le, mert feltételezem, hogy a kérdező nem csak a számokra kíváncsi, hanem a témával kapcsolatos véleményünkre is.
Milyen indokolatlan falhúzásról meg banális titkokról beszélsz könyörgöm?! Mi annyira hihetetlen és felfoghatatlan abban, hogy nem érezzük szükségét meztelenül fel-alámászkálni a házban?? Valahogy az évek alatt nem alakult olyan szituáció, hogy feltétlen meztelen kellett volna lennünk. Elmondtam már: mi csukott ajtóval szeretünk zuhanyozni, dolgunk végeztével felöltözünk és úgy jövünk ki. Voilá. Ha meg átöltözünk mindig van rajtunk alsó, így kényelmes. Őszintén nem értem miért kell ebbe többet belevizionálni meg kitalálni, hogy egyenesen káros a gyerekre..🤦🏻♀️
Semmi szükség ismeretlenül “diagnosztizálni” a másikat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!