Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Máshol is ennyire a kütyük...

Máshol is ennyire a kütyük világában élnek a gyerekek? 10 éves fiaim van, és már nem lehet vele bírni.

Figyelt kérdés

Ha lehetne akkor ő csak a fortnite, minecraft, videósok világában lenne. Semmi más nem érdekli. Minecraftozni lehet neki tableten napi fél órát és ennyi. Nincs számítógépje, emiatt nagyon nagy veszekedéseket, hisztiket művel. Két hete én vagyok a világ legs.rabb anyja ilyeneket mond csak mert nem veszünk több száz ezres gépét.

Nem lehet vele nyugodtan beszélni erről mert csak hisztizik.

Az iskolában is ez megy, a tanító néni is szólt, hogy a gyerek nagyon agresszív, nem érdekli semmi sem, vannak napok hogy csak ül és ki sem nyitja a füzetett sem. Év eleji felmérőt üresen adta be. Ő most így akarja kizsarolni a gépet. De ha ebben engedünk mi lesz később?

Az apja külföldön dolgozik, de a kapcsolatot tartjuk naponta. Ő sem tud segíteni nekem.

2020. szept. 7. 22:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
Próbálkoznak, de mivel én vagyok a felnőtt, én szabom a szabályokat, így napi 1 órában van maximalizálva a képernyő előtt töltött idő. Hogy ez telefon, sz.gép, játék, akármi, egykutya. Programozók gyereke, de nem hiszem, hogy jót teszek vele, ha hagyom egész nap ott ülni. Az élet idekint van, nem a gépben.
2020. szept. 7. 22:36
 2/14 anonim ***** válasza:
95%
Fordítsd visszájára. Ha ezzel akarna engem zsarolni a fél óráját is elvenném. Megmondanám a 10 évesednek, hogy amennyiben nem hozza fel a tanulmányi eredményeit és a viselkedését az elvárt szintre, egy évre elfelejtheti a játékot. Ez nem vicc. Most fogd meg, mert elborul! (Van egy olyan érzésem, hogy a 30 perc az nem 30 perc és nem csak ennyit játszik, ráadásul jó eséllyel nem vagy elég kemény sem vele. Se te, se az apja. El sem merem képzelni a férjem mit reagálna, ha nem tanulna rendesen a gyerek az iskolában! :O Szerintem a tablet már a kukában lenne nálunk.)
2020. szept. 7. 22:38
 3/14 A kérdező kommentje:

A 30 perc tényleg annyi, de mikor a tabletet elrakom akkor őrjöng, és ez 2 órán át megy, jobb esettben elég 1 óra hogy lenyugodjon.

Elvettem a tablet időt, nasi sincs két hónapig. Tablet addig amíg ki nem javítja a jegyeit. Meg sem ígéri, hogy javítani fog. Annyival elintézi hogy őt nem érdekli amíg nincs gépe.

Magán úton kerestem gyermek pszichológust de 2 hét múlva kaptam időpontott.

Minden ami jó dolog tiltva van, mégis inkább tovább dacol velünk.

Megütni nem merem, de a kiabálás sem hat rá.

A vírus helyzet miatt az apja haza sem tud jönni jó ideig.

Úgy érzem egyedül kevés leszek, nem bírok el vele

2020. szept. 7. 22:45
 4/14 anonim ***** válasza:
83%

9 éves fiam szereti a mc-t, meg supermariozni, de nem ez az élete. Zenésznek készül. Ha dobolhat az fontosabb mint a gép, vafy ha programot csinálunk. De unaloműzésnek jó, mikor nekem dolgom van itthon és dobolni sem lehet.

Lehet a gyerekednek us kéne valami foglalkozás amit szeret.

2020. szept. 7. 22:50
 5/14 anonim ***** válasza:
24%
Miért nem MERED megütni?
2020. szept. 7. 22:53
 6/14 anonim válasza:
44%

Az első és legfontosabb hogy ne borulj ki és próbálj nyugodt maradni.

