Honnan szerezzek munkáltatói igazolást?
Legkisebb gyermekem jövőre fog bölcsibe menni éppen két évesen, ahová nekem munkáltatói igazolást kellene vinnem.
Ahhoz a céghez, ahonnan anno szülni mentem (felváltva voltam vagy TGYÁS-on vagy GYED-en) már nem fogok visszamenni. Viszont a bölcsi megkezdésének ideje alatt én GYES-re megyek majd, és úgy gondoltam, azalatt próbálok elhelyezkedni.
A régi cégemtől kéne ez az igazolás?
Félek, ha megmondom, hogy még nincs munkám, akkor kiteszik a bölcsiből...
A régi cég még a munkáltatód, ez igaz, viszont munkáltatói igazolást nem adhat ki, amíg te szabadságon vagy (akár fizetett, akár fizetés nélküli). Lehet jobb lenne visszamenni csak egy hónapra (ha ez megoldható), akkor lenne igazolás. Arról adhatnak ki igazolást, hogy x dátumtól ismét dolgozol, annak jónak kell lennie.
OFF
Különben tényleg úgy van, hogy ha valaki hirtelen munkanélküli lesz, akkor kitehetik a gyereket a bölcsiből? Csak azért kérdezem, mert ezt a bölcsi honnan tudja? Nekem a fiam már egy éve bölcsis, és igazolást eddig egyetlen egyszer kértek, a két hét beszoktatás utáni első napon, amikor már ténylegesen oda járt, addigra kellett vinnem, azóta soha egyszer sem. Pedig idén nyáron pont nem volt munkám, egy hónapig csak keresgéltem, aztán egy hónapig nem bejelentve dolgoztam (ráadásul itthon - tanítványaim voltak), mégsem érdekelte a kutyát sem, hogy mi van. Pedig a kezdésnél nagyon szigorúan vették az igazolást.
Jelenleg GYED-en vagyok, még jövő augusztusig, akkor lesz két éves a lányom. (A kicsi, aki után most GYEDen vagyok).
Kicsit bonyolult a helyzetem. Több szakmám van, mindig is legalább két félét dolgoztam. A munkahely, ahonnan elmentem szülni, inkább kényszerpálya volt, nem is csináltam sokáig, a cél félig meddig az volt, hogy kapjak a gyerekekkel normális járulékot...
Valódi szakmám, amiben dolgozni szeretnék (és amiben szintén dolgoztam már 15 évet), a zene. A komolyzenészség azonban nem olyan, hogy akkor holnaptól visszaállok.
Évekig alig játszottam a hangszeremen. Azért szeretném, hogy oviba és bölcsibe járjanak, mert akkor néhány hónap napi otthoni munkával újra szintre tudom hozni magam.
(Ez olyan, mint az élsportolók. Nem lehet azt mondani, hogy egy hét múlva kezdődik az olimpia, induljunk rajta, kicsit több idő kell...)
És sajnos abban a szakmában állásokkal sem dobálóznak, ideiglenes rövidtávú szerződések vannak csak leginkább...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!