Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2-3-4 éves mellett home...

2-3-4 éves mellett home office? Hogy bírjátok?

Figyelt kérdés

Ti hogy magyarázzátok el neki pl hogy most nem tudtok menni játszani vele vagy azonnal ugrani?

Sajnálom persze a gyerket, de ráadásul logisztikában dolgozok,ahol sokszor időre kell dolgokat, mert indul a repülőjárat, indulna a kamion stb, van amit tudok halogatni (pl árfrissítések, árajánlatok bekérése, riportok, kimutatások hasonlókat tudom húzni mondjuk estére mikor a férjem hazaér vagy mikor délután alszik a gyerek) de mikor olyan van, ami időre van, azt nem tudom halogatni még csak nagyon negyedórákkal sem.

Amúgy bölcsis. de 2-3 hét bölcsi, egy hét betegség tendencia van (kb orrfolyás az a betegség) és így azért gyakran vagyok home officeban vele, 3 éves lesz január elején.

2021. dec. 20. 10:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen embert se ismerek, aki meló, 2-3 gyerek és ünnepek közeledtével futni, úszni, jógázni jár, takarítónője van és házhoz rendeli a kaját. Lehet, hogy csak én mozgok a való világban, és mindenki más királylány, de én ilyennel nem találkozom. Egészséges? Biztosan. Reális a többségnek? Biztosan nem.
2021. dec. 20. 11:17
 12/25 A kérdező kommentje:

Én nem érzem amúgy így 10-es. Rendszeresen sportolok, és járok masszőrhöz, thai masszázsra is és simára is pont.

De amúgy értem amit mondasz és igen, ez így van. Nem minden a pénz és a munka.

2021. dec. 20. 11:21
 13/25 A kérdező kommentje:

Viszont nekem nagyon jó munkahelyem van, jól keresek, rugalmas, jó vezetőség, sok bónusz, megértik ha beteg a gyerek és nem megyek be, állják a bölcsit és még sorolhatnám.

Nem akarom feladni és elbukni, mert dolgozni muszáj,ennél csak kakibbakat találnék lehet, még stresszesebb lennék.

2021. dec. 20. 11:22
 14/25 anonim ***** válasza:
Több mint 6 éve home office-olok baba/kisgyerek mellől. 2 gyerekem született ez idő alatt, mindkettő 3 éves koráig itthon, a kicsi most januárban kezdi az ovit. Így, hogy nem lehet odébbtolni a feladatokat, ezt nem nagyon lehet hatékonyan, vagy tényleg csak úgy, hogy ilyenkor tévét néz. Nekem kötetlen minden, csak határidők vannak, azon belül szabadon mozgok, így nem volt gond, de rohadt nehéz, mert kb az alvásidő állt a rendelkezésemre napközben, apával váltottunk egymást, tehát ahogy ő hazaért, én ültem be a dolgozószobába, illetve rengeteget éjszakáztam. Nem mondom, hogy nem örülök neki ennyi idő után, hogy végre mindkettő oviban lesz, és tudok emberi időben dolgozni.
2021. dec. 20. 11:24
 15/25 anonim ***** válasza:

Én is logisztikában dolgozom, ráadásul élelmiszeriparban, nálunk ez a karácsonyi időszak a legdurvább. Mindenki csinálja amit kell, ilyenkor a HR-esek is beállnak segíteni az ügyfél szolgálatot, stb. Nem tudnak senkit nélkülözni.

Sajnos csak úgy tudom megoldani,hogy lehozom az étkező asztalra a laptopot és mesét néz és rajzol közben.

Ami marad azt pedig altatás után fejezem be.

Egyébként nagyon rugalmas a munkáltatóm, ezért nem csinálok belőle gondot ha ilyen napok becsúsznak, mert máshol nehezebb lenne ezt a szintű rugalmasságot megtalálni és emellett szeretem is a munkámat. Szóval teljesen aterzem a problémát, de állítólag a gyekek többsége fél év közösségbe járás alatt felépíti annyira az immunrendszerét,hogy utána már kevésbé legyen beteges. Szóval kitartás!

2021. dec. 20. 11:34
 16/25 A kérdező kommentje:

Március 1 óta jár :) Szóval túl vagyunk a fél éven. Mégis havi 1 hét betegség simán van, de tényleg kb semmi baja, csak az orra folyik, és a covid miatt nem engedik, pedig azt mondták amúgy békeidőben ennyivel simán mehetett.

Nekünk is van amúgy rengeteg élelmiszeripari partnerünk is.. :) Ismerős.

Na meg high tech cégek, akik megint gyártanak mint állat. Szóval kriminális de ez van.

