Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hiszti-hiszti-hiszti, áááá...?...

Hiszti-hiszti-hiszti, áááá...?!?!? 💆

Figyelt kérdés

Lányom 2 éves múlt nyár végén. Bölcsis. Van egy 5 éves ovis bátyja. A kérdésem több részből áll.

1. Először is, nyugtassatok meg, hogy az normális, hogy a gyerekem egész nap kiabál. Mióta bölcsis olyan hangos lett, hogy kész kihívás kibírni mellette egy napot. 😬😬 A hallása az amúgy jó, és még azt is megértem, hogy a bölcsiben többen vannak és érvényesülni kell valahogy. (kb 5en vannak amúgy.. szóval egyáltalán nem sokan és a nevelő szerint nem hangos benn.. sőt kis angyalka.. aahhaaa.. khmm...)

2. Aztán a készülődés: A fiam olyan (és ilyen is volt), hogy kiteszem a ruháit, felveszi, tadaaam.. kész.

A lányom ellenben olyan, hogy: ez nem jó, az nem jó, neki a másik póló kell, ami cicás, nem kutyás, nem ez a szín, inkább az a szín, nem ez a cipő, nem ez a sapka... Aaaaaaaa 😱😱 meg az anyámp..csája.. na szóval eleve úgy indulunk, hogy kikészitem este, hogy ez van, de még így is nekiáll meccselni. (És persze ordít közben) Én egy következetes kötél idegzetű nő vagyok, de azért már unok minden nap 110el munkába menni, mert az eredetileg 15 percesre tervezett öltözködés 1 óra lett emiatt. (Csak mondom.. a férjemnek megy a 15 perces indulás... Szóval itt én vagyok a béna..)

Ekkorra lenne a különbség a fiú és a lány között? Persze ok-ok, szuper hogy ilyen kis csajos cukiság, na de, na.. aaaaaaaa 😱

3. A bolt. Nagyon kevés olyan öngyilkos produkciót mutatok be, amikor elmegyek a bölcsis és az ovis gyerekkel egymagam a boltba, de néha nincs más választás. Pl ha hülyeanyuka elfelejti megvenni a tamponját és apuka meg éppen dolgozik és hát nincs más megoldás, menni kell. Na szóval.. bolt. Gyerekeim, mint valami kiéhezett hiéna falka vegigvonyitják a boltot. Vannak szabályok, pl nem eszünk a boltban.. meg olyan általános dolgok amit felnőttként sem tennénk. Igyekszem, TÉNYLEG IGYEKSZEM! De, amúgy itt valószínűleg a nagyobb a kicsi mintája, és a "vegyük meg" műsor miatt végül olyan hisztériát nyomnak le, hogy volt már olyan, amikor a bolti alkalmazott beszólt, hogy még 5 perc ebből a gyerekből és felmond.

Állandóan égek, mert amúgy igaza van. Egyszerűen a nagy mar felfogja, hogy nem vehetünk meg mindent, na de a kicsi. És sajnos nem működnek azok a módszerek sem, ami anno a nagynal. Néha ledermedek, hogy most mi a fszt csináljak. Mondom, nem aztán tovább haladók de még mindig ordít.. és még mindig ordít.. és még mindig ordít.. pedig már 5sorral arrébb vagyunk.

Nálatok mi az ami bejön? (Én még a 'választhatsz egy dolgot' módszerbe sem vagyok hajlandó kiegyezni, mert szerintem nem "jár" ajándék azért, hogy elmentünk a boltba valamit venni és ők nem illetlenek..)

4. Az utolsó és egyben leginkább aggasztó kérdésem az, hogy más is néha elveszti a fejét? Mostanában nekem sikerül.. Amikor már 3 (30..)-szor kérem a gyereket szépen, hogy NE csinálja már (bármit is csinál) és KÉREM, HOGY haaallooooo, NEEEE… és MOST MÁR TÉNYLEG NE… és, mint a hallássérültek, nem.. nem figyelnek és csakazértis. Na akkor jön az, hogy hangosabban szólok és akkor meg ég a pofám, hogy na tessék minek is várom el a 2 évestől, hogy szelíd bárányka legyen ha én is orditok. De hát egyszerűen már nem bírok nem kiabálni néha...

Köszi ha válaszolsz és bocs utólag is, kicsit hosszú lett.

