Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más is nevel ilyen szigorú...

Más is nevel ilyen szigorú értékrend alapján gyereket, és van-e valami gondja ebből kifolyólag a gyermekeivel?

Figyelt kérdés

Nem sok mindenben vagyunk szigorúak a gyerekeinkkel,de egy dologban igen:-szerintünk a minden körülmények között tiszteletben kell tartania másokat.Meg kell hallgatnia a felnőttek és társaik véleményét is,és figyelembe kell vennie azt a döntéseiben.

Az hogy a társaikat kigúnyolják,kicsúfolják,megalázzák,vagy lenézőek,lekezelőek,önteltek,legyenek súlyos vétségnek számít a mi nevelésünk szerint.

Ha megtudnánk hogy a gyermekünk kigúnyolta egyik társát mert mondjuk beszédhibás,vagy mert szegény,akkor az ég a földdel egybeérne.Ugyan úgy szégyellnénk magunkat mintha pl lopott volna.Én személy szerint úgy érezném,hogy megbuktam mint szülő.

Nos a problémám a következő:ugye a kisgyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni egymással emiatt ha a nagyobb gyermekemet éri a fenn említettek közül valamilyen atrocitás,nagyon komolyan veszi.Egyszerűen nem tud túllépni fölötte,nem tudja kezelni,mert még csak 8 éves.

Gyakran elkeseredik,hogy ő ezeket mivel érdemeli ki,hiszen nála ez nagyon súlyos dolog.Még azt is könnyebben venné ha inkább megütnék.

Valahogy meg kellene tanítanunk neki,hogy ne legyen ilyen érzékeny,és hogy hogyan tegye fel a "pókerarcot",mert így folyton rászállnak a társai,mert jó móka piszkálni,mert mindig fel tudják húzni.:(

Sok felnőtt nem rendelkezik sajnos ilyen értékrenddel,de mi nagyon büszkék vagyunk rá,hogy ilyen kedves,figyelmes,elnéző,empatikus másokkal.

Van valakinek hasonló gondja,vagy valami ötlet,hogy hogyan segíthetnénk feldolgozni neki ezeket a dolgokat?

2010. szept. 2. 09:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
79%
Nektek kéne kicsit rugalmasabbnak lenni. Nem az a baj,hogy a fent említetteket elitélitwek és nem engeded a gyerekednek.. de... és ezen gondolkodj.
2010. szept. 2. 10:30
 2/16 anonim ***** válasza:
76%

egyéb ötletem nincs, de gratulálok amiért ilyen jó szülők vagytok! Nagyon szeretném ha az én kisfiamnak sok ilyen társa lenne, de félek neki is sok megaláztatás jut majd. Ő ugyanis törpe. Most kezdte az ovit, nem tudommennyire látja és érzi, hogy ő kicsit más mint a többiek. (alacsony, 80cm és 4éves mindjárt)

Talán tanácsként annyit tudok javasolni, hogy próbálja meg közölni a többiekkel ha csúfolják bármiért, hogy ő nem alacsonyodik l ilyen ostoba és primiv szintre mint ők. Mert ugye "leszarni lehet, de felszarni nem!"

2010. szept. 2. 10:33
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Mélyen egyet értek az értékrendetekkel,mi is hasonló szellemben szeretnénk nevelni gyermekeinket(3 van).Ők még kicsik ugyan de azért azon vagyunk,hogy toleránsak legyenek másokkal szemben.Sajnos segítségetekre nem voltam csak szerettem volna leírni,hogy bizony vagyunk így még páran:)
2010. szept. 2. 10:40
 4/16 A kérdező kommentje:

nem tudok rugalmasabb lenni sajnos...

Engem gyermekkoromban a vezetéknevem miatt csúfoltak,gúnyoltak akár milyen közösségbe mentem.Szégyelltem kimondani a nevem,mert mindjárt röhögtek.

Hát milyen ember lennék,ha ezzel a tapasztalattal hagynám,hogy a gyerekeim gúnyoljanak,vagy megalázzanak másokat?!