2021. dec. 20. 11:44
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a lanyom 3 eves. Ha itthon van es en dolgozok, akkor az egyetlen opcio, hogy TV-t nez, ami nem tul optimalis, ugyhogy csak vegszukseg eseten. Nagyon max 1-2 orat tudok ugy erdemben dolgozni, hogy o itthon van. Vagy a gyereket hanyagolom el, vagy a melot.

Ugyhogy vagy meg tudjuk oldani ugy, hogy azutan dolgozok, hogy a felesegem hazaert. Vagy en vagyok tappenzen, vagy a felesegem.

2021. dec. 20. 11:49
 18/25 anonim ***** válasza:
52%

megértik ha beteg a gyerek és nem megyek be

Nem, nem értik meg. Ha megértenék, nem dolgoznál otthonról a beteg gyerek mellől. Ne adjátok már elő, mekkora jócselekedet ez a munkáltatótól, mert nem az. A normális az, ha beteg a gyereked és otthon maradsz vele táppénzen. HA otthonról dolgoznod kell ilyenkor, akkor a munkáltató nem jófej, hanem seggfej.

2021. dec. 20. 11:55
 19/25 A kérdező kommentje:
Lehetnék táppénzen, senki sem mondta hogy nem. Én nem akarok ha nem muszáj, mint írtam, mert nekem lesz a következő fizum mondjuk 60-80 ezerrel kevesebb, ha táppénzen vagyok. Eddig is ezt írtam. Ha azt mondanám táppénzre megyek azt mondanák ok, de én vagyok ilyen pénzőrült, hogy ha megtehetem, hogy itthon dolgozzak és bár ők is tudják, hogy nem csinálok annyit mint bent, de azt mondják OK, és még az én főnököm a felsővezetőségből is dolgozik ilyenkor helyettem, bemegy helyettem a meetingekre pl vagy fogad helyettem egy ügyfelet vagy akármi. Szóval nekem ez jófejség igenis.
2021. dec. 20. 11:59
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan ugyanígy vagyok, én is logisztikában, és nálunk a december most halálos, főleg így a vége. A gyerek decemberben volt egész 3 napot bölcsiben. Orrfolyás meg köhögés meg ilyen szintű dolgok miatt küldik haza, ami ugye plusz nehézség, mert ha _tényleg_ beteg lenne, akkor nyugiban ülne és aludna egész nap, de nyilván nem beteg, tele van energiával és menne és csinálna mindent IS. Ennyit ha akarnék se tudnék táppénzen tölteni, nincs az évben annyi nap. Plusz azért a pénz sem mellékes, nyilván ha nem számítana a pénz egyáltalán, bölcsibe se járna (bár ez a "bölcsibe jár" dolog elég elméleti, szeptemberben kezdte, ha összeadom talán kijön az egy hónap bölcsiben töltött idő összességében, és mind ilyenek miatt, hogy elkezdett folyni az orra és már úgy adják ki este, hogy ha lehet, másnap ne vigyem). És még így is verem a hátsóm a földhöz örömömben, mert legalább a lehetőségem megvan, hogy itthonról dolgozzak, nem muszáj mindenáron szabadságra meg táppénzre meg betegállományba mennem a két hetes köhögési időszak teljes időtartamára, most gondold el akiknél hasonló a helyzet, csak még nem is tudják otthonról végezni a munkájukat, mert nem gép előtt ülős feladataik vannak.

Én amikor nagyon durva a helyzet, akkor leültetem az ölembe, és amíg én a céges laptopon tolom a melót, ő a saját laptopomon nézi a mesét. Nem szeretem, nincs rá jó hatással egyébként, mesenézős napokon sokkal rosszabbul alszik, de nincs más eszköz a kezemben. A múlt héten a nagymama tudott jönni egy délutánra, az segítség volt, de amíg itt volt, konkrétan pisilni nem mentem el, annyi melóm volt, és én ráadásul nem a vezető vagyok, aki leosztja a munkát, hanem nekem szokták még a nyakamba lőcsölni mások munkáját, szóval nem igazán van alternatívám :D Meg sokszor lekötik az olyan dolgok, amikért normális esetben szólnék, de ilyenkor csak vállat vonok és úgy vagyok vele, hogy mindegy, most elmegy egynek (pl kipakolja a könyvespolcot és nekiáll dobálni meg tépkedni a könyveket. Rá nincs veszéllyel, én meg ugyan szeretem a könyveket és szeretném arra nevelni, hogy tartsa őket becsben, sokszor az a fél óra, amíg ezzel elvan, pont elég a legfontosabb teendőkre, szóval érted).

2021. dec. 20. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!