Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jogosan érzem "sértettnek"...

Jogosan érzem "sértettnek" magam? (anyós kérdés)

Figyelt kérdés

Kislányom 2 éves . Nemrég volt a születésnapja, ezért ugye kapott ruhákat is. Anyósom-akivel egyébként jó a viszonyom- 128-as kisruhákat vásárolt neki, mondván, hogy az őssze-télen már jó lesz.

Valóban nem kis növésű a lányom( 95 centi), azt is tudom, hogy nem sovány(16,5 kiló), de azért ez már kicsit túlzás. 98-104-es ruhákat hord. az utóbbi még nagy is rá, de anyósom mindenáron meg akar győzni, hogy télen már rá kell adni azt a nadrágot, ami a lányom álláig felér( a szára a földön).

kicsit sz*rul esett, hogy szumó birkózónak nézi a gyereket, attól függetlenül meg tömné édességgel, csak én nem engedem. Eddig nem éreztem vele szemben ilyet, de most... bár lehet én reagálom túl a dolgot. Anyósnak nem mondtam persze semmit.

2010. szept. 2. 14:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
A 128 normál esetben 8 éves méret!:DDDD Anyósodnak mondd meg nyugodtan,h az még nagyon nagy neki,mert még csak 2 éves.:))Azért mondd meg neki,mert különben máskor is ekkorát fog venni.
2010. szept. 2. 16:01
 12/19 anonim ***** válasza:
Az én apósom a 14 hónapos lányomra vett most 134-es felsőt, jelenleg a 92-es is nagy rá. Hát én ezen nem problémázok, lazán közöltem, hogy ez nagy még most, de nem baj majd jó lesz később. Kimostam és elraktam a szekrény mélyébe. Korábban is vettek már rá nagy ruhát anyósék, rá is adták, derékba bő bolt, a lába szárán felhajtották, és nagyon boldogok voltak, hogy milyen jól áll neki a mellesleg fekete nadrág. Mikor hazaért benne a lányom azt is levettem róla kimostam és elraktam jó lesz majd később, nem lehet velük mit csinálni. A csokin is voltak már beszélgetéseink, kértem ne adjanak neki, és persze ezt sem értik miért nem. És még mennyi mindent sorolhatnék, amin már halálra idegeltem magam miattuk. Próbálok ezen nem idegeskedni, mert nem tudok nekik úgyse olyan magyarázatot adni, amit elfogadnának, ha ők mást gondolnak. Maximum azt érem el vele, hogy olyankor nem adnak neki, ha én is ott vagyok. Az is valami.
2010. szept. 2. 17:29
 13/19 anonim ***** válasza:
Hát nem százas, az tuti, vagy nagyon nincs tisztában a dolgokkal, a lányom 4,5 éves és 115-120 cm körül van, magas növésű nagyon! Mikor kell majd a 128-as ruha rá??? Még 3-4 év minimum!!!
2010. szept. 3. 08:53
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát! Rájöttem, hogy túlreagáltam a dolgokat. A rucit eltettem későbbre, anyósomnak pedig megmondtam, hogy még nagy rá. Mondta, hogy akkor majd néz egy kisebbet is.

Kedves 15:37-es válaszoló! Tisztában vagyok a gyermek méretével, és hidd el, teszek ellene. De! A lányomat ne merészeld rondának nevezni, hiszen azt sem tudod hogy néz ki. Elég komoly személyiségi problémáid lehetnek, ha ilyen módon tudod csak leírni a véleményed. Ettől szép napot neked, és persze mindenkinek!

2010. szept. 3. 09:16
 15/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én anyósom meg 6 hónaposra való ruhát vett az akkor 14 hónapos nem kicsi fiamra(szóval nálunk jobb lett volna ha nagyobbat vesz)

Eltettük a kistesónak a ruhát.

2010. szept. 3. 09:36
 16/19 anonim ***** válasza:
24%

nem a lányodra mondtam, hanem a kövér emberekre, gyerekekre. Valóban fogalmam sincs hogy néz ki a lányod. De például ha valaki, azt írná nekem, hogy a kövér gyerekek rondák, nem az én gyerekeim jutnának eszembe, hanem a szomszédé. Elég szomorú, hogy neked a lányodra kell asszociálnod egy ilyen kijelentés kapcsán.

Sajnálom nagyon szegény gyereket, különösen miattad, mert megsértődni meg támadni a másikat (legyen szó anyósodról vagy egy idegenről, mint én) könnyebb, ahelyett, hogy ha már felhízlaltad a gyerekedet, tennél valamit, hogy mihamarabb lefogyjon. És azon is elgondolkodhatnál, hogy 2 évesen az egészsége sincs teljesen rendben, mert a külsejét a fene vigye, de az egészség megfizethetetlen.

2010. szept. 3. 10:32
 17/19 A kérdező kommentje:

Nem támadtalak. Mivel nem ismerlek, és te sem ismersz, elég nehéz lenne.

Egyébként nem hizlaltam a gyereket, de ezt itt nem fogom kifejteni. Csak hogy megnyugodj, és ne sojnáld a gyerekemet, oda van figyelve rá. Gyermek dietetikus és gasztroenterológussal konzultáltam, pontosan abból kifolyólag, hogy ne legyen gond az egészségével. És képzeld, azt mondták, hogy nincs semmi baja(hála istennek!), csak oda kell figyelni rá. Kár, hogy nem jutott eszedbe, hogy esetleg betegségből kifolyólag is lehet problémája a súlyával egy gyereknek.Talán ezért is eshet nekem rosszul, ha megjegyzéseket tesznek a lányomra, főleg családtagok. Minden jót!

2010. szept. 3. 10:51
 18/19 anonim ***** válasza:

Én is eltenném későbbre, jó lesz az akkor is. Ha rákérdezne, meg megmondanám, hogy nem jó, még tapossa a szárát, és olyan szép az a ruha, kár lenne érte. Nekem már más a helyzetem. az én anyósom rózsaszínes és virágos dolgokat vesz a másfél éves kisfiamnak.. Én mosolyogva megköszönöm, aztán elteszem, hátha a kistesó kislány lesz.. nem tudom , miért csinálja ezt, mert a férjem kisgyerekkori képein is láttam rózsaszínes ruhákat :SSSS De ő nem az a típus, akivel ezt meg lehetne beszélni, inkább csak vigyorgok..

64%-osra kár volt időt vesztegetned egyébként.. ;)

2010. szept. 4. 00:18
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Természetesen igazad van. Kár volt.

Azóta már megbeszéltem anyósommal a dolgokat, és mondta, hogy azért vette ezt, mert ami még ezen kívül volt, azt kicsinek találta. A többi meg nem volt olyan szép. Eltettem neki jövőre. Oviba jó lesz.

aranyos lehet a kisfiad virágokba. :) Hátha a második kislány lesz, és akkor neki meglesz a teljes ruhatár. Minden jót!

2010. szept. 5. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!