Van egy 15 éves fiam, aki eléggé rendetlen Eddig mindig pakolásztam és takarítottam a szobájában És most észre vettem, hogy a barátnője is egyre többször összepakol Szerintetek meddig normális egy anyának a gyereke szobáját kitakarítani?
Szerintem ahogyan nő egy gyerek, úgy kellene folyamatosan ránevelni a takarításra. 4 évesen már el tudja pakolni maga után a játékokat pl. 10 évesen már porszívóztam, mert így neveltek. Nem dolgoztattak, hanem nekem is meg volt a dolgom. Anyuval együtt takarítottunk, majd később önállóan.
Nem, nem normális, hogy egy 15 évesnek takarítják a szobáját. Csak azért mert fiú, neki is tudnia kell rendet tartani. Most már késő erre nevelni, előbb kellett volna :/
Szerintem ameddig neked nem teher, nyugodtan megteheted.
Előbb-utóbb úgyis kínos lesz neki. ha meg nem, hát nem. Aztán meg majdcsak elköltözik.
Én nem problémázok ezen. Amikor takarítom a lakást, nem azon a negyedórán múlik, hogy a gyereknél is letörölgetek és összeporszívózok. És pakolni is szoktam utána, még ha a nagyját el is teszi egyedül. Nem esik le a karikagyűrű az ujjamról emiatt.
Ha már barátnőzik, a takarítást is meg tudja oldani.
Én már a 13 éves lányom szobáját sem takarítom. Nyolcadikos osztályos, nyugodtan kitakaríthatja a szobáját. Hozzáteszem, a lakásban egyéb helyeken nem kell csinálnia semmit(nem is csinál, esetleg havonta egy mosogatás) szóval ne legyen már teher a saját szobáját kitakarítani.
majd fizet egy takarítónőt felnőttként
ma már nem olyan nagy dolog ez
ezzel együtt neveld igényesnek
így magától nem fog egy ólban lakni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!