Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 eves kisgyermek mellett...

2 eves kisgyermek mellett mennyire nehéz egy újszülöttel?

Figyelt kérdés
Mennyire ert mar meg dolgokat, es csinal is meg egy 2 eves gyermek? El lehet tőle látni egy újszülöttet? Együttműködő? Jelenleg nagyon jó természete van a fiamnak, de nem sokára jön a kistesó és hat kicsit berezeltem :D
2022. jan. 6. 17:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
64%
Nagyon nehéz volt nekünk. A kétéves nem igazán fogadta el, hogy kistestvére lett, bántotta is. És féltékeny volt, ha felvettem a kicsit, akkor őt is fel kellett. Arról nem is beszélve, hogy visszament "babába", ő is úgy viselkedett, mint egy kisbaba. Ha az első pár hétben nem lett volna itt anyukám és anyósom, nem tudom, hogy bírtam volna. Aztán persze az idő előrehaladtával könnyebb lett, már egyre kevésbé bántotta, kezdte elfogadni, együtt játszani vele. Segíteni nem segített, pedig próbáltam bevonni a baba ápolás, ellátás teendőibe, de inkább nem erőltettem, nehogy evvel az ellátással inkább rosszat tegyek.
2022. jan. 6. 21:29
 12/15 anonim ***** válasza:
64%

Hát biztos nem lesz könnyű. Sógornőmék vállaltak ilyen kis különbséggel gyereket, elég pusztulat eddig az első évük, de túlélik azért. A nagyobbat végül bölcsibe íratták (eredetileg nem volt tervben), így egy kicsit könnyebb elvileg. Persze ez is gyerek függő, lehet, hogy nektek nem lesz olyan gázos a szitu.

Mi 3 és fél év különbséggel vállaltunk kistesót, mérföldekkel jobb a helyzet, bár így se mindig egyszerű.

Amit tanácsolok, hogy a naggyal a kicsi születése után nagyon oda kell tennetek magatokat. A lányom is várta, de mikor hazahoztuk, és gyorsan meg kellett etetni a kicsit (vagyis nem volt rögtön annyi idő a nagyobbra), akkor esett le neki, mit jelent a kistesó pontosan. Utána két hónapig tett úgy majdnem, mintha nem is létezne, közben persze dupla annyit foglalkoztunk a nagyobbik lányommal, hogy ne érezze magát mellékszereplőnek, végül az hozta meg az áttörést, hogy a nagy meg tudta nevettetni a kicsit.

Neked azért lehet nehezebb, mert egy közel négy éves már ovis, volt olyan helyzetben, hogy alkalmazkodnia kellett másokhoz, talán jobban meg is érti, amit mondasz neki, vagy kérsz tőle, egy két éves még nem tart itt. Azért drukkolok, hogy jó legyen.

2022. jan. 6. 21:59
 13/15 anonim ***** válasza:
77%
Ez teljes mértékben az adott 2 gyereken múlik
2022. jan. 6. 22:54
 14/15 anonim ***** válasza:
64%

#3 vagyok

Igen, ez a “visszafejlôdés”, meg hogy a nagy babának képzeli magát, eljátsza, hogy ô is baba, nálunk is jelen van. Pedig már 5 éves, de még elôfordul. Sokkal anyásabb, mint a kicsi, többet kell vele foglalkozni.

2022. jan. 6. 22:57
 15/15 anonim ***** válasza:

Nekem 2 a kisfiam de jelenleg nincs tesó.

A hugom viszont a szülés óta nálunk lakik a kisbabával mert szétmentek a férjével.

Már a kórházból ide hozta a babát.

Itt annyiban nehezebb a helyzet, hogy az én kisfiam nem igazán hagyja békén a babát.

Folyamatosan a közelében van.

Egész nap jön-megy pakol hangoskodik ezért nem igazán hagyja aludni a kicsit.

Mondjuk fordítva is igaz. Amikor az enyém alszik délután akkor a kicsi üvölt. Főleg éjjel nehezebb.

A nappaliból behallatszik a sírás a gyerekszobába és mindig kel ő is kétóránként.

Ha két saját gyerekről beszélünk és nincs segítséged akkor is hasonló lehet a helyzet.

De elvagyunk. Hozzá lehet szokni.

2022. jan. 7. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!