Más is nevel ilyen szigorú értékrend alapján gyereket, és van-e valami gondja ebből kifolyólag a gyermekeivel?
Nem sok mindenben vagyunk szigorúak a gyerekeinkkel,de egy dologban igen:-szerintünk a minden körülmények között tiszteletben kell tartania másokat.Meg kell hallgatnia a felnőttek és társaik véleményét is,és figyelembe kell vennie azt a döntéseiben.
Az hogy a társaikat kigúnyolják,kicsúfolják,megalázzák,vagy lenézőek,lekezelőek,önteltek,legyenek súlyos vétségnek számít a mi nevelésünk szerint.
Ha megtudnánk hogy a gyermekünk kigúnyolta egyik társát mert mondjuk beszédhibás,vagy mert szegény,akkor az ég a földdel egybeérne.Ugyan úgy szégyellnénk magunkat mintha pl lopott volna.Én személy szerint úgy érezném,hogy megbuktam mint szülő.
Nos a problémám a következő:ugye a kisgyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni egymással emiatt ha a nagyobb gyermekemet éri a fenn említettek közül valamilyen atrocitás,nagyon komolyan veszi.Egyszerűen nem tud túllépni fölötte,nem tudja kezelni,mert még csak 8 éves.
Gyakran elkeseredik,hogy ő ezeket mivel érdemeli ki,hiszen nála ez nagyon súlyos dolog.Még azt is könnyebben venné ha inkább megütnék.
Valahogy meg kellene tanítanunk neki,hogy ne legyen ilyen érzékeny,és hogy hogyan tegye fel a "pókerarcot",mert így folyton rászállnak a társai,mert jó móka piszkálni,mert mindig fel tudják húzni.:(
Sok felnőtt nem rendelkezik sajnos ilyen értékrenddel,de mi nagyon büszkék vagyunk rá,hogy ilyen kedves,figyelmes,elnéző,empatikus másokkal.
Van valakinek hasonló gondja,vagy valami ötlet,hogy hogyan segíthetnénk feldolgozni neki ezeket a dolgokat?
Ha a te fiad és a törpe kisfiú egy oviba járbnának azt mondhatánd a fiadnak,ohgy inkább vele barátkozzon mnit azokkal akik csúfolják.
Én is ezt az rétékrendet vallom, nem engedem sem itthon semm áshol nem szeretem a csúfolódást, kiközösítést. ...
Én is hasonló szellemben nevelem a 2,5 éves gyereket. Nem tűrök csúfolódást, verekedést, igyekszem vele megértetni, persze még a maga nyelvén, hogy ilyet nem csinálunk.
Viszont én már most rákényszerültem arra is hogy arra is meg kell tanítani, hogy megvédje magát! A szomszéd kislány simán lehülyézi az én gyerekemet az anyja füle hallatára, fellöki és ha rászólunk sírva szalad az anyjához, mintha őt bántották volna. Már most gyerek fejjel egy kis kígyó (bocs, imádom a gyerekeket, de ez a kiscsaj egy neveletlen, elkényeztetett kis fruska).
Az enyém most van adackorszak kellős közepén és hajlamos végig vinni az akaratát, mégha az a verekedésig is fajul, amit persze nem engedek, de ha a másik kiscsaj kezdi én bizony nem szólok rá a lányomra ha elkezd kiabálni, hogy hagyjál már és néha néha visszalök! Sajnos meg kell tanulni megvédeni magukat, mert oviban, suliban nem lehetünk állandóan mellettük, hogy megvédjék magukat! Persze tudom, hogy ez a verekedősdi nem a legjobb módja, és nem is hagyom ogy elfajuljon, de attól, hogy visszalök nem lesz baja a másiknak sem, pláne ha ő kezdte!
Köszönöm a válaszokat.
Átgondoltam a dolgokat,és beszélek vele többször a témáról.
Kiakadtam,mert a tavalyi évet is így zártuk,és ma reggel már el is kezdődött a piszkálás.
Megmondom neki,hogy jónak lenni nehezebb mint rossznak,ilyennek szeretjük,és mi teljesen megértjük.Bármikor mondja el ha bántja valami,és nyugodtan kérdezzen meg mindent amit nem ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!