Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fiaimmal nem lehet bírni, ha...

Fiaimmal nem lehet bírni, ha együtt vannak, hogyan kezeljem őket?

Figyelt kérdés

A kicsi 3 éves a nagy 5. Külön külön nincs velük semmi baj, oviban se, ha egyikükkel vagyok itthon, utcán, boltban, vendégségben olyanok, mint a kisangyal. De ha együtt akkor szófogadatlanok, egymást bíztatják a hülyeségre, nem tudnak normálisan játszani (egyedül igen) sem otthon sem a játszótéren, állandóan fegyelmezni kell őket, de nem használ az se. Az apjuk már nem viszi együtt a kettőt sehova, mert nem bír velük, ugyanezt mondja, hogy egyedül nincs egyikkel se semmi baj!

Olyan mintha versengenének ki tud rosszabb lenni, már nem bírjuk idegekkel, légyszíves adjatok tanácsot, nem tarthatjuk külön szobában őket!

Nem a nevelés hiánya a gond, következetesen neveltem őket mindig, egyedül tudják is nagyon jól a szabályokat, de együtt mintha meghülyülnének.

Nagyon szeretik egymást egyébként.

2018. márc. 16. 14:29
 1/6 anonim ***** válasza:
49%
Detto, mióta már tudnak együtt játszani....
2018. márc. 16. 14:37
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekunk is ket fiu van, egy ev van kozottuk es nagyon sokaig ugyanezt csinaltak. Kb mintha oket irtad volna korbe. :)

Szerintem nalunk sem a nevelessel volt gond, mert egyebkent otthon az esetek tobbsegeben egyutt is jol viselkedtek, max birkoztak es persze volt, hogy vitatkoztak, vagy epp jokedvukben voltak nagyon hangosak. De tobbsegeben jol elvoltak kettesben itthon.

De hazon kivul tulporgettek egymast, szo szerint kifordultak onmagukbol.

En ilyenkor siman szetszedtem oket (pl egyik jon a bal oldalamon, masik a jobbon, vagy a jatszoteren egyik jatszik itt, masik ott) es mondtam, hogy csak akkor engedem oket ismet “ossze”, ha tudnak viselkedni. Megprobaltuk, de ha nem ment, akkor hazamentunk barhonnan, nem erdekelt, hogy milyen program volt.

Szivem szerint en sem vittem volna oket egyutt sehova, mert kulon-kulon tenyleg kb mintagyerekek voltak.

De megembereltem magam es epp egyre tobb helyre kezdtunk jarni es ismeretlen, tavolabbi helyekre, nem a szokasos jatszoterre/boltba/erdobe, stb.

Mar indulas elott tisztaztam a szabalyokat, utkozben is atheszeltuk, hogyha nem fogadnak szot, nem fekezik magukat, amikor szolok, akkor hazamegyunk. Siman kiultettem egyiket-masikat “buntibe” eloszor (annyi percre, ahany evesek voltak epp), es tisztaztam, hogy masodik kor mar nem lesz, hanem bezarul a mokatar es megyunk haza, nem erdekel, hogy 2 oran at tartott ideerni.

Ha jol viselkedtek, akkor jutalmaztam oket, pl hazafele menet kaptak fagyit, vagy gyerekmagazint az ujsagosnal a hetvegi nagy kirandulas utan, hasonlok.

Nalunk ez bevalt, legalabbis egy ido utan befejeztek azt a viselkedest es mar egyutt is jol viselkednek azota.

2018. márc. 16. 14:48
 3/6 A kérdező kommentje:

Legalább nem vagyok egyedül a problémával :)

Az a baj, hogy ezeken már túl vagyunk, hogy hazamegyünk ha rosszak... Már kb 1 éve ezt csinálják éd eredményt nem értem el vele, hogy hazavittem őket akárhonnan is, csak röhögtek és bóhóckodtak hazafelé is :/ Nekik a legjobb szórakozás egymás társasága úgyhogy az nem büntetés ha hazamegyünk hiszen viszem mindkettőt :D A szétszedés jó, de csak addig míg egymásra nem találnak újból....

2018. márc. 16. 15:03
 4/6 anonim ***** válasza:
49%
3,4,6 évesek. 2 lany 1 fiu....:D kifogytam az ötletekből. Max.együtt érzek Veletek
2018. márc. 16. 16:03
 5/6 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez van.

Mikor már nem bírom, akkor külön teszem őket pár órára. ÉS ebben NEM engedek.

2018. márc. 18. 12:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Kellett neked fiúkat szülni, most láthatod, milyenek!
2018. máj. 8. 05:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!