Dörmi kismackót ehet e gyerek ha glicerin van benne?
Nem az érdekel ki ad a gyerekének, mert az meg nem jelenti hogy helyes ha 10bol 9 ad
De én egyszer ettem egyet ehgyomorra és görcsölni keztem valamint hirtelen nyillalva felpuffadtam 15 perc alatt
Ebből kiindulva nem tekintem egészségesnek ahogy a Smile palacsintát sem
De mi van az ésszerű táplálkozás terén ezekkel, ha kisgyerekeknek reklámozzák holott van benne:
Cukor
Glicerin
Difoszfat
Emulgealoszerek
Sőt csoda hogy csak ezt emelted ki mert akkor ezeket se add neki:
-Az olyan termékek, mint a banántorta, almástorta, vaníliatorta, hamburgercsőr, pita kenyér, gofri, bagel, Kaiser tekercs, teljes kiőrlésű kenyér, kukorica tortilla stb. Magas glikémiás indexet mutatnak, 45 és 95 között. Minél nagyobb az index, annál több olyan változások, amelyek hajlamosak okozni a vércukorszint vagy inzulin szintjét.
-Italok:
A konzerv áfonya juice, az almalé, a coca-cola, a Gatorade, a narancslé, a konzerv paradicsomlé, a Fanta stb. Glikémiás indexe 40 és 95 között van. Tehát az index inkább ingadozik. Glicerint adnak ezekhez az anyagokhoz, hogy megvastagítsák őket és extra édességet adjanak. Mivel már be vannak töltve cukorral, egy extra glicerin veszélyesebbé teheti őket az egészségre.
-Reggeli gabonapelyhek:
Kukoricapehely, búzakrém, müzli, szőlő, diófélék, puffasztott búza, mazsola korpa, zabbél, korpa. Ezekben a reggeli gabonafélékben a glikémiás mutató 55 és 93 között van. Glicerint adnak ezekhez az ételekhez, hogy kiszáradjanak és édesebbé váljanak. Ha alacsony cukortartalmú opciót keres, válassza a természetes gabonaféléket hozzáadott glicerin nélkül.
-Csemegekukorica, Quinoa, fehér rizs, gyöngyszemes árpa, teljes kiőrlésű mag. A glikémiás index 30 és 80 között van.
-Tejtermékek:
Az olyan termékek, mint a fagylalt, tej, sovány tej, csökkentett zsírtartású joghurt 33–58 indexes glicerint tartalmaznak. Ezek a termékek bizonyos mennyiségekben glicerint tartalmaznak, hogy édesek legyenek, és sűrűbbé váljanak. A legtöbb kereskedelemben kapható tejtermék nem káros az egészségre
-Gyümölcsök:
A szőlőben, a narancsban, az őszibarackban, a körteben, az almában, az aszalt szilvában, a görögdinnyeben és a szárított datolákban szintén magas a glicerinszintje, 30 és 72 között, ahol a görögdinnye a legmagasabb glikémiás index, és az alacsonyabb szilva. Természetes növényi glicerint tartalmaznak, amely ártalmatlan a test számára, de ha túlzott mértékben fogyasztja, emelheti a vércukorszintjét.
-Dió és bab:
Fekete bab, csicseriborsó, sült bab, szójabab, kesudió, lencse, földimogyoró, vesebab. A glikémiás index 7 és 40 között van. A legalacsonyabb glikémiás indexű földimogyoró és a legmagasabb sült bab. Egészségesek a test számára, és ajánlott adagokban fogyaszthatók a maximális egészségügyi előnyök elérése érdekében.
-Tészta:
Spagetti, sajttel vagy anélkül makaróni, a fettuccine olyan élelmiszerek, amelyek glikémiás indexe 32 és 65 között van. A tészta száraz része glicerint adott hozzá, de főzéskor az anyag feloldódik vízben. Az előfőzött tésztákban nagy mennyiségű glicerint találnak, hogy azok jó ízét és sűrű textúráját adjanak.
-Gondolhatja-e, hogy a magas glikémiás indexű zöldségek is időnként nem lehetnek nagyon egészségre keltesek! Például a sült russet burgonya eléri a 111-et, míg a sárgarépa átlagos indexe mindössze 35. Ez a többi zöldség, az 50-80 index tartományban, a zöldborsó, az édesburgonya, a burgonyapüré, a jam, a fehér burgonya stb.
-Snack termékek:
A Snickers bár, amely az egyik kedvenc, közepes mutatószámmal rendelkezik, körülbelül 50, míg a gyümölcsguruló indexe akár 100 is lehet. Más ételek, például sima vagy sózott kukorica chips, burgonya chips, pattogatott kukorica stb., Indexe 40–60. Magas kalóriatartalmú élelmiszerek, amelyek hosszú távon nem képesek egészségünk egészségére.
Most, hogy megismerte ezeket a magas glicerintartalmú ételeket, ideje hívni! Az egészséges ételek és a gyorsétel választása mindig befolyásolja egészségünket. A glicerin kis mennyiségű bevétele általában ártalmatlan. Azonban az olyan ételek fogyasztása, amelyekben magas a glicerinszint, nemcsak hozzáadja a test felesleges cukort, hanem más egészségügyi komplikációkkal is jár. Természetes ételek, például gyümölcsök, zöldségek hozzáadása konzerv vagy feldolgozott étel helyett javíthatja az élet minőségét!
Ha ennyire kiakadtál hogy neked ilyen reakciót okozott egy dörmi szelet ami mellesleg szerintem ártalmatlan ha nem visszük túlzásba a snackelést ahogy a smile palacsintat (gyártanak még ilyet egyáltalán, rég láttam)..először magadat kéne kivizsgáltatnod mert ez a reakció nem normális és szerintem sem a glicerin miatt hanem vagy gluténérzékeny vagy vagy a dörmi egyik hozzávalójára és magadból kiindulva nem biztos hogy a gyereknek is ilyen reakciója lesz, persze érthető ha megijedtél de ez nem normális aggódás. Nem csak a dörmin kéne kiakadni mert glicerin van benne hanem a többi élelmiszert is amiben van glicerin kerülni kellene...na mennyire egészségtelen így az egy vacak dörmi szelet? MIért van olyan érzésem hogy csak trollkodik itt valaki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!