Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet egy 3-4 éves...

Hogy lehet egy 3-4 éves gyerektől otthon dolgozni?

Figyelt kérdés

Kb. az idegbaj szélén vagyok a COVID óta. Amúgy is vártam már, hogy óvodába menjen, de most ugye ugyanott tartunk, hogyha nem is zár be az óvoda, kettőt köhint, vagy egyszer ki kell fújni az orrát már ne vigyem.

Most is két hete itthon van, SEMMI baja nincs, jó a közérzete, nem lázas, nem köhög, de hát folyik neki az orra. Az orvos se tud vele mit csinálni ez ilyen, átlag 10-12 nap míg elmúlik. Remek. Majd viszem, 3-4 nap múlva kezdi megint és ez teljesen normális.

Tegnap lementünk a játszótérre, a kerítés másik oldaláról beszéltek ki a gyerekek, hogy többen hánytak, hát mondom remek, hétfőre szerintem elmúlik a takony, nem baj, majd szerez magának fosós hányósat. Ezzel nem is lenne baj, természetes, de a covid miatt, hogy már mindentől maradjon itthon, egyszerűen szinte folyton itthon kellene tartani. Nem csak ő ilyen, 25 fős csoportból minimum 10-12 gyerek - mikor melyikek - folyton nincs bent.

Nekem dolgoznom kéne, de hát ki legyen vele itthon, én vagyok. A férjem munkája nem végezhető itthonról, amúgy is a járvány miatt is, össze-vissza vezényelgetik. Dolgozzak itthonról mint normális munkaerő, de közben legyen gondom arra, legyen ötször kaja egy nap, ne fulladjunk bele a lomba, koszba ráadásul folyamatosan akar valamit tőlem. Nem tudok koncentrálni, semmit se lehet tőle csinálni. Az se oldja meg, ha bekapcsolom a mesét, mert ugyanúgy folyamatosan beszél, kiabál közben, hogy nézzem, nézzem, láttam, nézzem csak, húha, láttam?, láttam????, miért nem láttam?????? De kb. fél óra múlva otthagyja és akkor elkezd ugrálni meg ugyanúgy bäsztatni már elnézést, de már nem tudok szebben fogalmazni.

Éhes, szomjas, nem tudja hova tette a vizes üveget, vizes lett az ujja, segítsek levenni, nyissam ki, vegyem le, vegyem elő, rakjam össze, szétesett, segítsek, nem jó, nem sikerül, festeni akar, másik festékkel, kiömlött, mellément, vonatsínt építsünk, egyedül nem tud, de segítsek, halat akar rajzolni, de nem tud, deeeeeeee, másik papír, hol a kisolló, de vágjam ki és így tovább egész álló nap folyamatosan. Elmondom, hogy nem csinálom, vagy megépíti magának, vagy nem lesz, nem fogja fel, 10x kéregeti, könyörög, bömböl... Ami a fejében van azt azonnal mondja, 300 kérdést tesz fel egy nap, az se érdekli, ha nem vagyok ott csak mondja, mondja és elvárja, hogy figyeljek és válaszoljak, szerepjátékozzak, beszéljek a babák helyett, ha véletlen nem hozzám beszél, akkor se hajlandó még másik szobába se menni, hanem folyamatosan körülöttem akar lenni és beszél, beszél, kiáltozik, ugrál, attól függően mit játszik éppen.

Ha a házimunkát csinálom akkor is gyök kettővel lehet haladni, mert mindenben segíteni akar, mindent el kell magyarázni, akkor is, ha 100x csináltuk már, nem lehet csak megcsinálni és túl lenni rajta, á dehogy.

Tisztában vagyok vele, hogy ez teljesen normális viselkedés, nem rossz gyerek és szeretem is, meg majd jaj de visszasírom, de ez a jelenlegi helyzeten semmit sem segít, ez egyszerűen hihetetlen. Más hogy csinálja? Nyilván a férjem is csinálja, amit tud, de mikor reggel mire a gyerek felkel elmegy, majd délután ötkor jön haza, akkor nem sokat tud ahhoz hozzátenni, ami napközben történik.

2021. okt. 15. 11:29
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
12%
Minek vállaltál gyereket.
2021. okt. 15. 11:32
 2/19 A kérdező kommentje:
Ja, valahol olvastam, hogy fókuszált figyelem kell, hogy x ideig száz százalékban a gyerekre figyelni stb. és akkor mikor ez lejár, majd milyen jó lesz, mert meg fogja érteni, hogy most akkor dolga van a szülőnek.... nem, nem érti. Nem két napig próbálkoztam ezzel, ez nálunk alap volt mindig is és nem érti, nem elég neki, nem fogja fel, nem hagyja abba.
2021. okt. 15. 11:33
 3/19 A kérdező kommentje:
1-es inkább munkát minek vállaltam szerintem, de gondolom nem kell bemutatni, hogy a munka az egy olyan dolog, amiért fizetést adnak, azért meg, ha otthon ülsz a gyerekkel kettő év után olyat már nem, ami értékelhető összeg.
2021. okt. 15. 11:36
 4/19 anonim ***** válasza:
83%

Leginkább sehogy :( imádom, amikor megkapom,hogy "jaj neked könnyű, tudsz otthonról dolgozni!" Persze. Amikor fenn van kb csak emailekre tudok válaszolni, amikor alszik, akkor se tudok olyanba kezdeni amire több koncentráció kell,mert nem tudom mikor ébred.

