Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Honnan szerezzek munkáltatói...

Honnan szerezzek munkáltatói igazolást?

Figyelt kérdés

Legkisebb gyermekem jövőre fog bölcsibe menni éppen két évesen, ahová nekem munkáltatói igazolást kellene vinnem.

Ahhoz a céghez, ahonnan anno szülni mentem (felváltva voltam vagy TGYÁS-on vagy GYED-en) már nem fogok visszamenni. Viszont a bölcsi megkezdésének ideje alatt én GYES-re megyek majd, és úgy gondoltam, azalatt próbálok elhelyezkedni.

A régi cégemtől kéne ez az igazolás?

Félek, ha megmondom, hogy még nincs munkám, akkor kiteszik a bölcsiből...

2010. szept. 3. 14:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A régi cég még a munkáltatód, ez igaz, viszont munkáltatói igazolást nem adhat ki, amíg te szabadságon vagy (akár fizetett, akár fizetés nélküli). Lehet jobb lenne visszamenni csak egy hónapra (ha ez megoldható), akkor lenne igazolás. Arról adhatnak ki igazolást, hogy x dátumtól ismét dolgozol, annak jónak kell lennie.

OFF

Különben tényleg úgy van, hogy ha valaki hirtelen munkanélküli lesz, akkor kitehetik a gyereket a bölcsiből? Csak azért kérdezem, mert ezt a bölcsi honnan tudja? Nekem a fiam már egy éve bölcsis, és igazolást eddig egyetlen egyszer kértek, a két hét beszoktatás utáni első napon, amikor már ténylegesen oda járt, addigra kellett vinnem, azóta soha egyszer sem. Pedig idén nyáron pont nem volt munkám, egy hónapig csak keresgéltem, aztán egy hónapig nem bejelentve dolgoztam (ráadásul itthon - tanítványaim voltak), mégsem érdekelte a kutyát sem, hogy mi van. Pedig a kezdésnél nagyon szigorúan vették az igazolást.

2010. szept. 3. 19:18
 12/18 A kérdező kommentje:
De miért mennék vissza egy hónapra?? Akkor megszakad a GYED-GYES folyamat, az nekem nem jó, én GYESen leszek még egy évig és amellett szándékozom dolgozni, ha összejön.
2010. szept. 3. 20:07
 13/18 anonim ***** válasza:
Ha a Gyes ideje alatt dolgozol onnan kérjél igazolást ahova elhelyezkesz.Ha nem akkor a régi munkahelyed nem fog adni igazolást hiszen nem dolgozol ott, mert Gyesen vagy otthon.Most te fogalmaztál rosszul, jövőre megy bölcsibe akkor kitenni sem tudják hiszen nem is jár.Ha már jelentkeztél és oda kéne neked az igazolás, akkor max nem veszik fel.Sztem addig próbálj meg új helyet találni amig nem jelentkezel, mert sztem a régi mhelyeden nem kapsz igazolást hiszen nem dolgozol ott ténylegesen a fenti indokok alapján.
2010. szept. 3. 20:50
 14/18 anonim ***** válasza:
Ja azt helyesbiteném, hogy persze igazolod hogy hol dolgozol amit a jelentkezési lapon fel is kell tüntetni.De a munkáltatói arra vonatkozik(amit külön kérni kell a munkahelytől) hogy mikor állsz munkába napra pontosan és hány órában.Tehát természetesen te még állományban vagy ott gyes ideje alatt is, de munkát nem végzel igy a gyermeked nem jogosult a bőlcsödei ellátásra sem.
2010. szept. 3. 20:55
 15/18 anonim ***** válasza:
Most ezt a GYED-GYES folyamatát nem értem igazán. GYED-en vagy most még? Meddig vagy rá jogosult? Mert ha a gyerek bölcsibe megy, úgyis mindenképp GYES-re kell váltani, akkor meg már semmi nem szakad meg, akár járna még a GYED, akár nem, GYES mellett meg már annyit és ott dolgozol, amennyit és ahol csak szeretnél.
2010. szept. 3. 20:56
 16/18 anonim ***** válasza:
off: nálunk úgy van h kitehetik, ha munkanélküli vagy...aláíratnak egy nyilatkozatot, h büntetőjogi felelősséged teljes tudatában kijelented, h szólsz ha változik a lakhelyed, v a munkahelyed.....ok, lehet h nem szólsz, de azért én ettől lehidaltam....ja és 3 napon belül kell jelentened a változást!
2010. szept. 3. 22:09
 17/18 anonim ***** válasza:
jaa értem, hát lehet, hogy nálunk is volt ilyen, csak már el is felejtettem.
2010. szept. 3. 22:21
 18/18 A kérdező kommentje:

Jelenleg GYED-en vagyok, még jövő augusztusig, akkor lesz két éves a lányom. (A kicsi, aki után most GYEDen vagyok).

Kicsit bonyolult a helyzetem. Több szakmám van, mindig is legalább két félét dolgoztam. A munkahely, ahonnan elmentem szülni, inkább kényszerpálya volt, nem is csináltam sokáig, a cél félig meddig az volt, hogy kapjak a gyerekekkel normális járulékot...

Valódi szakmám, amiben dolgozni szeretnék (és amiben szintén dolgoztam már 15 évet), a zene. A komolyzenészség azonban nem olyan, hogy akkor holnaptól visszaállok.

Évekig alig játszottam a hangszeremen. Azért szeretném, hogy oviba és bölcsibe járjanak, mert akkor néhány hónap napi otthoni munkával újra szintre tudom hozni magam.

(Ez olyan, mint az élsportolók. Nem lehet azt mondani, hogy egy hét múlva kezdődik az olimpia, induljunk rajta, kicsit több idő kell...)

És sajnos abban a szakmában állásokkal sem dobálóznak, ideiglenes rövidtávú szerződések vannak csak leginkább...

2010. szept. 4. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!