Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves kislányt elengednétek...

2,5 éves kislányt elengednétek az apjával 1 hétre Horvátordzágba?

Figyelt kérdés

Megyünk haza a szüleimhez 2 hétre.....Anyukám nagyon beteg,így én csak velük szeretnék lenni.A párom menne a testv éreékhez is Horva´tországba 1 hétre.

A lányom még sosem volt tölem távol csak kb.5 órát.....Nem is tudom hogy bírnám nélküle....Biztosan az járna a fejembe,hogy mit csinál,sír e??Evett??Stb....

Ti mit tennétek???

A férjem testvéreit nem is ismeri,mert eddíg 2x találkozott velük.....

Szívem szerint nem engedném.

2010. szept. 6. 14:00
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Az tény,hogy ragaszkodunk egymáshoz.

1-2 napot még kibírnék,de 1 hetet???Még sosem voltunk külön.Mikor öcsi született majd bele betegedtem.Minél hamarabb otthon akartam lenni.Mikor az apjával mentek haza én sírtam,a lányom meg szaladt.....

Ti bírnátok 1 hetet a kislányotok nélkül???

2010. szept. 6. 14:32
 12/20 anonim ***** válasza:
69%
Én kibírnék egy hetet nélküle. Szerintem engedd el nyugodtan, hiszen nem idegennel ment el, neki is van joga a lányához nem csak az anyának!!!.
2010. szept. 6. 14:40
 13/20 anonim ***** válasza:
68%

Olvasd el amit írtál!

Nem arról írsz, hogy mi lenne vele nélküled, hanem arról, hogy te felnőtt fejjel, ezt hogyan fogod túlélni. Inkább nézze a beteg nagymamáját, mikor szenved, minthogy elengeded nyaralni közben az apjával?

Ha az én lányaimból indulok ki, akkor elengedném.

Ahogy a kérdésedet és a hozzászólásaidat olvasom úgysem fogod elengedni.

Csak megerősítésért jöttél ide, hogy jól döntesz.

Nézzük a másik oldalról. Azt az érvet is érteném, hogy beteg az anyukád, és szeretnéd, ha az unokájával is játszhatna egy kicsit. De te nem ezzel érvelsz.

Hanem, hogy hogyan fogsz meglenni 1 hétig a lányod nélkül.

A férjednek is joga van, ahhoz, hogy megismerje a kislány az ő testvéreit is. Jővőre is ezzel fogsz érvelni, hogy ó, még nem is találkoztak!

2010. szept. 6. 14:40
 14/20 anonim ***** válasza:
68%
Menj anyukádhoz, bőven elég lesz neked őt ápolni, a kicsi meg had legyen az apjával. Most ez jobb lesz, neki, mintha veled menne. Engedd szerintem.
2010. szept. 6. 15:40
 15/20 anonim ***** válasza:
68%
Nekem ugyan fiam van, de igen, én kibírnék nélküle egy hetet. Most lesz három éves, nyáron anyukámmal ment nyaralni egy hetet, és bőven kibírtam, jól is éreztem magam, hogy most egy kis időre csak magamhoz kell alkalmazkodnom. Nem mondom, a végére már hiányzott a kis gazember, de én tök jól elvoltam abban az egy hétben.
2010. szept. 6. 15:55
 16/20 A kérdező kommentje:
Apa nagyon keveset van a gyerekekkel.Gondolom ha a fiad elment a mamával nyaralni,akkor össze is vannak szokva.Muink külföldön lakunk,itt néha a szomszédne´ni van a lányommal.Majd januártól megy oviba.A másik gond az lehetne,hogy a lányom németül és magyarul beszél.A fe´rjem testvére´nél pedig horvátul beszélnek.Persze egy gyerek könnyen alkalmazkodik.Csak ez sem mindegyik gyermekre igaz.Az is motoszkál a fejemben,ha a férjem elmegy a tesójával horgászni,a lányomat ott hagyja a sógornömékkel,akik nem beszélnek magyarul.....Igazatok van,meg kell ismerje a másik családot is.Persze én is tudom.Lehet elmegyünk mind.Vagy a lányom mégis csak megy apával.Èn nem csak magamra gondolok,mint ahogy egyikötök írta,.Nekem a gyerek minden elött!!!!
2010. szept. 6. 17:37
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem értelek,a lányod nyűg,Öcsi veled maradhat?Vagy mi van?Tényleg nem értelek.Egyik maradhat veled,másik nem.A férjed miért nem megy veletek,vigyázhatna a gyerekekre,amíg te anyukáddal vagy.Horvátországba meg majd elmentek együtt...
2010. szept. 6. 21:28
 18/20 anonim ***** válasza:

Nem értem az itt válaszolókat.

Az apja az apja, az anyja az anyja, mind e kettő a szülője. Mitől több a másik. Én elenegedném a gyereket, és az apja is elengedné vele

A gyrek meg valőszínüleg jó fogja magát érezni egy hétig.

Nekem 2 gyerekem van, fiamat 5 éves korától elviszik az anyósmok nyaranta 2-3 hétre Horvátországba, fel sem merült, hogy ne engedjem el. Sőt örültem/örülök, hogy fiam többször nyaral. Ha kicsi nagyobb lesz (most 1,5), őt is viszik majd, jelenleg ő még szopik

J és én is voltam a fiammal, meg a hugommal Tunéziában, úgy hogy a párom nem tudott jönni, de egyértelmúű vol, hogy mi elemgyünk (nyereményút volt) és párom sem mondta hogy ne menjün

2010. szept. 7. 00:26
 19/20 anonim ***** válasza:
68%
Én nem engedném el pedig az apukája nagyon sokat foglalkozik vele, de mégis nagyon messze lenne ahhoz hogy nyugodt szívvel elengedjem. Elengedném nyaralni vele 1 hétre simán, ha olyan helyre mennének ahol tudom hogy bármi van 1-2 óra alatt össze tudunk futni. Pl Budapestről Balatonra vagy ilyesmi. De ilyen messzire nem. Főleg hogy irod hogy nem sokat van otthon az apa nem sokat foglalkozik vele. Vannak olyan esetek amiket csak anya tud megoldani mivel te vagy vele mindig te érted már a nézéséből is hogy mit szeretne. A férfiak pedig amúgy is hajlamosak felületesek lenni, és nem mindig minden percben minden szemüket a gyereken tartani. Az anya aki vele van mindig minden percben az már messziről a hangokból is tudja hogy mi történik a szoba másik végében anélkül hogy odanézne. Egyébként ez válasz azoknak is akik azt mondják hogy az apa egyenértékű szülő ilyen esetben mint az anya. Igen egyenértékű, de mégsem ugyanolyan. Az apának kicsit másabb a szerepe a gyereknevelésben. Ha nagyobb lenne elengedném, mondjuk 8-10 évesen már simán. De ilyen pici gyereket én még nem. Arról nem is beszélve, hogy az a 2 hét amit nyugodtan szeretnél eltölteni az anyukáddal, az arról szólna hogy a körmödet tövig rágnád és még az anyukádra sem tudnál odafigyelni. Tehát én egyenlőre még nem engedném el.
2010. szept. 7. 00:50
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2010. szept. 7. 07:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!