A kisebbik gyereketek hordja a tesó kinőtt ruháit?
2 fiam van. 3 és 5 évesek.
A nagyobbikom értelemszerűen mindig új ruhákat kap (de van, hogy turis), a kicsi viszont rengeteget örököl a bátyustól. Neki is szoktunk venni, de fele annyi mennyiséget mint a tesónak, hisz az ő szép állapotban megmaradt dolgai jók rá.
Ez ugye nem kiszúrás a kisebbikkel? Meg ilyesmi...
Igen, ami a nagyrol megmaradt jó állapotban azt hordja a kicsi is (4 és 6 éves lányok).
De természetesen ha szükséges, a kicsi is kap új cuccokat.
Viszont cipőt kizárólag újat hordanak, abból nem adom a kicsire a hasznaltat, hogy egészségesen fejlodjon a lába.
(Úgyis le fogtok pontozni, de nem vágom fel miatta az ereimet :D )
De én megtisztelem azzal a kisebbik gyerekem, hogy neki is megjár az új ruha, ahogy a nővérének megjár. Én így fogom fel.
15-persze, megjár neki, kap újat is.
Csak a szép állapotú ruháit minek dobjam le a nagynak?
Szia!
Nálunk fiú (10), lány (9), lány (6) a sorrend.
Volt sok babaruha, amit mindhárom hordott, és úgy tettem el, mintha újak lettek volna.
A mai napig hordanak ruhát a nagyobbtól. Kabátból, pólóból, nadrágból, pulcsiból volt olyan, amit mind a három hordott. (Korábban inkább egyszínű unisex ruháik voltak ritkán mintával.)
A lány ruhák jobban ki vannak használva csere terén. Nem egyszer volt olyan ruha, amit a nagyobbik lányunk nem is hordott, a kicsit meg ki se lehet robbantani belőle (felső, kardigán, nadrág, egybe ruha).
A múltkor a fiunk pizsamáit szortíroztam. Nem egyre a kisebbik lányunk csapott le rá, hogy neki az kell...
Cipőből is jártam úgy, hogy vettük együtt valamelyik nagyobbal (terepzöld) második félcipőt, majd mikor hordani kellett volna, közölte, hogy neki nem kell. Nem is hordta, most a kicsi használja.
Mind a háromnak veszek mindig új ruhát is.
Hordja annak ellenére is, hogy a nagyobb lány (6). És nem irónia.
Nyilván kb. 20 ruhadarabból 1 az, ami annyira uniszex, hogy nem gáz a fiún (2) se és ahogy telnek az évek egyre kevesebb ilyen ruhadarab lesz, de azt természetesen ráadom.
Ha azonos neműek lennének vagy a fiú lenne a nagyobb, jóval könnyebb dolgom lenne.
#15 sokan eleve használt ruhákat vesznek az első gyereknek is. Van, aki másképpen gondolkodik. Maradjunk annyiban, egyik sem jó vagy rossz.
Nálunk pont úgy jött ki, hogy hiába voltak évszak szerinti ruhák, a kisebbre nem volt jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!