Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Van egy 15 éves fiam, aki...

Van egy 15 éves fiam, aki eléggé rendetlen Eddig mindig pakolásztam és takarítottam a szobájában És most észre vettem, hogy a barátnője is egyre többször összepakol Szerintetek meddig normális egy anyának a gyereke szobáját kitakarítani?

Figyelt kérdés
2020. jan. 2. 10:50
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
89%
15 évesen én már biztos nem tenném. Ha szemétdombon akar élni akkor lelke rajta. Én is abban éltem mégis rendes háziasszony lett belőlem
2020. jan. 2. 10:53
 2/22 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem ahogyan nő egy gyerek, úgy kellene folyamatosan ránevelni a takarításra. 4 évesen már el tudja pakolni maga után a játékokat pl. 10 évesen már porszívóztam, mert így neveltek. Nem dolgoztattak, hanem nekem is meg volt a dolgom. Anyuval együtt takarítottunk, majd később önállóan.

Nem, nem normális, hogy egy 15 évesnek takarítják a szobáját. Csak azért mert fiú, neki is tudnia kell rendet tartani. Most már késő erre nevelni, előbb kellett volna :/

2020. jan. 2. 10:54
 3/22 anonim ***** válasza:
90%
10 éves kora óta nem pakolok vagy takarítok a lányom szobájában. Az az ő dolga. Segítségét bármikor, bármiben kérhet, de nem vagyok a takarítónője, alapból az ő feladata
2020. jan. 2. 11:13
 4/22 anonim ***** válasza:
86%
7 évesem megcsinálja.
2020. jan. 2. 11:18
 5/22 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem ameddig neked nem teher, nyugodtan megteheted.

Előbb-utóbb úgyis kínos lesz neki. ha meg nem, hát nem. Aztán meg majdcsak elköltözik.

Én nem problémázok ezen. Amikor takarítom a lakást, nem azon a negyedórán múlik, hogy a gyereknél is letörölgetek és összeporszívózok. És pakolni is szoktam utána, még ha a nagyját el is teszi egyedül. Nem esik le a karikagyűrű az ujjamról emiatt.

2020. jan. 2. 11:21
 6/22 anonim ***** válasza:
78%
Kizártnak tartom, hogy egy 15 éves fiú szobáját takarítsam. Van két lába, van két keze, számoljon el ő a dzsuvával, amit csinál. Amíg az én házamban lakik, addig pedig elvárom, hogy rend legyen - majd a sajátjában úgy él felnőttként, ahogy akar. 7 éves lányom magától elpakolja a játékait, felteszi vállfára a ruháit és elteszi, zoknit párosít, port töröl, mosogatógépbe bepakol, és mivel mindezt igyekeztem játékosan csinálni vele kicsi korától, marhára élvezi. Zenét kapcsolunk közben, táncolunk, nagylányosan beszélgetünk, kitalálósat játszunk. Látja, hogy igényesen élünk, megszokta, hogy amit előveszünk, eltesszük. Sokszor ő mondja nekem, hogy el kéne pakolni itt-ott. Ez csak szoktatás és elvárás kérdése. Ha 15 évig nem szoktattad hozzá szerintem erről lecsúsztál, mindazonáltal szerintem gáz, ha a barátnő pakol egy otthon élő srác szobájában...az első barátom 17 évesen nekem is hasonlóan kupis volt, mondjuk ott az egész család így élt - nem koszban, csak elképesztő rendetlenségben. Sokszor én se bírtam és elpakoltam a szobáját, de már akkor is gáznak éreztem a helyzetet, hogy nekem kell rendet tennem, ha kulturált körülmények között szeretnék ott tartózkodni.
2020. jan. 2. 11:30
 7/22 anonim ***** válasza:
84%

Ha már barátnőzik, a takarítást is meg tudja oldani.

Én már a 13 éves lányom szobáját sem takarítom. Nyolcadikos osztályos, nyugodtan kitakaríthatja a szobáját. Hozzáteszem, a lakásban egyéb helyeken nem kell csinálnia semmit(nem is csinál, esetleg havonta egy mosogatás) szóval ne legyen már teher a saját szobáját kitakarítani.

2020. jan. 2. 15:16
 8/22 anonim ***** válasza:
84%
Sajnálom, de ezt hamarabb kellett volna belénevelni, most már nem fogja megtanulni, mert ki volt nyalva a feneke általad, és a későbbi barátnőit, esetleges feleségét is ugyanígy kifogja használni, és az a hülye elképzelése lesz, hogy ez a nők feladata, és ha az anyja is megcsinálta neki, mit sír a barátnő/feleség. Mióta a nők is dolgoznak, nem kellene ennek női munkának lennie. Oké kicsit előre ugrottam az időben, de míg ilyen nevelés van, addig ez a téma nem fog változni. Van egy ismerősöm (volt kolléga) aki 18-20 évesen miután elköltözött otthonról, és még nem volt barátnője, a hugainak kellett mosnia a ruháit meg teregetni, mert hogy az női munka. Akkorát süllyedt a szememben. Ha jóban vagy a lánnyal, akkor én vele beszélnék, hogy ne pakoljon utána, mert megpróbálnád ránevelni a felnőtt életre, hátha még nem késő. Lehet a lány még partner is lesz ebben.
2020. jan. 2. 15:34
 9/22 anonim ***** válasza:
36%
5. ez nem arról szól, leesik-e a gyűrű az ujjadról, vagy fáradtság-e hanem hogy mire neveled a gyereked. Ja, pár év és elköltözik, ki lehet bírni persze, de nem szégyen, hogy egy életképtelen embert neveltél, aki vagy a saját mocskában él vagy van egy buta nő aki elpakol neki, mert az anyja nem értette miért fontos ez? És még csodálkozunk, hogy ennyire neveletlen sok gyerek. Ennek alapnak kellene lennie.
2020. jan. 2. 15:37
 10/22 anonim ***** válasza:
27%

majd fizet egy takarítónőt felnőttként

ma már nem olyan nagy dolog ez

ezzel együtt neveld igényesnek

így magától nem fog egy ólban lakni

2020. jan. 2. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!