Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Honnan szerezzek munkáltatói...

Honnan szerezzek munkáltatói igazolást?

Figyelt kérdés

Legkisebb gyermekem jövőre fog bölcsibe menni éppen két évesen, ahová nekem munkáltatói igazolást kellene vinnem.

Ahhoz a céghez, ahonnan anno szülni mentem (felváltva voltam vagy TGYÁS-on vagy GYED-en) már nem fogok visszamenni. Viszont a bölcsi megkezdésének ideje alatt én GYES-re megyek majd, és úgy gondoltam, azalatt próbálok elhelyezkedni.

A régi cégemtől kéne ez az igazolás?

Félek, ha megmondom, hogy még nincs munkám, akkor kiteszik a bölcsiből...

2010. szept. 3. 14:22
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
57%
Nem teszik ki, fel se veszik, ha nincs bejelentett munkahelyed.
2010. szept. 3. 14:23
 2/18 anonim ***** válasza:
37%

nálunk az van hogyha hírtelen munkanélküli leszel akkor is kirakják a gyereket, egyébként fel se veszik.....

ha nem mész vissza az előző munkahelyedre akkor onnan nem fogsz kapni, olyat már hallottam, h valaki megkért egy vállalkozó ismerősét, h had jelentkezzen be hozzá....nem szép dolog a kiskapu, de ha nem adnak más lehetőséget!

2010. szept. 3. 14:26
 3/18 anonim ***** válasza:
51%

Kérj a "régi" cégedtől független attól, ohgy nem mész vissza. Senki nem kéri majd számon tőled, ohgy miért nem ott dolgozol ahonnan van az igazolásod. Legfeljebb ha találsz munkát onnan viszel egy másikat később.

Én is ezt csináltam és így keresek munkát. Sajnos másképp nem megy kisgyerekkel ha nincs bölcsiben nem tudnék állás interjúkra járni.

2010. szept. 3. 14:29
 4/18 A kérdező kommentje:

Köszi, de nem a kérdésre válaszoltál. (Vagy rosszul tettem fel?)

A régi munkáltatóm, amíg GYESen vagyok, hivatalosan még a munkáltatóm? Fizet utánam bármit is?

Mert ha nem, szerintem nekik nem gond kiállítani egy papírt, eddig is mindenben készségesen segítettek, pedig tudják, hogy nem fogok visszamenni hozzájuk (nem tudnának már munkát sem adni).

2010. szept. 3. 14:29
 5/18 A kérdező kommentje:

Első kommentemet az elsőnek írtam...

Akkor lehet, hogy a régi munkáltatóm ad nekem ilyen papírt majd.

Ez az egész még csak egy év múlva lesz esedékes, csak most teljesen rám jött a frász.

2010. szept. 3. 14:32
 6/18 A kérdező kommentje:
Egyébként azért nem értem, hogy minek ilyen papír, mert nekem olyan ismerősöm is van, aki kisebb gyerekével otthon van, és a nagyobbat bölcsibe járatja. A jogszabály úgy szól, ha jól tudom, hogy az a gyerek nem járhat bölcsibe, aki után az anya a GYEDet vagy TGYÁSt felveszi.
2010. szept. 3. 14:33
 7/18 anonim ***** válasza:
38%
A régi munkahelyed, ahonnal gyesre mentél, még mindig a munkáltatódnak kell, hogy legyen. (Persze amennyiben te nem mondtál fel, vagy ő nem mondott fel neked előzőleg. És kérésedre bármikor köteles kiadni egy munkáltatói igazolást, akár minden áldott napon. Az más kérdés, hogy ráírja a valóságnak megfelelően, hogy jelenleg gyesen vagy. És a gyes lejárta után is köteles 30 papra visszavenni téged.
2010. szept. 3. 14:37
 8/18 anonim ***** válasza:
38%
Természetesen a régi cégednél te jelenleg állásban vagy és erről ad neked bármikor igazolást, ez neki nem kerül semmibe. Kérj tőlük nyugodtan, azt a bölcsiben nem tudják, hogy nem oda mész vissza, mikor beadod a gyereket. És nincs is közük hozzá...
2010. szept. 3. 14:41
 9/18 anonim ***** válasza:
38%
Adnia kell a régi cégednek igazolást. A bölcsis nyomtatványon amúgy csak azt igazolják, hogy papíron ott dolgozol, tehát még azt sem kell ráírniuk, hogy visszamész főmunkaidőben dolgozni vagy fizetés nélküli szabin maradsz (mert ugye a gyed idejére arra kerültél).
2010. szept. 3. 15:11
 10/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2010. szept. 3. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!