Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 gyermekkel az élet ?

3 gyermekkel az élet ?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Röviden rólunk. Van egy gyönyörű és okos 7 éves kislányunk , és egy igazi Dennis a komisz 4,5 éves kisfiúnk. Én 30 éves vagyok.

Fontolóra vettük ,hogy mi lenne ha lenne egy harmadik gyerkőc.

Eddig teljesen ellene voltam. Egész biztos voltam a kisfiam születése után ,hogy nem lesz több. Eltelt 4,5 év és most ott tartunk ,hogy akár,talán .. jöhetne..

Viszont ettől most jobban félek mint mikor az első 2 kicsit vállaltuk/terveztük. Pedig akkor az anyagiak helyzetünk közel sem volt olyan jó ,mint most. A ház sem volt teljesen készen. Mégis bátrabb voltam 😅

Házasok sem voltunk mèg a férjemmel ( kicsit több mint 1 éve házasodtunk össze )

Tehát mindent egybevetve ,most minden adott lenne ,mégis bizonytalan vagyok.

Volt más is ,aki a harmadik babát 600x jobban átgondolta ?

Milyen az élet 3 kicsivel ?

Lehetséges ,hogy csak ettől félek.

Más olyan bátran vállalja a gyerekeket..Vannak ismerőseim akik épp ,hogy elváltak máris jön a baba másik kapcsolatba ,vagy épp tervezik . Aki nagyon rossz kapcsolatban volt ,most mégis terhes ugyanabba a párkapcsolatban.

Köszönöm a hozzászólásokat/ véleményeket.

2021. dec. 28. 15:00
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Nekem nagyon nehéz volt 1 gyerekről 2 váltani. A terhesség tök jó volt. A szülés is. De nagyon nehezen tudtam az új helyzethez alkalmazkodni. Türelmetlen lettem , kisfiam éjjel nem aludt. Kislányom nappal nem 😓😅 Iszonyatosan keveset aludtam. Nem is értem ,hogy tud az ember életben maradni ilyen kevés alvással 😅

Mikor a kisfiam 2 hónapos lett ,férjem elment dolgozni. ( Dolgozott előtte is ,csak itthon ) így hirtelen egyedül maradtam 2 kicsivel. Ekkor jött a depresszió. Senki nem segített. Egyedül maradtam. El is hanyagoltam magam rendesen.

Mikor úgy 1 éves lett ,kezdtem magam lelkileg és testileg osszekaparni. Kialakult egy napirend. Kislányom kezdte az ovit. Több időm lett. Férjem később , mikor azt hiszem 2 éves lett a fiam ,hazajött.( Vállakozó lett) itthon van újra ☺️

Minden összeállt. Segitsègünk továbbra sem volt. Illetve kevés. Azt is a fejünkhöz vágták. Azóta van már babysitterünk. Minden rendben van. Harmónia ,kiegyensúlyozottak vagyunk.

Nem tudom mennyire borítaná ezt még egy harmadik gyerek...

2021. dec. 30. 16:32
 12/17 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező!Nálunk jelenleg 4 gyerkőc van, várjuk az 5-et.Nem csok,babaváró stb.miatt,azt mi sem vettünk fel.A 3 nagy jött egymás után 20-20 hónap korkülönbség fel,aztán kihagytunk 10 évet,most vállaltunk még 2 babát,mert mindig is nagy családra vágytunk mindketten,és most boldogok vagyunk,hogy ez igazán teljesülhet.3-at mindenképpen szerettünk volna,de már akkor azt terveztük,hogy ha kifizettük a házat,úgy alakulnak az anyagi dolgaink ahogy elterveztünk, akkor vállalunk még gyereket,vagy gyerekeket.Szerencsére úgy alakult minden,hogy megtehettük.A lényeg ennyi gyereknél,hogy tényleg élvezd az anyaságot,legyél spontán,és hogy az apuka ugyanannyira legyen a szülője a gyerekeknek mint az anyuka.Nekünk nincs segítségünk, illetve egy nagymama van,aki aktív dolgozó,sos esetben riasztható,ha épp nem dolgozik, illetve az öcsém szintúgy.Nálunk a férjem szó szerint mindent meg tud csinálni a gyerekek körül,és meg is csinálja ha kell,baba koruk óta.Jelenleg a 15 hónapossal itthon vagyok,meg ugye várjuk a picit,amég gyeden leszek,addig nyilván én intézem megint a nagyokat is,de ha mondjuk beteg lennék,vagy mikor visszamegyek rendesen dolgozni, akkor megosztjuk a feladatokat.A házimunka soha sem volt csak az én dolgom,már besegítenek a nagyok,a férjem pedig mindig is segített,hiszen ő is itt él,használja az edényeket,a fürdőszobát,a konyhát,soha nem várta el,hogy mindig csak én gürizzek.És simán megoldjuk,hogy én is eljussak fodrászhoz,vagy a barátnőmhöz 1-2órára pletyizni, persze ő is kiruccan néha,meg eljár heti2-3 alkalommal kondizni 1-2 órát.Tehát összefoglalva:tényleg szeress anyuka is lenni,de ne egyedül vállald a gyerekeket,hanem tényleg közösen,mert akkor tud működni és mindenki a maga módján be kell,hogy segítsen otthon,és akkor senki sem fog beleőrülni.Sajnos láttam olyan példát is,ahol pont azért nem működött jól a család,mert az apuka ugyan akarta a gyerekeket,de besegíteni már nem akart,mondvân az anyjuk otthon van,így anya persze mosott rongy volt,apa meg dobbantott.
2022. jan. 5. 13:01
 13/17 anonim ***** válasza:
12es és a nagyobbak hány évesek?
2022. jan. 5. 21:29
 14/17 anonim ***** válasza:
13,11 februárban lesz 12, és 10 évesek
2022. jan. 5. 21:45
 15/17 anonim ***** válasza:
De ügyesek hogy segítenek!!😇
2022. jan. 5. 22:00
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Muszáj nekik!Nem nagy dolgokat,de a saját szobát rendbe tartani,porszívózni kell.A lány el szokta indítani a mosást is,vagy átpakol a szárítóba.Mindenki kezeli a mosogatógépek.Aki észreveszi,hogy a mosogató tálca kezd megtelni,az szépen bepakol.Ha megtelik elindítják.Én intézem a többit,de néha ilyenkor vigyázni kell a kicsire,ha mondjuk felmosok,vagy a fürdőt súrolom.Főzni is szoktunk együtt,a fiúkat is érdekli,és hátrányuk nem lesz belőle,ha megtanulják.Nem szoktam a nagyokra kényszeríteni órákra a kicsit,így szívesen is vannak vele, egyébként pedig élik kiskamasz életüket.Sportolni járnak,tanulnak, kütyüznek.Mindenki egy kicsit kiveszi a részét a házimunkából,és máris nem kell egy embernek beleszakadni.Mikor dolgozni jártam,meg fogok is gyed után, akkor meg értelemszerűen amikor a férjem volt itthon, akkor mondjuk ő törölt fel a konyhában,vagy ha kifürödték a vizet, akkor feltöltötte, esetleg még egy rakott krumplit is összedobott.Nem nagy dolgok,de jó,hogy nem munka után kell a másiknak hozzákezdeni
2022. jan. 5. 22:15
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó! Bárcsak mindnekinek ilyen szep családja lenne mint a tiétek ❤️
2022. jan. 6. 00:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!