Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy, es hol mutassam be a...

Hogy, es hol mutassam be a másfél éves lányomnak a barátom?

Figyelt kérdés

Pár hónapja menekültem el szüleimhez az apjától, aki minden téren bántalmazott, a végén már fizikailag is.

Nem akartam, de mégis sokkal előbb rám talált a szerelem mint gondoltam. És nem is akármilyen szerelem...

Viszont nem tudom hogy csináljam, mi lenne a jobb neki. Barátom mondta hogy menjünk majd át hozzá valamelyik hétvégére (kezdetnek, aztán lehet majd összeköltözést tervezni), de szerintem meg jobb lenne ha előbb itthon, a saját környezetében találkoznának, főleg hogy elég nyűgös tud lenni. Ráadasul az átéltek miatt van benne egy kis (nem is olyan kis) tartás a férfiakkal szemben, hiába alapból nagyon kedves, barátkozós. Barátom szereti a gyerekeket, neki is van és imádja őket, de akkor sem biztos hogy jó ötlet hogy a kislányom egyből egy idegen helyen lássa, amilyen síróska időnként, lehet rosszul viselné. Itthon viszont itt vannak szüleim, igy ha ő jönne ide több napra az elég kellemetlen lenne, nem 20 éves "gyerekek" vagyunk már, ő meg egyedül él.

Plusz ugye az apja hetente látogatja, mert akármilyen volt is a kapcsolatunk, a kapcsolattartást kötelező biztosítanom. Nem tudom mindezek hogyan érintenek egy ekkora gyereket, főleg egy lányt. Felfogja egyáltalán? Azt biztos érzi hogy van apa, akit anya nem szeret, és akkor jön ez a "bácsi" akit meg nagyon.

2021. dec. 29. 22:47
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Tudom hogy nem ilyen válaszban reménykedsz, de szerintem egyelőre sehogy. Adj időt az új kapcsolatnak, nehogy neadjisten itt is valami baj legyen. Kicsi a gyerek, ha ez nem jön össze, akkor lesznek még más barátok is. Szerintem várjatok még ezzel.
2021. dec. 29. 23:02
 2/10 anonim ***** válasza:
86%

Korainak tartom. Előbb rendesen ismerd meg az új párodat, mert pár hónap nem elég, és láthatóan nyúltál már mellé párválasztásban.

Elhiszem, hogy nagy a szerelem, de most sokkal fontosabb, hogy óvatosan kezeld a dolgokat.

2021. dec. 29. 23:07
 3/10 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy tudom hogy ez elég korainak tűnik, de sajnos a gyerek felügyeletét nehéz megoldanom, szüleim nem tudják sokszor vállalni, idősek már egy pelenkáshoz.

Ez a kapcsolat komolynak ígérkezik, ismerjük is egymást már elég rég óta. A távolság meg a munka miatt pár órás találkozasok nehezen kivitelezhetőek, ezért is ez a dilemma.

2021. dec. 29. 23:15
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is meglepően hamar lett párom a válásom után, szintén olyan, akivel már ismertük egymást. Első pár alkalommal semleges környezetben találkoztunk, pl. játszótér, rendezvény, tehát nem lett konkrétan bemutatva, csak találkoztunk, eltöltöttünk egy kis időt együtt. Igaz, akkor az én lányom már 4 éves volt. Ez már 11 éve volt, 7 éve házasok vagyunk.
2021. dec. 30. 01:30
 5/10 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem is korai a dolog, főleg amilyen körülményekből eljöttetek, de te tudod. Nálatok, a gyerek megszokott környezetében mutasd be a gyereket az új párodnak. Nem tudom mekkor a távolság, de ha kényelmetlen lenne nálatok neki/nektek, akkor azt az alkalmat oldjátok meg úgy, hogy ne rólatok, hanem a gyerekről szóljon. Menjen oda hozzátok szombat reggel/délelőtt, majd estefele haza, ennyi a gyereknek bőven elég lesz. Gondolom mivel neki is van gyereke ezért megérti, hogy most a gyerek komfortja az elsődleges.
2021. dec. 30. 05:02
 6/10 anonim ***** válasza:
74%

Nyilván a gyerek apjával is komolynak ígérkezett a kapcsolat, azért vallaltal vele gyereket anno, nem?

Pár hónapos kapcsolatot nem mutatunk be a gyereknek. Majd ha több, mint fél éves, esetleg. Akkor is csak pár óra először, játszótéren pl. Nem élvezni hozzá a gyerekeket, meg ne, együtt alvos találkozás szervezni az első időkben. Ha a szüleid nem vigyáznak a gyerekre, akkor szerezz be bébiszitter5

2021. dec. 30. 06:58
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Fokozatosan. Én egy 3. helyen találkoznék, mondjuk egy bevásárlóközpont "éttermében", vagy parkban, tehát valamilyen semleges helyen.
2021. dec. 30. 09:20
 8/10 anonim ***** válasza:
52%
Szóval a másfél éves lányod végignézte, ahogy téged bántalmaztak, fél a férfiaktól. És neked most az a legnagyobb bajod, hogy hogy mutasd be az új párod neki. Csak gratulálni tudok. Mi lenne, ha félretennéd a puncid egy időre és a lányoddal foglalkoznál? 1,5 éves létére szerintem elég baja van.
2021. dec. 30. 12:58
 9/10 anonim ***** válasza:
69%
Bocs, de nekem nem áll össze a kép. Nemrég ért véget egy bántalmazó kapcsolatod, ahol a lányod is jócskán sérült. Hová sietsz? Már összeköltözést emlegetsz. Mi lenne ha adnál időt a lányodnak, magadnak, még a kapcsolatnak? Ha tényleg olyan nagy a szerelem, akkor megvár. Az előző is nem akármilyen szerelem lehetett, ha gyereket is szültél, erre tessék. Vagy nem bírod ki még 1-2 évig ha nem függhetsz érzelmileg valakitől? 8-as kicsit nyers, de minden szava igaz.
2021. dec. 30. 14:47
 10/10 A kérdező kommentje:
19 évet vártam rá, bármennyire is képtelenségnek hangzik. És igaz hogy közben éltem, mert nem lehetett köztünk több, mivel már akkor is együtt volt a későbbi feleségével. De végig őt szerettem, akarmennyire is lehetetlenül hangzik. Ő is idén vált el. Ezért a dilemma. Az égvilágon senki más nem jöhetett volna szóba, erre pedig nem is számítottam.
2021. dec. 30. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!