Honnan szerezzek munkáltatói igazolást?
Legkisebb gyermekem jövőre fog bölcsibe menni éppen két évesen, ahová nekem munkáltatói igazolást kellene vinnem.
Ahhoz a céghez, ahonnan anno szülni mentem (felváltva voltam vagy TGYÁS-on vagy GYED-en) már nem fogok visszamenni. Viszont a bölcsi megkezdésének ideje alatt én GYES-re megyek majd, és úgy gondoltam, azalatt próbálok elhelyezkedni.
A régi cégemtől kéne ez az igazolás?
Félek, ha megmondom, hogy még nincs munkám, akkor kiteszik a bölcsiből...
nálunk az van hogyha hírtelen munkanélküli leszel akkor is kirakják a gyereket, egyébként fel se veszik.....
ha nem mész vissza az előző munkahelyedre akkor onnan nem fogsz kapni, olyat már hallottam, h valaki megkért egy vállalkozó ismerősét, h had jelentkezzen be hozzá....nem szép dolog a kiskapu, de ha nem adnak más lehetőséget!
Kérj a "régi" cégedtől független attól, ohgy nem mész vissza. Senki nem kéri majd számon tőled, ohgy miért nem ott dolgozol ahonnan van az igazolásod. Legfeljebb ha találsz munkát onnan viszel egy másikat később.
Én is ezt csináltam és így keresek munkát. Sajnos másképp nem megy kisgyerekkel ha nincs bölcsiben nem tudnék állás interjúkra járni.
Köszi, de nem a kérdésre válaszoltál. (Vagy rosszul tettem fel?)
A régi munkáltatóm, amíg GYESen vagyok, hivatalosan még a munkáltatóm? Fizet utánam bármit is?
Mert ha nem, szerintem nekik nem gond kiállítani egy papírt, eddig is mindenben készségesen segítettek, pedig tudják, hogy nem fogok visszamenni hozzájuk (nem tudnának már munkát sem adni).
Első kommentemet az elsőnek írtam...
Akkor lehet, hogy a régi munkáltatóm ad nekem ilyen papírt majd.
Ez az egész még csak egy év múlva lesz esedékes, csak most teljesen rám jött a frász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!