2, 5 éves gyerekem nem ugrál páros lábbal, próbálom rávezetni, mutatom neki, néha próbálja, de nem megy neki. Mi lehet az oka? Hogy tudnék neki segíteni?
Lehet sose fog. Párombak emiatt tört el suliban a keze. Páros lábbal kellett volna zsámolyra ugrani.
Nem tud. Ennyi. Ennek ellenére egy értelmes, 2 egyetemi diplomával rendelkező, menza tag lett belőle, aki rendszeresen sportol is.
Mi gyakoroltunk sokat (nagggyon sokat) , már megy neki.
Játszótereken van ilyen földbe épített gumi, trambulin szerű dolog, ha Budapesti vagy pl akkor a Bikás parki játszit ajánlom, mi ott tanultuk meg.
Egyébként a dechatlonban vettünk mi is itthonra benti trambulint, de a kinti jobban bejött neki.
Először én "ugráltattam": mondóka-ének és ütemre derekanal fogva emlegettem (másképp nem tudom érthetően leirni, bocsi), olyan 1-2 hónap alatt, napi szintű játszizás után már tudja. Lehet nektek előbb is menne, enyém idegrendszeri fejletlenség miatt visszamaradott ezért külön kérte a korai fejlesztő hogy ezt gyakoroljuk, és ezért is tanulta lassan a dolgot. A lényeg, hogy ne erőltetés legyen, vidám játék, és ha nem akarja vagy kifarad akkor abba kell hagyni. Amíg nevet közben, élvezi addig viszont folyamat csinálni. Szuper bicepszet csinál neked is!
Ma már magától ugrál földön, ágyon.
Okozhatja gyengébb izomzat, gyengébb egyensúly.
Direktbe viszont nem kell gyakorolni. Ha egyébként rendben van a mozgása és ez at az első amit "nem tud", elég várnod. Ha úgy érzed, hogy nem alakult minden simán, akkor mutasd meg szakembernek.
Beszél?
Kisfiam nem beszélt még, páros lábbal sem ugrált. Tsmt-re jártunk, ott megtanult óriáslabdán ugrálni, azóta ugrál trambulinon, ágyon, kanapén is. Beindult a beszéde is, bár még csak szavakat mond.
Beszédhez fontos amúgy az ugrás, az idegrendszer fejlődéséhez kell. Kisfiamnak fejletlen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!