Le vagyunk maradva?
Tudom, minden baba a maga ütemében fejlődik és nem is szeretném siettetni, csupán aggaszt egy-két dolog.
Szoktam olvasgatni a neten, hogy mit szoktak már tudni a babák egy adott hónapban. Most 14,5 hónapos a gyerek.
Olvastam pl olyat, hogy ilyen korban már 1-2 testrésztüket meg tudják nevezni, na ez nálunk nincs így. Azon kívül, hogy néha mondja, hogy "baba" "mama" "apa" "anya", de elég csenges gyerek. De ezeket a szavakat se akkor használja ha az adott személy ott van, hanem csak úgy amikor kedve van. Próbáltam neki felolvasni is, de nem úgy láttam, hogy lekötné a dolog. Olyat is olvastam, hogy ha kérdezed a gyereket, hogy hol a maci vagy hol a kisautó akkor rámutat az adott dologra, de nem teszi.
A következő, hogy ha akar valamit amit nem ér el, pl tegnap az asztalon volt a pohara és nem érte el, nem mutat rá, csak nyújtózik és elkezd toporzékolni, jelezve hogy az kell neki.
Pápát nem int senkinek. Sokszor próbálom mutatni neki hátha visszaint de nem. Múltkor a játszón voltunk hintázni és odajött egy másik gyerek és pápát intett a lányomnak, akkor se intett vissza, viszont mosolygott.
Viszont ha a nevén szólítom egyből odanéz, azt biztosan tudja hogy őneki szólok.
Én siettetem a dolgokat vagy ezek a dolgok rendben vannak így?
Sietteted, ezek rendben vannak így.
Nem tudom miért mánia manapság az hogy a gyereknek mindenben előrébb és jobbnak kell lennie mint mások.
Amúgy védőnő, gyerekorvos minek van? Dísznek?
A leírtakból én úgy érzem, minden rendben van a babáddal.
A nevére hallgat, a pápát integető kisgyerekre mosolyog .... talán nyáron majd vissza is integet neki.
A mi fiunk szerintem még ennyit se mondott ennyi idősen. A földindulásszerű változás 3 évesen, óvodába lépéskor következett be, amikor hirtelen vagy húsz gyerekkel lehetett egész nap kommunikálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!