Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 eves kisgyermek mellett...

2 eves kisgyermek mellett mennyire nehéz egy újszülöttel?

Figyelt kérdés
Mennyire ert mar meg dolgokat, es csinal is meg egy 2 eves gyermek? El lehet tőle látni egy újszülöttet? Együttműködő? Jelenleg nagyon jó természete van a fiamnak, de nem sokára jön a kistesó és hat kicsit berezeltem :D
2022. jan. 6. 17:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%
Nekem nagyon nehéz volt. Hazajöttünk a babával, apa elment dolgozni, a nagyobb meg bevágta a durcát, egész nap hisztizett, közben lefutotta a maratont. Nagyon nem hiányzott mindez friss fájó sebbel, kimerülten.
2022. jan. 6. 17:33
 2/15 anonim ***** válasza:
80%

Ha már jön, akkor nem mindegy? :D

Könnyű biztosan nem lesz, de azért igen, el lehet látni az újszülöttet is. 21 hónap van a 2. meg a 3. gyerekem között, és az én lányom ráadásul még egy masszív hisztiroham is volt, sokra nem emlékszem az első egy évből, de mindenki túlélte. :)

2022. jan. 6. 17:33
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk majdnem két év van köztük. Nálunk nem is az eleje volt a nehéz, hanem amikor a kicsi már kúszott, mászott és vele is rendesen foglalkozni kellett.

Az altatás napközben halál volt. Felváltva aludtak, a kicsi még kétszer, a nagyobbik pont akkor, amikor a kicsi fent volt két alvás között. (a nagyobbikat nem vettél fel bölcsibe, itthon voltam velük).

Szóval minden kornak megvannak a maga nehézségei 😀

2022. jan. 6. 18:03
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

2.5 éves a nagy, 3 hónapos a kicsi. Nagyon nehézre számítottam, nekem kellemes csalódás volt. A nagy értelmes, okos, szinte mindent megért, folyékonyan beszél. Dackorszak van rendesen, de amikor látom, másoknál milyen durva, mindig rájövök, hogy ami nálunk van az kb semmi. A pici pedig eszik-alszik, cuki. Nagyon nyugis, nagyon könnyű vele.

Asszem, nagyon szerencsések vagyunk, nem is lesz 3. mert nem lesz megint ilyen szerencsénk :D

2022. jan. 6. 18:28
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk kerek 2 év van. Nehéz, de mivel nem tudom milyen a több vagy kevesebb így nekem ez a természetes. Az biztos, hogy az első év, az nem egy emberes élethelyzet. Ha a párod segít, es együtt csináljátok, akkor nem lesz olyan nagyon nehéz.

Nálunk a nagy jól fogadta a kicsit, nem volt semmi különösebb probléma eddig. (3 és 5 évesek most) Be lehetett vonni. Segített és megértette az esetek többségében hogy ha pl szoptatok, akkor nem tudok menni vele. (Nyilván, viszont ha a kicsinek éppen nem kellettek akkor a naggyal foglalkoztam) Sokat voltunk úgy, hogy a kicsit egy egy órára az apukájára hagytam én meg a naggyal voltam kizárólag. Szóval vannak tök jó trükkök, amivel lehet oldani feszültséget ha van. (Nyilván ezek is vagy bejönnek vagy nem..)

2022. jan. 6. 18:31
 6/15 anonim ***** válasza:
20%
Ha van két évrs gyereked,csak tudod hogy ő milyen.
2022. jan. 6. 18:35
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
6. Én azért láttam már olyat, hogy egy teljesen átlagos gyerek DURVAN megvaltozott a tesó érkezésével. Olyat is aki agresszív lett, olyat is aki befordult.
2022. jan. 6. 18:36
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ugyan majdnem 3 éves volt a nagy, de ebben a korban is nehéz, ha ez vigasztal. A nagy gyűlölt, a picit is a kukába akarta dobni, a pici hasfájos volt... Stb. Pedig rengeteget foglalkoztunk vele, mert tudtuk neki milyen rossz. Most kezd kuszni a kicsi, és most sem jobb, mert most meg a játékaihoz kúszik, és a nagy persze irigy.
2022. jan. 6. 19:21
 9/15 anonim ***** válasza:
70%
Nem emlékszem, az első év szinte teljesen kiesett. De élünk... szóval...
2022. jan. 6. 20:20
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk egy év van a nagyok között, az első fél év volt a legkönnyebb. 😊
2022. jan. 6. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!