Ez mennyire normális egy 2 év körüli gyereknél?
Nincs gyerekem, ezért nem vagyok tisztában a helyzettel. Kb. egy éve egy kisgyerekes fiatal család költözött a szomszédunkba (lakás, falszomszéd). A kislány most 2 év körüli. Én esküszöm nem túlzok, de ez a gyerek állandóan ordít. Napközben ugye dolgozunk, nem halljuk nyilván. Este 6-8-ig sikítás, hahotázás, ordítás, zokogás a program váltva. Majd este 10 órától újabb másfél óra sikítás, ordítás, bőgés, de mint akit kínoznak.
Eleinte betudtuk annak, hogy új hely, biztos meg kell szoknia. Vagy lehet csak nem szeret pl. fürödni... de egy év után megmondom őszintén az idegeim kezdik felmondani a szolgálatot így falon keresztül is. Szeretnék pihenni egy picit az otthonomban.
A másik "falunkon" egy kisbabás pár él. A féléves babát ehhez képest szinte alig halljuk, egyáltalán nem zavaróak, pedig velük is keltünk az elején hajnalban. :)
Én nem vagyok az a típus, aki ilyenek miatt szól, gondolom van enélkül is elég bajuk, de mégis mi okozhatja ezt az állandó üvöltést egy ekkora gyereknél?
Ránézésre teljesen egészséges, normális kislány, jólszituált család.
Én már nem értem azt sem, hogy egy ekkora gyerek ilyenkor még egyáltalán miért nem alszik.
Hátha a tippeitek megértést hoz, ami megnyugtatja a lelkem.
2 évesen a lányom is ilyen volt. Nekünk azóta nem köszön a fél lépcsőház.
Folyton üvöltött, hisztizett, de úgy, mintha nyúzták volna. A tavalyi karácsony volt a legszörnyűbb. Gyakorlatilag reggel 7től este 11ig 10 percenként üvöltött. Azt hittem belehalunk!
Nektek kitartást! Később talán jobb lesz!
Nálunk is visítozás van este.
Az apjával kergetőznek, bújócskáznak, csikiset játszanak, míg én gyors összerámolok. Ők durvulnak, és van hogy a sikítva menekülős játék közben elesik a gyerek, mert fáradt. Ekkor van sírás, illetve fogmosáskor, meg öltözéskor.
Nálunk este 8 után viszont nincs üvöltés, mert alszik a gyerek, de az összes anyuka ismerősöm később teszi le a gyerekét, gondolom hasonló miatt hallod este 10-ig.
A fogmosás lehet nagy mumus egyébként, illetve ha hosszú a haja, akkor pl a fésülködés, az öltözés, hogy játszani akar meg fent lenni, de már fekvés van, fáradt, és emiatt hisztis, dackorszak=sírás azon hogy a pizsije nem olyan mintájú mint amilyet ő akart stb.
Szerintem kultúráltan lehet jelezni, hogy este mondjuk 8 után már szeretnétek pihenni.
Ó, jaj. Lányom 3-3,5 éves kora körül volt a leghangosabb. Szerencsére akkor kertesben laktunk, de mi így is falnak mentünk.
Volt hogy hajnal 1-ig visított, hogy nem akar aludni. Mindezt úgy, hogy reggel 6-kor kelt és délután nem aludt. Gondolhatod...
Úvöltött hajmosáskor, körömvágáskor, de a fogmosás is cirkusz volt.
Nem minden gyerek ilyen. Testvére most ugyanannyi és sokkal nyugodtabb, pedig ugyanaz a következetes nevelés.
Elég nagy különbség van a gyerekek között habitusra, lelki alkatra nézve.
Kifogtál egy eleven, erőteljes érzelmekkel élő kislányt. Ez van. Ne gondold, hogy okvetlen a szülők a hibásak.
Te még csak a szomszéd vagy. Gondolhatod az anyjának milyen. Neki még meg is kell oldania a problémát :D
Nekem is van egy 2 évesem, nem egyszerű. Azért minden nap nincsenek drámák, de ha van, akkor nagyon. Dackorszak, majd elmúlik.
A lányom 2 éves kora körül 2-2.5 órákat ordított megállás nélkül. Volt 2 óra szünet, utána kezdte elölről.
Róla kiderült, hogy autista.
Idegen számára még nem teljesen érthetően, de beszél, igen. Nem haragszom én rájuk, tényleg látom, hogy rendezett körülmények között élnek, mindennap járnak sétálni, ha jó idő van, akkor a játszótér felé, tiszta, aranyos, messziről integetős kislány, anyuka is teljesen normális csaj, szóval nem is feltételezem, hogy a körülmények, vagy a szülők lennének hibásak. Ezért nem is szóltam még érte. Illetve nyilván mi is tervezünk gyerekeket, úgyhogy előbb-utóbb biztosan visszanyal a fagyi (bár remélem ilyen szinten azért nem :D). Nyilván majd ha nálunk ordít a gyerek, remélem ők is igyekeznek hasonlóan megértően hozzánk állni.
Egyszerűen csak tényleg minden esténk arról szól, hogy az ordítás megy és ez fárasztó. Mi pont este 10, fél 11 táján kuckózunk be az ágyba lefekvéshez és éppen akkor kezdődik az esti műszak náluk. Nyilván ha ingerli az idegeimet, akkor már felvetődik bennem olyan kérdés is, minthogy egy ekkora gyerek mi a bánatért nem alszik még ilyenkor. Node ez nem az én dolgom.
Nem tudom mennyire lehet tapintatosan közölni egy anyukával, hogy zavar, ha 8 után megy a hiszti. Gondolom őket is zavarja, még stresszeljem azzal, hogy nem csak őket zavarja? :D
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!