Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van aki szintén nem ad cukrot,...

Van aki szintén nem ad cukrot, szarságokat a gyereknek? Meddig lehet bírni?

Figyelt kérdés

Mi is egészségesen eszünk, 1.5 éves gyermekem is, nem kap cukrot, túrórudit, Dörmi macit, fornettit stb. Nem vagyunk nagyon szigorúak, vendégségben evett már kekszet mondjuk, de igyekszünk elkerülni az ilyen helyzeteket.

A játszótéren viszont nyomatják ezeket, szinte mindig van valamelyik gyerek kezében valami egészségtelen vacak, az én gyermekem is nézi, olyankor kap amit mi viszünk (pl áfonya, sk keksz..). Viszont egyre nagyobb lesz és a játszótéren mindenkit kínálgatnak. Meddig lehet ezt kihúzni? Egyre vackabb dolgokat hoznak le, nem egy sima túrórudit, hanem olcsó színezékes vackokat, nem is tudom pontosan.

2021. szept. 3. 13:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
94%

1,5 évesen még simán működik, később viszont nem érdemes ezt erőltetni szerintem.

Kislányom most negyedikes. Van egy osztálytársa, akinek nagyon szigorú szülei vannak, többek között az édességevést sem engedik. Mesélte, hogy a kislány és a bátyja a napközis táborban nem csak felvásárolták a büféből egy héten át az összes nyalókát, gumicukrot, meg a többi vackot, hanem utána egész délután azt tervezgették, mit hazudjanak a szüleiknek, mire ment el a zsebpénzük. Teljesen kivolt a kislány, amikor a nyalóka megfogta a nyelvét, hogy erre most milyen mesét találjon ki. Szerintem szörnyű, hogy 9-10 évesen már annyira nincs meg a bizalom, hogy azon kell egy gyereknek aggódnia, hogyan tagadja le, hogy nyalókát evett. :(

Szóval pici korban ez tök jó, húzzátok, amíg lehet, de eljön az a pont, amikor már érdemes engedni belőle, mert a cukornál sokkal rosszabb, ha hazugságra kényszerül a gyerek.

2021. szept. 3. 14:08
 12/21 anonim ***** válasza:
82%
Atya ég, waldorf ovi, meg ez az egészség mánia... burokban nevelt kezelhetetlen gyerek lesz, nem fog tudni sehova beilleszkedni mert a való élet nem ilyen rózsaszín felhő...
2021. szept. 3. 15:03
 13/21 anonim ***** válasza:
91%
Ooo én sem támogatom a teljes tiltást. Egész gyerekkoromban nem engedtek cukros löttyöket inni, nem is volt otthon, max nagy ünnepekkor 1-1 pohárral, meg vendégségben ittam néha. Aztán mikor felkerültem egyetemre másik városba kb. szó szerint kóla függő lettem, hónapokig ittam mindennap, akár víz helyett is, volt, hogy napi 1,5-2 literrel. Aztán egyszer valaki mondta, hogy kivonja a Calciumot a csontokból és egyik napról a másikra nem ittam többet, csak megint ilyen havonta egyszer. Szerintem az ésszerű határt kell megtalálni és azt természetessé tenni számára.
2021. szept. 3. 15:03
 14/21 anonim ***** válasza:
93%

Nem tiltani kell, hanem megtanítani mértéktartásra. Tiltani a legkönnyebb.

Barátnőm is ezt csinálta, aztán a 10 éves gyereke még a mai napig lopkodja, titokban eszi a nasikat, felfal mindent amit lát, pedig full normális gyerek egyébként. A fene nagy tiltással pont hogy sikerült jól rászoktatni a falásra.

Az a feladat, hogy megtanítsa az ember, hogy mi egészséges és mi nem, miből szabad csak keveset vagy csak titkánenni, hogy mire eljutnoda, hogy önállóan dönt arról, hogy mit eszik, akkor lehetőleg normális ételeket válasszon. Nekem ez jött be.

