Hogyan tudnék segíteni neki? 2,5 éves lesz a fiam,nagyon kevés szót mondd csak sajnos.
Anya,apa,mama,ki,te,ne,jaja,aha,de,brümm-brümm,ami.
Kb így ennyit mond csak.
Ha vele vagy, mindig beszélj hozzá,
mondd el, hogy épp mit csinálsz, lehetőleg úgy, hogy lássa a szádat. Olvass neki mesét, nézegessetek könyveket.
Folyamatos kommunikációs, képek nézegetése és megbeszélni mi micsoda, mese olvasás, séta közben mindent megnézni.... Stb.
Minél több beszédet hall és minél több féle szót ismer meg, annál jobban bele fog lendülni.
Mindkét gyermekekhez folyamatosan beszéltem, énekeltem,mondókáztam.
Eredmény: a fiam 2 évesen folyékonyan beszélt. Lányom két és fél évesen max.10 szót mondott.
Nálunk ez nem hozott fejlődést.
Viszont jártunk játékos logopédiai fejlesztésre. Utána javult a helyzet. Most 4 és fél éves, és szépen beszél, bár bizonyos hangokat még nem tud kimondani....
Én is egyfolytában beszélek hozzá könyveket nézünk ilyesmi,mama is sokat beszél neki,férjem is.Figyeli,érti is,de nem mondja.
Férjem is későn kezdett el beszélni.Lehet számít ez is
Nálunk ugyanez a helyzet. Most tsmt tornát csinálunk, attól most sokat fejlődött hirtelen. 4 hét alatt pár szóból mondatok lettek, igaz, még csak mi értjük. 2 hónapos a torna, kíváncsi leszek a végére.
Esetleg ezt is javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!