Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2-3-4 éves mellett home...

2-3-4 éves mellett home office? Hogy bírjátok?

Figyelt kérdés

Ti hogy magyarázzátok el neki pl hogy most nem tudtok menni játszani vele vagy azonnal ugrani?

Sajnálom persze a gyerket, de ráadásul logisztikában dolgozok,ahol sokszor időre kell dolgokat, mert indul a repülőjárat, indulna a kamion stb, van amit tudok halogatni (pl árfrissítések, árajánlatok bekérése, riportok, kimutatások hasonlókat tudom húzni mondjuk estére mikor a férjem hazaér vagy mikor délután alszik a gyerek) de mikor olyan van, ami időre van, azt nem tudom halogatni még csak nagyon negyedórákkal sem.

Amúgy bölcsis. de 2-3 hét bölcsi, egy hét betegség tendencia van (kb orrfolyás az a betegség) és így azért gyakran vagyok home officeban vele, 3 éves lesz január elején.

2021. dec. 20. 10:44
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
87%
Hat ezt sehogy. En itthon vagyok vele,gyeden,ket eves lesz ,de semmit nem tudok csinalni,csak ha elaludt,max elinditok egy mosast,de teregetni mar nem tudok,vagy benyomom a robotporszivot. Kb 30 mp re lehet egyedul hagyni,on es kozveszelyes. Rombol vagy ehes,vagy menne ki az udvarra,vagy velem jatszik,mas lehetoseg nincs. Homeofficben 5 ev alatti gyerekkel szerintrm nem lehet dolgozni,csak ejszaka vagy ebed utani alvasidoben.
2021. dec. 20. 10:49
 2/25 anonim ***** válasza:
98%
Lehet, csak nyilván fog tv-t is nézni mondjuk. Ez van. Mi sem vagyunk tv pártiak, de sajnos mikor otthon dolgozok vele akkor néz mesét, mert az lefoglalja huzamosabb időre. Még mindig jobb, mint 50% táppénzen lenni, legalábbis szerintem az nagyon gáz. Én is stresszes vagyok nap végére, de hát ez ilyen. Próbálok előbb kelni mint a gyerek és addigra megcsinálni amit lehet, utána meg tv-zik akkor haladok, meg mikor alszik. Ami olyan én is estére hagyom. Én beszerző vagyok, nálunk a covid miatt évek óta lassan állandó home offie van, havi 1 hetet vagyok beosztva bentre. Szóval eleve ez van, nem is rajtam múlik.
2021. dec. 20. 10:52
 3/25 anonim ***** válasza:
92%

Nos, le leszek pontozva, de nekem nem ment kisebbel és nem látok senkit, akinek ténylegesen menne. Nem én vagyok az egyetlen home office-oló szülő, nálunk sokan vannak ovisokkal, kisiskolásokkal otthon... És valljuk be, az érdemi munkavégzés messze elmarad a gyerek nélküli HO-tól.

Végül nekünk nagyszülői segítség van, máshogy nem menne. Én nem látom, hogy ez hatékony lenne munka szempontjából, ráadásul iszonyú stresszes a szülőnek.

2021. dec. 20. 10:56
 4/25 A kérdező kommentje:

Hát stresszes az tény, de mondjuk nekem minden munka el van végezve, ahogy itthon vagyok is. Olyan nincs hogy valami ne lenne, hiszen muszáj. Ügyfeleket veszthetünk, ha pl késés van.

Nekem mondjuk annyiból jobb, hogy én vezető vagyok, 3 beosztottal, ha nagyon olyan van akkor az egyikőjüket megkérem, hogy csinálja meg soron kívül, de azért igyekszem én csinálni mindent. Viszont igen, marha stresszes. :(

Nekem nagyszülő sajnos nincs aki segítsen.

2021. dec. 20. 10:58
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy olyan helyzet, ami senkinek sem ideális, mégis meg kell oldani. Ilyenkor a gyereknek is alkalmazkodni kell. Mesézik, eszik, játszik egyedül. Rossz, de ez van. Én 2 gyerekkel tolom itthonról lassan 2 éve, covid, takonykór, szünetek, többet vannak itthon, mint távol. Belejöttünk. Nem élvezetes, de megoldható.
2021. dec. 20. 11:00
 6/25 anonim ***** válasza:
82%

Nem lehet. Egyszerűen képtelenség.

Az is hülye volt, aki kitalálta.

Olyan ez, mintha valaki két munkahelyen lenne egyszerre. Lehetséges? Nem.

2021. dec. 20. 11:05
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Van, amikor nincs választási lehetőséged. Én vállalkozó vagyok, a munka nem áll meg, mert akkor nincs mit enni. El kell végezni. De anya is vagyok és ha itthon vannak, itthon vannak. Egy seggel kell két lovat megülni, mert _nincs más lehetőség_.
2021. dec. 20. 11:09
 8/25 anonim ***** válasza:
62%
A HO munka. Amikor dolgozol, a gyerek nincs otthon, HA otthon van, akkor beteg, tehát gyáp, no munka.
2021. dec. 20. 11:09
 9/25 A kérdező kommentje:
De én is így vagyok vele mint fentebb írták, nem akarok rendszeresen táppénzen lenni. Egy heti táppénz kb 60 ezer ft mínusz. Jó nem a pénz a minden, de nyilván ha van más opció, akkor az ember arra hajlik, csak most lehet az év vége miatt is de besokaltam kicsit és még nincs dél :(
2021. dec. 20. 11:10
 10/25 anonim ***** válasza:
70%

Én megértelek maximálisan. De az ilyen életvitelnek MINDIG van valamilyen káros következménye. Ezt addig nem hiszitek el, amíg meg nem történik :(

Ez az óriási igénybevétel nem marad nyomtalanul a testen. Némi kompenzációval lehet javítani a helyzeten, de aki ennyire nem becsüli az egészségét, az nem fog heti egyszer jógázni, vagy masszőrhöz elmenni, vagy futni/úszni/akármi. Vagy már az is sokat számít, ha takarítónőt hívsz, kaját rendelsz, házhoz kéred a bevásárlást.

Én tényleg nem akarok bántani senkit, és valóban pénzből élünk mindannyian, de az egészségünk mindennél fontosabb, főleg ha gyerekeink vannak! Nekik egészséges szülőre van szükségük! Saját bőrömön tapasztaltam meg :(

2021. dec. 20. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!