Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudnék segíteni neki? ...

Hogyan tudnék segíteni neki? 2,5 éves lesz a fiam,nagyon kevés szót mondd csak sajnos.

Figyelt kérdés

Anya,apa,mama,ki,te,ne,jaja,aha,de,brümm-brümm,ami.

Kb így ennyit mond csak.

2021. szept. 21. 13:27
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Sokmindent megért,csinálja amit mondok,mutatja,hogy miről beszélek,de nem mondja.
2021. szept. 21. 13:36
 2/21 anonim ***** válasza:
75%
Gyakoroljatok együtt. Én le szoktam ülni a fiammal az állatos kirakós vagy akármi mellé és mutatom neki hogy mi micsoda és kérem, hogy mondja utánnam ha mondja akkor megdicsérem, hogy kapjon megerősítést, hogy ügyes volt.
2021. szept. 21. 13:41
 3/21 anonim ***** válasza:
87%

Ha vele vagy, mindig beszélj hozzá,

mondd el, hogy épp mit csinálsz, lehetőleg úgy, hogy lássa a szádat. Olvass neki mesét, nézegessetek könyveket.

2021. szept. 21. 13:42
 4/21 anonim ***** válasza:
73%
Majd beszél, ha akar. Addig is pofázz neki állandóan, kommentálj mindent. Esetleg a mondókák még segíthetnek, ha van ritmusa a szövegnek, akkor jobban megjegyzi a gyerek.
2021. szept. 21. 13:53
 5/21 anonim ***** válasza:
83%

Folyamatos kommunikációs, képek nézegetése és megbeszélni mi micsoda, mese olvasás, séta közben mindent megnézni.... Stb.

Minél több beszédet hall és minél több féle szót ismer meg, annál jobban bele fog lendülni.

2021. szept. 21. 14:15
 6/21 anonim ***** válasza:
99%

Mindkét gyermekekhez folyamatosan beszéltem, énekeltem,mondókáztam.

Eredmény: a fiam 2 évesen folyékonyan beszélt. Lányom két és fél évesen max.10 szót mondott.

Nálunk ez nem hozott fejlődést.

Viszont jártunk játékos logopédiai fejlesztésre. Utána javult a helyzet. Most 4 és fél éves, és szépen beszél, bár bizonyos hangokat még nem tud kimondani....

2021. szept. 21. 14:37
 7/21 A kérdező kommentje:

Én is egyfolytában beszélek hozzá könyveket nézünk ilyesmi,mama is sokat beszél neki,férjem is.Figyeli,érti is,de nem mondja.

Férjem is későn kezdett el beszélni.Lehet számít ez is

2021. szept. 21. 14:49
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen ez is számít. Ez egy nagyon összetett dolog. Én sem azért írtam le a dolgokat hogy ettől tuti beszélni fog. Ez csak segíthet.
2021. szept. 21. 14:53
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ugyanez a helyzet. Most tsmt tornát csinálunk, attól most sokat fejlődött hirtelen. 4 hét alatt pár szóból mondatok lettek, igaz, még csak mi értjük. 2 hónapos a torna, kíváncsi leszek a végére.

Esetleg ezt is javaslom.

2021. szept. 21. 14:54
 10/21 A kérdező kommentje:
9-es,ezt a tornát lehet otthon is csinálni?Vagy el kell menni hozzáértőhöz?
2021. szept. 21. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!