Volt olyan az anyasagod alatt, mikor ugy erezted nem birod tovabb?Mikor egyedul erezted magad az anyasag minden terhevel?
Figyelt kérdés
Egy eleg nehez idoszakon megyek keresztul gyakorlatilag lassan 4 eve, amiota gyerekeim vannak, sajnos baromi nehez, egy nem vart betegseg stb miatt, plusz most hetek ota mindenki beteg, csaladtagok elfordultak stb...sokszor ugy erzem fogalmam sincs masok hogy csinaljak de nem lehet ezt birni ep esszel. Gyakorlatilag evek ota nem aludtam,semmilyen szinten nem tudok magamra idot szanni stb. Tudom hogy en akartam, de egy csomo minnden(pl. Betegseg) jott kozbe, amivel nem szamoltam..2021. nov. 5. 22:49
11/14 A kérdező kommentje:
Igen, nalunk is hasonlo a szituacio, mikor meg terhes voltam az en, illetve parom teljes csaladja tamogatott, mindenki a gyereket varta. Most lenyegeben csak ketten vagyunk a gyerekekre. A ferjem sokat dolgozik, es egyszeruen sajnalom, latom hogy neki sincs semmire ideje, fokent pihenni. Nagyon nagyon nehez az anyasag es ezt senki nem mondra nekem igy elore,bar nyilvan akkoris belevagtam volna.
Szivem szerint lenne 3ik is, de nem birnam az tuti fizikailag es lelkileg sem.
2021. nov. 7. 22:41
12/14 anonim válasza:
Régen is voltak kirakat nagymamák, akiknek az volt a fontos, hogy lássák van unoka, csak akkor nem volt más módja a mutogatásnak, mint az, hogy fogták és elvitték őket, hadd lássák a szomszédok, hogy milyen szépek, okosak meg hány van stb. aztán természetes volt, hogy munka is jár velük, de ez van. Most meg az ilyenek csak posztolják a facebookra, meg írogatják, hogy jaj de imádja, szereti, milyen csodás, meg kirakja a képen, hogy volt "unokázni" aztán gyorsan hazamegy felpolcolni a korántsem öreg lábait, és megnéz 20 részt a netflixen a kedvenc sorozatából. Ja, hogy te a budi ajtót nem csuktad be x hónapja, éve? Hát majd megnő, te is voltál kicsi. Igaz, 2-3 hónapos korodtól vigyáztak rád szívesen, de ő is túl élte míg kicsi voltál. Oké, hogy amelyik nem tök öreg dolgozik általában, de csak az én szűk környezetemben van olyan, aki vagy nem is dolgozik, vagy hatalmas szabadsággal rendelkező vállalkozó és a jógától elkezdve a heti két fodrászon át a nyaralásokig, sütizések a barátnőkkel stb. mindenre van ideje, de arra nincs, hogy 20 centire lenőtt hajú lányától átvegye már a másfél éves gyereket, amíg legalább fodrászhoz elmegy. Persze, van neki apja is, vegyen ki szabadságot, de azért vicces, hogy nagymama az mindenre ráér, meg folyton írogatja facebookon, hogy ÉLETEM ÉRTELME, SZERELMEM!!!! képekkel illusztrálva, de valójában képtelen a gyereket elvállalni egyetlen órára. Ő meg hármasával adta le őket a nagyszülőknek éveken át, de az más és nem számít segítségnek, valójában ő mindent megoldott maga.
13/14 anonim válasza:
A régi kirakat nagymamákon azóta is szakadok. Nekem is ilyen nagyanyám volt az egyik. Emlékszem sose volt vele semmi mélyebb kapcsolatom, úgy mint beszélgetés, a szülinapi köszöntés is csak ilyen muszájból volt nála max. de mikor messzire költöztünk egy képeslapot nem küldött sose, mikor a vonalas telefont bevezették se hívott sose. De ő fordítva elvárta - volna. Az összes többi unokájához így állt, amúgy mind csak úgy voltunk vele később, mikor öreg lett és beteges meg demens, hogy mint öregasszonyt sajnáljuk, de egyszerűen semmi többet nem érzünk iránta. Viszont, míg kisebbek voltunk nyaranta KÖTELEZŐEN nála kellett töltenünk legalább két hetet. Ilyenkor az állomástól hazáig nagyon hangosan beszélgetve mentünk, minden lócán ülő öregnek meg kellett állnunk köszönni, ahol mondta, hogy jöttünk hozzá és stb. Mikor nagyobbak lettünk, akkor is elvárta, hogy látogassuk őt és MINDIG kva sokáig álltunk a kapuban mire bementünk, közben meg lopva nézett jobbra-balra, lát-e valami szomszéd.
14/14 A kérdező kommentje:
Ha anyosomhoz megyunk es jo ido van, mindig erolteti, hogy setaljunk, amikor pici volt a nagyobb gyerekem, el kellett mennem ugyet intezni, hamarabb jottem vissza es erre mit latok, anyosom babakocsit tologatja oda vissza a faluban..
2021. nov. 12. 18:12
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!