2 eves kisgyermek mellett mennyire nehéz egy újszülöttel?
Ha már jön, akkor nem mindegy? :D
Könnyű biztosan nem lesz, de azért igen, el lehet látni az újszülöttet is. 21 hónap van a 2. meg a 3. gyerekem között, és az én lányom ráadásul még egy masszív hisztiroham is volt, sokra nem emlékszem az első egy évből, de mindenki túlélte. :)
Nálunk majdnem két év van köztük. Nálunk nem is az eleje volt a nehéz, hanem amikor a kicsi már kúszott, mászott és vele is rendesen foglalkozni kellett.
Az altatás napközben halál volt. Felváltva aludtak, a kicsi még kétszer, a nagyobbik pont akkor, amikor a kicsi fent volt két alvás között. (a nagyobbikat nem vettél fel bölcsibe, itthon voltam velük).
Szóval minden kornak megvannak a maga nehézségei 😀
2.5 éves a nagy, 3 hónapos a kicsi. Nagyon nehézre számítottam, nekem kellemes csalódás volt. A nagy értelmes, okos, szinte mindent megért, folyékonyan beszél. Dackorszak van rendesen, de amikor látom, másoknál milyen durva, mindig rájövök, hogy ami nálunk van az kb semmi. A pici pedig eszik-alszik, cuki. Nagyon nyugis, nagyon könnyű vele.
Asszem, nagyon szerencsések vagyunk, nem is lesz 3. mert nem lesz megint ilyen szerencsénk :D
Nálunk kerek 2 év van. Nehéz, de mivel nem tudom milyen a több vagy kevesebb így nekem ez a természetes. Az biztos, hogy az első év, az nem egy emberes élethelyzet. Ha a párod segít, es együtt csináljátok, akkor nem lesz olyan nagyon nehéz.
Nálunk a nagy jól fogadta a kicsit, nem volt semmi különösebb probléma eddig. (3 és 5 évesek most) Be lehetett vonni. Segített és megértette az esetek többségében hogy ha pl szoptatok, akkor nem tudok menni vele. (Nyilván, viszont ha a kicsinek éppen nem kellettek akkor a naggyal foglalkoztam) Sokat voltunk úgy, hogy a kicsit egy egy órára az apukájára hagytam én meg a naggyal voltam kizárólag. Szóval vannak tök jó trükkök, amivel lehet oldani feszültséget ha van. (Nyilván ezek is vagy bejönnek vagy nem..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!