Sógornőm kislánya 3 éves lett a héten. A kicsi még pelenkás, bilit nem használta még, beszélni nem beszél,max baba nyelven gagyog. Az óvodáig még van fél éve. Az anyuka szerint túl aggódom, de szerintem nagyon le van maradva, szerintetek?
Ooo
Lányom ovis…3,5 éves
Döbbenet mennyire nem beszélnek, akad pelusos is..
Az ottalvósok közül 2 gyereknek nem kell alváshoz pelenka ( lányom nem alszi ott, nappali alvásra nem, de éjjelre neki is kell)
A gyerekek fele nem tudja a ceruzát fogni rendesen.. sorolhatnám..
Hagyd őket
Képzeld el, a fiam most lesz 3 éves, mindent folyékonyan beszél, jó ideje, de pelusos, nappalra is.
A bölcsiben 12-en vannak, senkinek nem kell már pelus, engem folyamatosan zaklatnak, hogy szoktassam le, mivel csak az én gyerekemmel van „gond”.
Viszont! A többi gyerek szinte alig beszél, az is érthetetlen…
"A gyerekek fele nem tudja a ceruzát fogni rendesen.. sorolhatnám.."
Ne is tudjon még basszus, amikor 5-6 éves korra kell, az iskolaérettség része. Addig a marokfogás teljesen normális.
A normálisant nem feltétlen az írásos fogásra értem ( bár nekem a 2 éves is úgy fogja már) hanem amikor fordított marokfogással fogják majd 4 évesen is..
Másrészt a naggyal 2,5 évesen voltunk fejlesztésen ( beszéd elmaradás miatt)
Ott simán elvárták ezt is és a váltott lépcsőzést is fel/le és még sorolhatnàm, amik a státuszon későbbiek lennének..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!