Más is nevel ilyen szigorú értékrend alapján gyereket, és van-e valami gondja ebből kifolyólag a gyermekeivel?
Nem sok mindenben vagyunk szigorúak a gyerekeinkkel,de egy dologban igen:-szerintünk a minden körülmények között tiszteletben kell tartania másokat.Meg kell hallgatnia a felnőttek és társaik véleményét is,és figyelembe kell vennie azt a döntéseiben.
Az hogy a társaikat kigúnyolják,kicsúfolják,megalázzák,vagy lenézőek,lekezelőek,önteltek,legyenek súlyos vétségnek számít a mi nevelésünk szerint.
Ha megtudnánk hogy a gyermekünk kigúnyolta egyik társát mert mondjuk beszédhibás,vagy mert szegény,akkor az ég a földdel egybeérne.Ugyan úgy szégyellnénk magunkat mintha pl lopott volna.Én személy szerint úgy érezném,hogy megbuktam mint szülő.
Nos a problémám a következő:ugye a kisgyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni egymással emiatt ha a nagyobb gyermekemet éri a fenn említettek közül valamilyen atrocitás,nagyon komolyan veszi.Egyszerűen nem tud túllépni fölötte,nem tudja kezelni,mert még csak 8 éves.
Gyakran elkeseredik,hogy ő ezeket mivel érdemeli ki,hiszen nála ez nagyon súlyos dolog.Még azt is könnyebben venné ha inkább megütnék.
Valahogy meg kellene tanítanunk neki,hogy ne legyen ilyen érzékeny,és hogy hogyan tegye fel a "pókerarcot",mert így folyton rászállnak a társai,mert jó móka piszkálni,mert mindig fel tudják húzni.:(
Sok felnőtt nem rendelkezik sajnos ilyen értékrenddel,de mi nagyon büszkék vagyunk rá,hogy ilyen kedves,figyelmes,elnéző,empatikus másokkal.
Van valakinek hasonló gondja,vagy valami ötlet,hogy hogyan segíthetnénk feldolgozni neki ezeket a dolgokat?
egyéb ötletem nincs, de gratulálok amiért ilyen jó szülők vagytok! Nagyon szeretném ha az én kisfiamnak sok ilyen társa lenne, de félek neki is sok megaláztatás jut majd. Ő ugyanis törpe. Most kezdte az ovit, nem tudommennyire látja és érzi, hogy ő kicsit más mint a többiek. (alacsony, 80cm és 4éves mindjárt)
Talán tanácsként annyit tudok javasolni, hogy próbálja meg közölni a többiekkel ha csúfolják bármiért, hogy ő nem alacsonyodik l ilyen ostoba és primiv szintre mint ők. Mert ugye "leszarni lehet, de felszarni nem!"
nem tudok rugalmasabb lenni sajnos...
Engem gyermekkoromban a vezetéknevem miatt csúfoltak,gúnyoltak akár milyen közösségbe mentem.Szégyelltem kimondani a nevem,mert mindjárt röhögtek.
Hát milyen ember lennék,ha ezzel a tapasztalattal hagynám,hogy a gyerekeim gúnyoljanak,vagy megalázzanak másokat?!
Másodiknak kitartást kívánok a kisfiadnak és neked!
Utolsó teljesen igazad van,már most kilóg a többiek közül,és nem találja a helyét.És bizony lelkileg is sérül,mert nehezen dolgozza fel.
Akkor most mi a helyesebb azt mondani,hogy büszkék vagyunk rád,maradj ilyen,vagy azt,hogy nyugodtan állj be a többiek közé amikor kikezdenek valakivel??
Áááá,teljesen olyan mint én....
Eslő vagyok legyetek rá büszkék és ezt mnodjátok is meg neki. jó ,hogy kiáll a többiekért és magáért. Nem hagyja a gunyolódást és a töbit. Ezzel nincs baj.. csak éppen ma azokat a gyerekeket, felnőttekek bántájk akik a ánluk esetlenebbekrét kiállnak.
Valahogy erre kellene felkészíteni a gyereket... MMond el neki ,mohgy a világ kegyíetlen. Nem szabad magára vegye, mert kikészül... utálni fog mnidnet. Tanítsd meg arra ,hogyna hagyjhatja figylemen kivül a bántó szavakat. És lehet jóbarátja a baetájának akkor is ha ez olyan helyzetbe hozza pl ,hogy esetleg ök ketten lesznek a többiek ellen. Valahogy rugalmasan kezelve meg kel taníitani neki használni az értékrendet.
Nálunk is ilyen értékrend volt anyukáméktól.
Engem is sokat csúfoltak, elálló volt a fülem, stb, sokat sírtam ezen, nem értettem, h miért ilyenek, aztán jött a középiskola, és kinyíltam, már nem érdekelt, h mások mit szólnak. Ami ezt elhozta, az az volt, h olyan osztályba kerültem, ahol voltak hozzám hasonlók, hasonló gondolkodásúak, akikkel megértettük egymást.
Én örülök, h így neveltek, h kaptam értékeket, kapaszkodókat a világhoz. Úgy gondolom, h ez sokat segített, nem ártott, inkább hasznomra volt.
A nagyszájú bunkók, akik annak idején megkeserítették az életem, szinte mind lecsúszott munkanélküliek, alkoholisták, családjukat terrorizáló bunkók maradtak.
Jó-jó,akkor mondjam azt a PL:második válaszolónak akinek törpe kisfia van,hogy bocs így jártál,inkább a te gyereked szenvedjen együttérzés nélkül mint az enyém.
Tudom a világot nem lehet megváltoztatni,de tényleg rosszul kell éreznie magát egy kedves kisfiúnak?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!