Engednél a gyerek kérésének?
Életkorfüggő
Eleve a másik szülős segítségét kérem.
- nálunk mindennapos a gyerekemnél.. ő nem osztozkodik
Van, amikor muszáj neki, ha nem megy, akkor hazamegyünk.
Itteni szokások szerint csak olyan játékot hozhat játszótérre, amit meg kell osztania..
A ti esetetek annyiban más, hogy nem szoktad meg
Van, amiben engedek a gyerekemnek, van amiben nem, úgy általánosságban.
Nehéz megtalálni az egyensúlyt.
De pl a saját hambimat sem felezem el a másik padib ülővel a parkban..
Vagy adon oda a telómat hogy légyszi játsz vele te is.. stb
Ebbe is gondoljunk bele..
Ha a másik szülő beleszól a vitába, akkor neked is muszáj, hogy egyenlőek legyenek az erőfeltételek. Hiszen ha elkezdi anyatigris módon védeni a gyerekét, akkor a te gyereked egy felnőttel kerül szembe.
Szerintem osztozni jó dolog, és ha nem kifejezetten enyémenyémenyém természete van, akkor hagynám, hogy ne osztozzon az adott helyzetben ha nem akar. Hiszem az ő cucca, az ő döntése hogy nem akarja megosztani, és mivel alapból nincs problémája az osztozkodással, ezzel arra is megtanítom, hogy rendben van az ha nemet mond valamire.
Azt megbeszélném vele, hogy nyújtson békejobbot ha úgy érzi már nem mérges, de sose hagyja elnyomni magát és menjen onnan ha bántja.
#3 vagyok, hogy a kérdésre is válaszoljak.
Az anyját kérném még, hogy vegye el a gyerekétől az enyém játékát, mert összevesztek, és mi egy kicsit arrébb mennénk, de a játék a vitaforrás.
Hozzá nem nyúlnék a másik gyerekhez hogy kivegyek a kezéből egy játékot, ez elég abszurdnak tűnik.
Egy teremben ültünk millió székkel. A kisgyerek beszólogatott az enyémnek, miközben én szórakoztattam őket. Az én gyerekem egy idő után besokallt és sírt, az ölembe ült, a gyerek közben a gyerekem cuccait fogdosta. Nem akarta a gyerekem, hogy a kisfiú mellett üljünk és azt akarta, hogy a másik gyerek ne fogdoshassa a cuccait.
Így ültünk a kerekded asztalnál, az asztal közepén a gyerekem holmija. Gyerekem átült az ölembe sírva, miközben a kissrác az ő holmijával játszott, a gyerekem meg kérte, hogy ne üljünk mellette és vegyük el a dolgait mert a másik gyerek nem nyúlhat hozzá. Megkértem a fiút és nem engedte el a gyerekem holmiját. Nem tudták lemeccselni, nekem sem ment, pont azért kérdeztem! Másik anyuka negyedórára nem volt közelben, csak pár perc volt az egész, az enyém amíg ki nem borult, nem szekálta a másik gyereket.
Rajz az ovális asztalról, tehát nem vonalban ültünk:
cucc
én_gyerek_gyerekem
Szerintem is, 6 eves oldja meg, hacsak nem durva a másik gyerek pl verekszik.
Ekkora gyerektől nem várnám el, hogy ossza meg a játékát. Már ismeri az osztozkodás előnyeit, hátrányat, már erzékeny az intim szférájára, és a tárgyaink is abba tartozhatnak - szóval tud dönteni.
Ha arrébb akar vkitől menni,.persze arrébb mennénk ha kivihető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!