2021. dec. 17. 14:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
90%
Hehe ez van nálunk is 3,5 és 1,5 éves lányok... Kicsi még semmi, de a nagy... Baszki nem normális... Egész nap midnenre amit kérek:nem, nem, nem, nem akarom, nem, öltözni se akar egyedül d, de én sem öltöztethetem, zsarolom egész nap h nem lesz ez meg az, olvasom a beszélj úgy h érdekelje könyvet, válassz ez vagy az, neki mindkettő kell, mondom ez vagy az miiiindketooooo, vagy egyik sem, de üvölt közben taknya nyála egybefolyik.... Mondom neki ne csináld, hagyd abba, ne kiabáltass, de mint aki meg se hallja h szóltam, ha kiabalok meg ordít h ne kiabáljak, de bazdmeg ha már 20x elmodntam szépen nyugodtan es le szarja????? Köszi h leirhattam... Tehát itt se jobb a helyzet...
2021. dec. 17. 21:33
 12/23 A kérdező kommentje:

Most gondolod, hogy ha meg tudnám oldani, hogy ráadom és kalap kabát, nem tenném meg? Kb fél éve tart nála az, hogy 'én-én'.

Pl.. gyereket bepelenkázom. Adnám rá a nadrágot erre elkezd kapálózni, hogy "egyedül én, én".

És akkor megpróbálja. Kicsit próbálkozik, majd általában nem sikerül, és kéri a segítségem. És akkor hagyja is.. vagy akkor jön az, hogyesik ruha kell neki.

Én minden este vele közösen választom ki a másnapi ruhát. (Ezt már a naggyal is így csináltuk amúgy)

Egy adagot. Reggel 'elvileg' már nincs válogatás... Gyakorlatilag meg beprobalkozik.

Én annak mondjuk nem vagyok híve, hogy erővel lenyomjam a gyerekemet, mert abból nem tanul sokat szerintem..

2021. dec. 17. 21:37
 13/23 A kérdező kommentje:
11# 🤭✌️ de legalább te érted, hogy van ilyen, na.. és nem kell ehhez szenzáció, csak simán minden nap el van már eredendően b.szva. 😂
2021. dec. 17. 21:39
 14/23 anonim ***** válasza:
64%
Ebből meg azt tanulja, hogy ha hisztizik megkapja amit akar. Gratulálok.
2021. dec. 17. 21:39
 15/23 anonim ***** válasza:
27%
Amúgy olvasva a kérdésedet te is elég gyerekesen viselkedsz. Mit várunk a gyerektől.
2021. dec. 17. 21:41
 16/23 A kérdező kommentje:

Nem értem a feltevésed 14es. Miért lenne már az, hogy ha hisztizik akkor azonnal megkapja amit akar? Éppen ez az, hogy általában nem kapja meg amit akar de ettől még számomra meglepő módon sokáig és kitartóan hisztizik. Olyasmikben amik nem alku tárgyát képezik nálam.

Az, hogy öltözködésben megpróbál önállóan is tevékenykedni és ezt hagyom neki, szerintem nem engedékenység, mindössze az én gyerekem 3 éves korára önállóan fog öltözni az átlag gyerekkel szemben, aki még középső csoportosként is képtelen erre.

15. ;) Majd ha bármi hasznosat is írsz, akkor reagálok rá.

2021. dec. 17. 21:47
 17/23 anonim ***** válasza:
0%
Nem értem, hogy akkor miért írsz ki ilyen részletes, terjengős kérdést, ha valójában neked a nagy része nem is baj? 🤦🏻‍♀️
2021. dec. 18. 05:27
 18/23 A kérdező kommentje:

Esetleg tudsz segíteni? Vagy bármilyen tanácsot adni? Nem, ugye? Akkor nem is értelek...

Nyilván a baj az a része amit leírtam. És van ami nem baj, vagy nem akkora baj, de a történetet így éreztem kereknek.

Olyan is van, hogy egyik nap mosolyogva elengedek valamit ami a másik nap meg melyen szarul érint. Mert nem vagyok robot.

Egyébként, egyik sem tragikus, mindössze szerettem volna olyan emberektől tanácsot - vagy pár együttérző mondatot - kapni akik ezt szintén átélték, átélik. Lehet te nem ilyen vagy, ezért sem értem itt ezeket megjegyzéseket. Nyilván belekalkuláltam, hogy jönnek majd olyan válaszok is amikre nem kerestem választ meg jönnek akik belekötnek a tartalomba vagy a stílusba, de egyébként ha nem érted írd ki kérdésnek aztán majd hátha rajtad is segít valaki te kis kötekedős puffancs

2021. dec. 18. 08:17
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
2 éves,hiába várod el,hogy ne..ilyen legyen,ez teljesen természetes.Előbb vagy utóbb meg fogja tanulni,hogy mit szabad és mit nem,addig koptatod a szád kb.Mert amire nem akar arra egy 2 éves nem fog figyelni.Szólhatsz te 100x is ha 100x szarik rá.:'D
2021. dec. 18. 12:27
 20/23 anonim ***** válasza:
60%
Segítenék, de te az a típus vagy, hogy ha valaki mást ír mint amit hallani szeretnél akkor bevágod a durcát. 🤷‍♀️
2021. dec. 18. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!