Hogyan tudnék segíteni neki? 2,5 éves lesz a fiam,nagyon kevés szót mondd csak sajnos.
Anya,apa,mama,ki,te,ne,jaja,aha,de,brümm-brümm,ami.
Kb így ennyit mond csak.
A Tsmt feladatsort szakember, tsmt terapeuta állítja össze egyénileg minden gyereknek. Hozzá beutalóval lehet bekerülni, pl fejlődésneurológustól, gyermekneurológustól.
De ahhoz nagyobb elmaradás kell.
Pl az én lányom 3 évesen még csak gagyogott. Minket beutaltak simán, 1 évet jártunk.
Meg lehet kérdezni a gyerekorvost, védőnőt, hogy ajánlják-e, hogy meglátogassátok a fejlődésneurológust.
Ő utalhat beszédindításra is, meg tornára is.
De így, hogy vannak szavai a fiadnak, én nem hiszem, hogy szükséges.
Közösségbe jár? Nálunk pl az hozta meg az átütő sikert, a bölcsi. Hiába jártunk 100 felé fejlesztésre... A bölcsiben 2 hét múlva már próbálkozott beszélni a lányom.
9-es vagyok. Bölcsi javasolta, hogy menjünk, mert hiába járt több mint fél évet, így is csak pár szava volt + halandzsált egész nap. Magánúton mentünk, mert államiba sokáig tartott volna bejutni. Otthon csináljuk a gyakorlatokat heti pár alkalommal.
Hiába hintázott sokat, nem volt hatása, de tsmt-el sokat fejlődött (ott pl plédes hintázás van)
Ebben a két napban,mégtöbbet beszéltem neki,szinte egyfolytában.
Mentünk hintázni is a játszótérre.
Hátha elkezd beszélni.
Az a baj ezzel, kérdező, hogy ha fejlesztő tornára van szüksége, akkor hiába beszélsz neki. Az nem segít, az nem fejleszti az idegrendszert.
Hallása jó?
19-es az lehet,mert igazából nincs kisgyerekekkel.Néha találkozik az egykorú utcabeli kisfiúval kb 10-15percet,de akkor is ugye kint vannak.
Átfordulás,mászás,felállás megvolt időben.Egy évesen már sétálgatott.Ez a mozgásfejlődés igaz?Gyerektársaság az nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!