Ütéssel ne is próbálkozz szerintem vagy ha mégis azt csak a legvégső esetben.

Tudom hogy ez egy eléggé nehéz dolog számodra és úgy érzed ki csúszik az irányítás a kezedből de ne hagyd magad.

Mint már előttem is írták:Próbáld meg mással lekötni a figyelmét.

Az én unokaöcsém is 10 éves és ő is állandóan a telefonján lóg mert ott tudja tartani játék közben a barátaival a kapcsolatot. Őszintén szóval kiderült hogy ő enélkül egyedül érzi magát...

Azok alapján amit írtál a kis fickó nagyon kitartó viszont arra nem gondoltál még hogy alkudozol vele?

Én leülnék beszélni a fiammal és azt mondanám neki hogy most vissza kapja a tabletet hadd játszon egy kicsit és idővel a gépet is megkapja de csakis akkor ha jól tanul és jó lesz a fél évi bizonyítványa! Ez amolyan win-win helyzet lenne főleg ha belemenne és látnád is a javulást rajta! Fél év alatt nagyon sok dolog változhat szóval lehet végül még a gépről is lemondana szóval nem feltétlenül kell engedned neki és meg venni de kicsit motiválni lehetne

2020. szept. 7. 22:59
 7/14 Derjaderja ***** válasza:
77%

Hú nem tudom, nekem ez a fajta lázadás elvenné a kompromisszumkészségemet és letörném a szarvát.

Elzárnam a tabletet, amúgy full kedvesen megmondanàm neki, hogy az ő tanulása az ő magánügye, de addig szó sem lehet semmilyen engedményről, amíg ilyenekkel próbàlkozik.

Utána belekakilnék a jegyeibe, akarmit hoz haza. Hamar nagyon égő lesz neki az iskolában ha üresen adogálja be a dolgozatokat.

2020. szept. 7. 23:10
 8/14 anonim ***** válasza:
78%
Alkudozás, meg engedmények, meg taktikázás? Nincs játék, két nagy pofon és elvárások! Az hiányzik itt, nem alkudozás! 10 éves és meg mer egy ilyet lépni? Hova jutsz el 18 éves korára????? Te jó ég! Persze, beszélgess vele, mert az eddig is hatott, nem?
2020. szept. 7. 23:30
 9/14 anonim ***** válasza:
38%
üvöltözöl vele, és persze mindenért ő a hibás, mert gonosz maifiatal, akit csak a gép érdekel... a te nevelésed és nemtörődömséged juttatta ide, üvöltözz inkább magaddal ha kérhetem. ha lenne bármi a való világban, ami fontos lenne neki, mint négyes gyermekének a dob, akkor lehet hogy nem menekülne feszt oda. én is játszom, öcsém is játszik, a karantén óta az apró, alsós unokahúgok is játszanak, de ha tehetjük, akkor van táncóránk, rajzóránk, színjátszónk, kertünk, játszóterünk, könyveink, százféle játék és hobbi és időtöltés és amit csak akarsz, heti rendszerességgel áthívott barátok, szóval történik egy csomó érdekes dolog a valóságban is, nem csak a minket hátrahagyó apánk és a hisztiző idegbeteg anyánk.
2020. szept. 7. 23:38
 10/14 anonim ***** válasza:
76%

Nem leszek népszerű, de nekem csak egy kérdésem van: ki adta a kezébe a gépet, a hülye játékokkal, a kontroll nélküli videózgatás lehetőségével?

A kérdés költői, nyilván tisztában vagyok vele. Bár már kellőképpen el van "szabva" a nevelése, TALÁN még lehet rajta javítani, ha mostantól következetesség és szigor van. Nem üvöltözéssel. Jelenleg olyasmi miatt veszekszel a gyerekkel, amire TE adtad meg neki a lehetőséget. Ergo: elsősorban a ti hibátok, hogy ilyen lett. Tessék elkezdeni végre nevelni, mert baromi rossz vége lesz.

2020. szept. 7. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!