2021. szept. 3. 15:15
 15/21 anonim ***** válasza:
74%

Mondjuk aranyközépút 🙄

Oviban a menza kaja még mindig minden csak nem egészséges meg hű de reform.

2021. szept. 3. 19:13
 16/21 anonim ***** válasza:
40%
Például nálunk a tízórai ilyen a 1.5 éves kislányomnak. Reggelire keveset eszik,ki kell pótolnia. Hatalmas a mozgásigénye így órákig futkos, mindent kipróbál a játszótéren, ahová rögtön reggeli után viszem. Mivel hipotón az izomzata így ha túl kemény vagy nagyobb egy falat akkor félig megrágva kiköpi. Amiket szívesen eszik ilyenkor,puha és fél kézzel oda tudom adni úgy hogy a betonos részeken ne essen hanyatt, mert néha meginog: banán/ gofri/ tejszelet/ kiolvasztott gesztenyés túrórudi/ gesztenye Marci, lekváros puha kalács/ puha kakaós csiga vagy pékáruk. Ha leültetem keveset ül egy helyben majd lekéredzkedik és sétál :) ♥️. A súlya alacsony, nehezen gyarapszik, elhúzódik nála a fogzás is, hetekig, hónapokig. Így kénytelen vagyok úgy etetni, ami másnak,mint Neked furcsa,szokatlan vagy nem egészségesnek tűnő. Kekszek közül pl babapiskóta ami annyira megpuhul hogy megeszi. Ha nincs íze pl köles kiköpi, játszik vele. Magvak is biztos egészségesek, ha meg tudná rágni szívesen adnék neki. Szóval nem mindig választás kérdése sajnos amiről írsz. Azért mesélem el hogy lásd van olyan is hogy eü. oka van a jelenségnek, elhiszem persze hogy sok a duci gyerek akiknek nem hiányoznának ezek a desszertek és én is sokszor látom. Mi a másik véglet vagyunk, örülünk ha picit is gyarapszik az örökmozgó gyermekünk.
2021. szept. 3. 20:43
 17/21 anonim ***** válasza:
89%

Szarságot a mi gyerekeink se kapnak. Sőt szart sem.

Bölcsiben viszont fog kapni cukrot, de szart ott sem.

2021. szept. 3. 21:10
 18/21 anonim ***** válasza:
76%

Én megprobaltam, 3 éves koráig nem kapott csokit, édességet, cukros üdítőt (kizárólag vizet ivott).

Bekerült az oviba, első nap úgy jött haza, hogy anya, szörpöt ittunk. Hát én akkor teljesen kivoltam hogy faszér adnak ilyen szart a gyerekeknek. Aztán hamar elengedtem, mikor jöttek az oviban a szulinapi sutizesek, Télapó nasi stb... Nem lehet kizárni az eletetekbol sajnos.

Azóta sem vagyok híve, pedig már 6 éves, de itthon nincs sem cukros üdítő, sem nasik (max ropi és háztartási keksz). Ilyen szarokat épp eleget eszik oviban, vendégségben, jatszon..

2021. szept. 3. 21:14
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
Én a gyereknek majd megmutatom mit csinál a kóla mondjuk egy tojással, darab hússal vagy rozsdás szöggel 24 óra alatt, aztán annak fényében magyarázom el neki, hogy igya, ha jól esik, de mértékkel, mert elég agresszív anyag.
2021. szept. 3. 21:29
 20/21 anonim ***** válasza:
94%

16, hipotón, aki meg sem áll? Na ilyet se láttam még 20 év alatt.

Vagy annyira enyhe, hogy felesleges említeni is, vagy sose volt az.

Egy olyan hipotón, akinél nem enyhe alkati jellemző és valóban probléma, az 1,5 éves korára jó ha elindul és nem fog nyargalászni.

A futva etetés pedig valóban eü-i probléma, csak épp máshogy: fulladásveszélyes. Tehát ez aztán pont nem jó magyarázat.

2021. szept. 4. 05:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!