Másodiknak kitartást kívánok a kisfiadnak és neked!

2010. szept. 2. 10:40
 5/16 anonim ***** válasza:
87%
Pedig muszáj rugalmasabbnak lenni, mert igaz hogy ez az értékrend nagyon pozitív, de azt is figyelembe kell venni, hogy mi minden ér egy gyermeket, amivel meg kell tudnia birkózni. Sajnos sokszor az ilyen gyerekeket kiközösítik, megalázzák, pedig a szülő célja pont az ellenkezője. Az értékrend természetesen jó, de a való világra is fel kell készíteni a mai gyerekeket. Szerintem kicsit túlzásba viszitek a dolgot, nem kellene ennyire szigorúan, hogy a gyerek ne egyből lelki problémát csináljon ebből, mert így sokat fog sérülni.
2010. szept. 2. 11:10
 6/16 A kérdező kommentje:

Utolsó teljesen igazad van,már most kilóg a többiek közül,és nem találja a helyét.És bizony lelkileg is sérül,mert nehezen dolgozza fel.

Akkor most mi a helyesebb azt mondani,hogy büszkék vagyunk rád,maradj ilyen,vagy azt,hogy nyugodtan állj be a többiek közé amikor kikezdenek valakivel??

Áááá,teljesen olyan mint én....

2010. szept. 2. 11:22
 7/16 anonim ***** válasza:
87%

Eslő vagyok legyetek rá büszkék és ezt mnodjátok is meg neki. jó ,hogy kiáll a többiekért és magáért. Nem hagyja a gunyolódást és a töbit. Ezzel nincs baj.. csak éppen ma azokat a gyerekeket, felnőttekek bántájk akik a ánluk esetlenebbekrét kiállnak.

Valahogy erre kellene felkészíteni a gyereket... MMond el neki ,mohgy a világ kegyíetlen. Nem szabad magára vegye, mert kikészül... utálni fog mnidnet. Tanítsd meg arra ,hogyna hagyjhatja figylemen kivül a bántó szavakat. És lehet jóbarátja a baetájának akkor is ha ez olyan helyzetbe hozza pl ,hogy esetleg ök ketten lesznek a többiek ellen. Valahogy rugalmasan kezelve meg kel taníitani neki használni az értékrendet.

2010. szept. 2. 12:13
 8/16 anonim ***** válasza:
75%
az oké, hogy fontosak ezek az értékek de teljesen tönkreteszed a gyereked életét. kiközösített lesz tele lelki problémákkal, kétlem hogy felnőtt korában meg fogja ezt köszönni neked.
2010. szept. 2. 12:38
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ilyen értékrend volt anyukáméktól.

Engem is sokat csúfoltak, elálló volt a fülem, stb, sokat sírtam ezen, nem értettem, h miért ilyenek, aztán jött a középiskola, és kinyíltam, már nem érdekelt, h mások mit szólnak. Ami ezt elhozta, az az volt, h olyan osztályba kerültem, ahol voltak hozzám hasonlók, hasonló gondolkodásúak, akikkel megértettük egymást.

Én örülök, h így neveltek, h kaptam értékeket, kapaszkodókat a világhoz. Úgy gondolom, h ez sokat segített, nem ártott, inkább hasznomra volt.

A nagyszájú bunkók, akik annak idején megkeserítették az életem, szinte mind lecsúszott munkanélküliek, alkoholisták, családjukat terrorizáló bunkók maradtak.

2010. szept. 2. 12:45
 10/16 A kérdező kommentje:

Jó-jó,akkor mondjam azt a PL:második válaszolónak akinek törpe kisfia van,hogy bocs így jártál,inkább a te gyereked szenvedjen együttérzés nélkül mint az enyém.

Tudom a világot nem lehet megváltoztatni,de tényleg rosszul kell éreznie magát egy kedves kisfiúnak?!

2010. szept. 2. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!