Mit szólnál, ha gyereked barátnőjének az anyukája ezt mondaná?
Játszottak, a gyerekem azt mondta a másik gyereknek, hogy "tudod, felnőtt korunkban mi leszünk a saját anyukánk". Hallottuk a megjegyzést, szerintem cuki volt, az anyuka szerint pedig a fantázia, képzelet hiányára utal ez a fajta megfogalmazása az önállóságnak, nem tud elvonatkoztatni az általa megszokottól.
Éreztem, hogy kicsit lekezelő a gyerekemmel, de most biztos lett. Hagynád együtt játszani őket? Képzelem miket mondhat a gyerekemről..
Persze, játszanak csak együtt. Legalább a kisbarátnője tud értelmes emberrel is beszélni játszani, ha már anyu nem az.
Gondolom besült anyunak csak a gyermeke az egyetlen felmutatható dolog az életében. Ezek a "játszótéri anyukák" csak a másik leszólásával igazolják maguknak h mennyivelbjobb az ő gyerekük. Mert mást nem értek el az életben.
Hát azért 6 évesen már tudhatná, hogy nem lesz senki a saját anyukája....
Nem tettem volna megjegyzést és nem reagáltam volna erre a megjegyzésre sem.
Hát ezt már te magyarázod bele. Ezt az egy szem mondatot valóban lehet úgy is értelmezni, ahogy a barátnő anyja mondta és úgy is, ahogy te. Mivel te szereted a gyereked, a pozitív oldalt látod benne. A barátnő anyja vagy egy vadidegen pedig a negatívat vagy a semmit.
Nekem pl annyit jelent, hogy a gyerek nem a korosztályának megfelelően gondolkodik, ha azt hiszi, a saját anyja lesz belőle. És? Mit érdekel az téged, hogy mas mit gondol? A te gyereked, te ismered. Nyilván nekem azt mondanád, hogy értelmes gyerek, tisztában van a dolgokkal a saját korának megfelelően, a mondata azt jelentette, amit írtál. Simán elfogadom, biztos igazad van. A barátnő anyja meg máshogy értelmezte. Az o szintjén neki is igaza van. Nem kell vele foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!