Jogosan érzem "sértettnek" magam? (anyós kérdés)
Kislányom 2 éves . Nemrég volt a születésnapja, ezért ugye kapott ruhákat is. Anyósom-akivel egyébként jó a viszonyom- 128-as kisruhákat vásárolt neki, mondván, hogy az őssze-télen már jó lesz.
Valóban nem kis növésű a lányom( 95 centi), azt is tudom, hogy nem sovány(16,5 kiló), de azért ez már kicsit túlzás. 98-104-es ruhákat hord. az utóbbi még nagy is rá, de anyósom mindenáron meg akar győzni, hogy télen már rá kell adni azt a nadrágot, ami a lányom álláig felér( a szára a földön).
kicsit sz*rul esett, hogy szumó birkózónak nézi a gyereket, attól függetlenül meg tömné édességgel, csak én nem engedem. Eddig nem éreztem vele szemben ilyet, de most... bár lehet én reagálom túl a dolgot. Anyósnak nem mondtam persze semmit.
Szia!
Ezen én nem sértődnék meg, de annyit mindenképpen érdemes lenne, hogy beszéld meg a mamával, hogy cseréljétek kisebbre. Én nem szeretem az ilyeneket szó nélkül hagyni, hiszen pár mondattal elintézhető és nem rágódsz rajta napokig, hetekig.
ruha: én minden családtagnak azt javaslom és javasoltam hogy ha készül ruhát venni vigyen magával egy mintadarabot és az alapján válasszon még nem fogtak mellé.
Sajnos az a tapasztalatom hogy az eladók is tukmálnak ha látják hogy a vevő nem biztos a méretben ....
édesség: azért nagyi hogy tömje - ezt szerintem kevesen tudjuk kikerülni én mindig annyit kértem tőle hogy jó minőségü csokival etesse és ne étkezés között utánna kaphat.
betartják mert nekik se jó ha székrekedése van..
ne vedd a szívedre, nem hiszem h rosszindulatból tette, csak valószínűleg elfelejtette azt h ennyi idősen már nem nőnek hirtelen ekkorát,én nem vagyok anyóspárti, de ennyi flúgja még lehet.....
mi is most kettők vagyunk és én is 98-104-ben gondolkodom, talán tavasszal már 110-es gatyó jó lehet, 128-on én csak mosolyognék, nálunk mindig az volt a probléma, h megkérdezték a méretet és mindig kisebbet vettek,mint amit mondtam......jövőre már megvan a télicucc...:)
Ne akadj ki ezen,lehet hogy rájött ő is,hogy nagyot vett,de szépíteni akart,hogy ne nézd teljesen hülyének.
Egyébként én a saját fiamnak mindig hosszú nadrágot veszek,amelyiken gondolkodom,hogy jó-e,na az a mérete...
És a tiéd legalább egyszer bele fog nőni,viszont az én anyósom folyton szűk ruhákat vesz,mert nagyon előre vásárol..
Jó cuccok,jó áron,csak kinövi mire megkapja valamilyen alkalomra...
hát azért egy pszichológus tudna rajtad mit elemezni. Nem hiszem hogy anyósód arra akart célozni, hogy kövér a gyereked, de TE miért érzed úgy? Mert tényleg az? Akkor meg ne megsértődj, hanem tegyél valamit ellene, ne szavakban meg hablaty dumákban, hanem tényleg, mert a kövérség esztétikailag is ronda meg nem éppen egészséges.
És most ne kezdj mentegetőzni, mert nekem 2 éves a fiam, aki 11,5 kiló- ha kapna 124-es ruhákat, az lenne az utolsó gondolatom, hogy bántani akarna az anyósom, mert szumó birkozónak nézi a gyereket. Szerintem te is érzed, hogy gond van, de felesleges ezért mást okolnod meg a sértődőttet játszanod.
Ráadásul ha a 124-es ruha idén télen nem lesz jó, jővőre biztosan jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!