Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem megy semmire a...

Miért nem megy semmire a következetességgel?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm, 4 éves a kisfia. Nekem is van gyerekem, 2.5 éves, de kár összehasonlítani őket, mert ​nagyon eltérő a személyiségük.

Én azt látom, az anyukája nagyon igyekszik jól nevelni, türelmes, nem idegbeteg és sosem ütötte meg. Elmondása szerint mindig betartja a büntit (nincs mese, nincs nasi, nincs matrica, stb.). De a kisfiút ez nem érdekli. Csak azért is piszkálja a kutyát, kifut az úttestre, lökdösi a gyerekemet, ugrál a veszélyes helyeken, bemászik a kocsi alá stb. Az anyja olyankor nagyon erélyes, határozott, ha ez se használ, rákiabál, de nem vesz vissza.

Panaszkodik, hogy a nap végére borzasztóan elfárad ebben az állandó harcban a gyerekkel, és hogy már az óvodában is ilyen bajok vannak vele.

Csak abban a két órában, amit átlagban velük vagyok, már a leszívja az agyam, nem tudunk egy értelmes mondatot váltani, állandóan a fegyelmezés megy. Azt mondja sokat foglalkozik vele, amúgy én is látom, hogy értelmes a kisfiú, nagyon szépen szaval, számol, érthetően, összefüggően beszélget.

Az én gyerekem, nem az, hogy szobanövény, de mindig is nyugodt, halvérű, megfontolt természetű, nálunk nincsenek ilyen dolgok, így nem tudom mit tanácsolhatnék neki, vagy hogyan segítsek.

2021. okt. 1. 13:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Sokféle ember van, sokféle gyerek van. Én is ismerek ilyen gyereket, okos, de nagyon rossz. Szerintem javasolni nem kell semmit. Magától is eszébe juthatna a szülőnek, hogy a nevelési tanácsadóban meg kellene nézetni, mert neki és másoknak is fárasztó az ilyen gyerek, de az óvoda is szólhat erről.
2021. okt. 1. 13:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a családban van ilyen gyerek. Kifogytunk az ötletekből, és a tanácsokból is. Néha rettentő, és kibírhatatlan a kisfiú viselkedése. Sokszor nincs más, csak biztonságos helyen kivárni, hogy kitombolja magát, a brutális hisztijeire egyszerűen nem figyelni, és hagyni, hogy kiadja magából.

A fegyelmezés, büntetés lepereg róla. Egyszerűen kiröhög, vagy csak még jobban őrjöng, és úgy behergeli magát, hogy abból már órákig nincs visszaút.

Voltak nevelési tanácsadóban; nem sok használható tanácsot kaptak, meg azért nem állandóan ilyen, abban az 1-2 órás megfigyelésben, egy teljesen idegen környezetben, idegen emberek között, azért nem 'engedte el magát' úgy, ahogy szokta. Így a probléma lényegét nem is látták.

Egyébként okosnak okos. De a viselkedése sokszor vállalhatatlan. Az óvodában is sok a panasz rá.

Annyi kiderült, hogy idegrendszeri éretlensége van.

2021. okt. 1. 14:39
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Lányom is ilyen. 6 év alatt egy idegbeteg szörnyet csinált belőlem.

Figyelemzavaros, viselkedészavaros, spd-s.

2021. okt. 1. 17:00
 4/5 anonim ***** válasza:

Ne egy szeméy nevelje a gyermeket, ez fontos. Jó zsaru és rossz zsarú. Hogy tanulja meg, hogy amit itt lehet, azt ott már nem. Vagy amit itt nem adnak, azt ott igen. A gyermek alkalmazkodó képességéhez szükséges figyelnie a környezetére, de ehhez szükséges, hogy alkalmazkodnia kelljen, és akarjon.

A gyerek amúgy egy kiforratlan lélek egy kifejletlen testben.

A szülő legyen rendben, a gyermek majd követi, ha elég érdekes.

2021. okt. 2. 00:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát ide szakember kell, lehet, hogy adhds, idegrendszeri éretlen, stb. Szakszerű segítség, szükség esetén gyógyszer. Nem ördögtől való az, erre fejlesztették ki, meg hogy a környezetében ne csavarodjon be mindenki más.
2021. okt. 2. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!