Marad a reggel, éjszaka és a napközbeni alvás. Házimunkába a férjem is besegít, illetve akkor csinálom, amikor fenn van a gyerek. Szerintem egy-egy napot igenis vállaljon be a férjed. Egyfelől nem árt ha tudja mi a dörgés a beteg gyerekkel (veled is történhet valami) és te is utol tudnád magad érni a saját munkaddal.

2021. okt. 15. 11:40
 5/19 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem sehogyan nem lehet tőle otthon dolgozni. Nálunk teljesen ugyanaz van, mint amit írtál, lassan ott tartok, hogy nem viszem oviba, mert eddig nem voltunk betegek, ovikezdés óta viszont az egész család. Az enyém legalább ha lerakom a tévé elé csendben van, de akkor meg lelkifurdalásom van, hogy túl sokat tévézik.
2021. okt. 15. 11:41
 6/19 anonim ***** válasza:
18%
Miert kellett egy gyerek, ha tudtad hogy az osszes házimunka a te feladatod, a gyerekneveles is meg meg dolgozni is kell? Rosszul valasztottal part is
2021. okt. 15. 11:43
 7/19 anonim ***** válasza:
66%

Mi az, hogy rosszul választott párt? Párt nem valaszt az ember pl munkahely alapján, hanem szerelmes lesz és támogatja, segíti öt, hiszen szereti. Ettől még vannak nehézségek, de ez nem valaki hibája!

Nem mindenki férje a papirt tologatja 8-tól 4ig jonapot!!!

Vannak ám rendőrök, sofőrök stb stb...!!!!

2021. okt. 15. 11:51
 8/19 anonim ***** válasza:
94%

Egy 2 és 4 évesem van. A gyerek viselkedése sajnos ahogy te is írod, teljesen normális, az elvárás, hogy hagyjon koncentrálni akár egy órát is pedig irreális.

Viszont a jelenlegi helyzet sem normális, a nagy tudatos tervezőknek üzenem, hogy amikor ezek a gyerekek születtek még nem volt covid, senki nem tervezte, hogy egyszerre fog a munkájában és óvónőként/tanárként helytállni egyszerre, mert az nem egy, hanem két teljes állás, márpedig óvódás korú gyerek után ha nem dolgozol családi pótlékon kívül semmit nem kapsz, az egykeresős család pedig nem mindenhol opció.

Én kora reggel, délutáni alvás során és este dolgozom, napközben max telefont fogadok vagy egy rövid emailt elküldök, és már az se szokott zökkenőmentes lenni. De nekem fél állásom van, aki 8 óra munkamennyiséget próbál megoldani gyerek mellett, az szerintem mission impossible.

2021. okt. 15. 12:17
 9/19 anonim ***** válasza:
69%

Egyes! Ha már mindenáron kötekedni akarsz és nem a kérdésre válaszolni, akkor tanuld meg a magyar helyesírás szabályait: amit írtál, az egy kérdő mondat, tehát kérdőjelet teszünk a végére. Általános iskola alsó tagozat.

Kérdező! Nem tudok praktikus tanácsot adni, mert nem otthonról dolgozom. Egyszerűen muszáj fontossági sorrendet felállítanod és igen, adott esetben akkor a házimunka nem lesz elvégezve. De, ha már házimunka, az is valahogy elvégződik, amikor eljársz dolgozni, nem? Hanyagold teljesen hétköznap, ráér az hétvégén is, mikor a férjed otthon van, vagy este, hiszen 5-kor hazaér. Vagy 5-kor lepasszolod a gyereket neki, és te meg dolgozol, ez is egy megoldás. Ne főzőcskézz, egy csomó helyről lehet rendelni nagyon vállalható, finom és változatos menüt, a gyereked már nagy, neki is megfelel az. Egyszerűen döntsd el, hogy mi az, amit mindenképpen el kell végezni és mi az, amit nem. Gondolom, ha nem csinálod meg a munkádat, annak lesznek következményei, de ha éppen nincs felporszívózva, vagy nem te szaggattad a nokedlit, abba senki nem fog belehalni. De, ha a férjed bevonod, akkor mindjárt nem kell azon sem stresszelni, hogy kosz van. Ha gyerek születik valahová, a férjnek se nem kifogás, se nem mentség az, hogy dolgozik. Neki is van a gyerek körül dolga, döntse el, hogy melyik részét vállalja, azt hogy este lefoglalja, míg te is elvégzed a magadét, vagy kezébe vesz egy porszívót és felmosórongyot.

2021. okt. 15. 12:23
 10/19 anonim ***** válasza:
93%

Erre egyetlen megoldás a fizetett segítség igénybevétele sajnos. Máshogy nem lehet. Mi már szerencsére nem vagyunk ebben a helyzetben, mert a suli nem veszi ezt olyan szigorúan, de a sógornőm két kis ovissal ugyanerről számol be.

Írd ki a lakóhelyed Facebook-csoportjában, hogy fiatalos nyugdíjast keresel beugrós bébiszitternek. Sajnos sokba fog kerülni, de a másik megoldás az, hogy felmondasz, akkor meg annyi pénzetek se marad.:(

Nagyon sajnálom amúgy a mostani kisgyerekeseket emiatt a cirkusz miatt, ez embertelen, és nem hiszem el azt se, hogy indokolt.

2021. okt. 15. 12:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!