Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudnék segíteni neki? ...

Hogyan tudnék segíteni neki? 2,5 éves lesz a fiam,nagyon kevés szót mondd csak sajnos.

Figyelt kérdés

Anya,apa,mama,ki,te,ne,jaja,aha,de,brümm-brümm,ami.

Kb így ennyit mond csak.

2021. szept. 21. 13:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Jah igen a mozgás is segíthet. Nem feltétlen tsmt. Sok hintázás pl jót tesz.
2021. szept. 21. 15:07
 12/21 anonim ***** válasza:
97%

A Tsmt feladatsort szakember, tsmt terapeuta állítja össze egyénileg minden gyereknek. Hozzá beutalóval lehet bekerülni, pl fejlődésneurológustól, gyermekneurológustól.

De ahhoz nagyobb elmaradás kell.

Pl az én lányom 3 évesen még csak gagyogott. Minket beutaltak simán, 1 évet jártunk.

Meg lehet kérdezni a gyerekorvost, védőnőt, hogy ajánlják-e, hogy meglátogassátok a fejlődésneurológust.

Ő utalhat beszédindításra is, meg tornára is.

De így, hogy vannak szavai a fiadnak, én nem hiszem, hogy szükséges.

Közösségbe jár? Nálunk pl az hozta meg az átütő sikert, a bölcsi. Hiába jártunk 100 felé fejlesztésre... A bölcsiben 2 hét múlva már próbálkozott beszélni a lányom.

2021. szept. 21. 15:16
 13/21 anonim ***** válasza:

9-es vagyok. Bölcsi javasolta, hogy menjünk, mert hiába járt több mint fél évet, így is csak pár szava volt + halandzsált egész nap. Magánúton mentünk, mert államiba sokáig tartott volna bejutni. Otthon csináljuk a gyakorlatokat heti pár alkalommal.

Hiába hintázott sokat, nem volt hatása, de tsmt-el sokat fejlődött (ott pl plédes hintázás van)

2021. szept. 21. 16:14
 14/21 anonim ***** válasza:
(+ védőnő is javasolta)
2021. szept. 21. 16:15
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Nálunk úgyan ez volt a helyzet. Nem beszélt . Bekerült oviba, azóta be nem áll a szája😉
2021. szept. 21. 21:56
 16/21 A kérdező kommentje:

Ebben a két napban,mégtöbbet beszéltem neki,szinte egyfolytában.

Mentünk hintázni is a játszótérre.

Hátha elkezd beszélni.

2021. szept. 23. 13:18
 17/21 anonim ***** válasza:

Az a baj ezzel, kérdező, hogy ha fejlesztő tornára van szüksége, akkor hiába beszélsz neki. Az nem segít, az nem fejleszti az idegrendszert.

Hallása jó?

2021. szept. 23. 13:39
 18/21 A kérdező kommentje:
Igen,nem vettem észre,hogy nem hallana meg valamit.
2021. szept. 23. 14:21
 19/21 anonim ***** válasza:
Korai fejlesztes kereteben nekunk anno felmertek, bar a lanyom csak 20 hos volt akkor. Nekunk azt mondtak mozgasfejlodes es ertelmi dolgok rendben vannak, gyerekkozosseget javasoltak. Nem jatszoteret, hanem valamit ahol ossze van zarva masokkal, es lehetoleg zenes mondokas. Nekunk bejott...(kerekitore jartunk)
2021. szept. 23. 14:31
 20/21 A kérdező kommentje:

19-es az lehet,mert igazából nincs kisgyerekekkel.Néha találkozik az egykorú utcabeli kisfiúval kb 10-15percet,de akkor is ugye kint vannak.

Átfordulás,mászás,felállás megvolt időben.Egy évesen már sétálgatott.Ez a mozgásfejlődés igaz?Gyerektársaság az nincs.

2021. szept. 23. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!