Észrevetted pénzben, mikor már nem kellett pelusra költeni?
Pontosan nem tudom mennyi ment el nekünk pelusra, de szerintem havi 12e elment kb Libero, Rossmanban vettem mindig mikor fogyott, azért nem tudom havonta kb mennyi volt. Popsitörlő kb 4 csomag Nivea, 4×550 ft.
Bepanthen pár havonta kb 2500.
Durván 15e egy hónapra.
Te észrevetted pénzben ezt?
Sokan mondják de jó mikor már nem kell rá költeni, de nem egy nagy összeg, bár nyilván kinek mi nem sok.
Most kezdünk 2 hete leszokni a pelusról, egész jól megy, kaki még nem ment a bugyiba egyszer sem, pisi max 4-5× összesen, soká értünk a wc-re.
Nem vettük észre.
Pedig nálunk 2 évesen lett szobatiszta, és majd csak 3 évesen kezdi az ovit, szóval nincs plusz helyette egyenlőre.
#1 Bölcsis egy éve, ugyanez kell oda is.
Amúgy 5 nála idősebb lány unokatesója van, kb zsákszámra kapjuk a ruhákat, 2 Angliában van, onnan ráadásul GAP, George, Next stb-ket, úgyhogy ruhára eddig én 3 év alatt szinte semmit se költöttem, ezután se fogok, kivéve cipő, azt mindig újat kapott, lábbelik.
Azt veszem mindig észre, ha többet kell.
Ha kiesik valamilyen költség, az fel se tűnik.
Pl: most a kisebb bölcsit kezdett. Itthonra nem volt már pelusktg, mert egyrészt leszokóban, másrészt eleve moshatózunk, már arra nem költöttem.
De a bölcsi nem hajlandó most folytatni a leszoktatást a beszokással egy időben és eldobhatót kér. Ráadásul meglepő módon nem igény szerinti a csere (ezt kommunikálták), hanem órára.
Raadásul a bölcsi fizetős ugye, gondozási díj 22e ft havonta, kaja 8e.
Oviban nem tudom miket kell fizetni majd, mennyit.
A "kretén orvos" azért nem írta fel mert a normál tápszereket 6 hónapos korig, a gyógytápszereket (allergiásoknak, beteg gyerekeknek stb) 1-2 éves korig támogatja a TB. Utána teljes áras, nem rajta múlik, megvan mit és meddig támogat a TB .
A kérdésre válaszolva: nem látszott meg, legalábbis látványosan nem. Elment másra, nem feltétlenül a bölcsire vagy ovira. Nálunk valahogy épp úgy jött ki, hogy amikor szobatiszta lett akkor kezdtünk többet programozni vele (2 éves korában lett szobatiszta),mert már jobban élvezte ezeket.
Annyi pénzt keresek, hogy fogalmam sincs, mennyit költök a gyerekre havi szinten, mert nem kell nézzem. Ez nem felvágás, hanem így van. De nekem soká lett meg az első gyerek, előtte komoly energiát öltem karrierbe és a passzív jövedelmi források kiépítésébe.
És nem, nem veszünk neki minden felesleges fölös baromságot, csak tényleg nem tudom mennyibe kerül havonta a pelenkája, mert akkor veszek, ha elfogy, nem akkor, amikor lesz rá pénzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!