Máshol is ennyire a kütyük világában élnek a gyerekek? 10 éves fiaim van, és már nem lehet vele bírni.
Ha lehetne akkor ő csak a fortnite, minecraft, videósok világában lenne. Semmi más nem érdekli. Minecraftozni lehet neki tableten napi fél órát és ennyi. Nincs számítógépje, emiatt nagyon nagy veszekedéseket, hisztiket művel. Két hete én vagyok a világ legs.rabb anyja ilyeneket mond csak mert nem veszünk több száz ezres gépét.
Nem lehet vele nyugodtan beszélni erről mert csak hisztizik.
Az iskolában is ez megy, a tanító néni is szólt, hogy a gyerek nagyon agresszív, nem érdekli semmi sem, vannak napok hogy csak ül és ki sem nyitja a füzetett sem. Év eleji felmérőt üresen adta be. Ő most így akarja kizsarolni a gépet. De ha ebben engedünk mi lesz később?
Az apja külföldön dolgozik, de a kapcsolatot tartjuk naponta. Ő sem tud segíteni nekem.
A 30 perc tényleg annyi, de mikor a tabletet elrakom akkor őrjöng, és ez 2 órán át megy, jobb esettben elég 1 óra hogy lenyugodjon.
Elvettem a tablet időt, nasi sincs két hónapig. Tablet addig amíg ki nem javítja a jegyeit. Meg sem ígéri, hogy javítani fog. Annyival elintézi hogy őt nem érdekli amíg nincs gépe.
Magán úton kerestem gyermek pszichológust de 2 hét múlva kaptam időpontott.
Minden ami jó dolog tiltva van, mégis inkább tovább dacol velünk.
Megütni nem merem, de a kiabálás sem hat rá.
A vírus helyzet miatt az apja haza sem tud jönni jó ideig.
Úgy érzem egyedül kevés leszek, nem bírok el vele
9 éves fiam szereti a mc-t, meg supermariozni, de nem ez az élete. Zenésznek készül. Ha dobolhat az fontosabb mint a gép, vafy ha programot csinálunk. De unaloműzésnek jó, mikor nekem dolgom van itthon és dobolni sem lehet.
Lehet a gyerekednek us kéne valami foglalkozás amit szeret.
Az első és legfontosabb hogy ne borulj ki és próbálj nyugodt maradni.
Ütéssel ne is próbálkozz szerintem vagy ha mégis azt csak a legvégső esetben.
Tudom hogy ez egy eléggé nehéz dolog számodra és úgy érzed ki csúszik az irányítás a kezedből de ne hagyd magad.
Mint már előttem is írták:Próbáld meg mással lekötni a figyelmét.
Az én unokaöcsém is 10 éves és ő is állandóan a telefonján lóg mert ott tudja tartani játék közben a barátaival a kapcsolatot. Őszintén szóval kiderült hogy ő enélkül egyedül érzi magát...
Azok alapján amit írtál a kis fickó nagyon kitartó viszont arra nem gondoltál még hogy alkudozol vele?
Én leülnék beszélni a fiammal és azt mondanám neki hogy most vissza kapja a tabletet hadd játszon egy kicsit és idővel a gépet is megkapja de csakis akkor ha jól tanul és jó lesz a fél évi bizonyítványa! Ez amolyan win-win helyzet lenne főleg ha belemenne és látnád is a javulást rajta! Fél év alatt nagyon sok dolog változhat szóval lehet végül még a gépről is lemondana szóval nem feltétlenül kell engedned neki és meg venni de kicsit motiválni lehetne
Hú nem tudom, nekem ez a fajta lázadás elvenné a kompromisszumkészségemet és letörném a szarvát.
Elzárnam a tabletet, amúgy full kedvesen megmondanàm neki, hogy az ő tanulása az ő magánügye, de addig szó sem lehet semmilyen engedményről, amíg ilyenekkel próbàlkozik.
Utána belekakilnék a jegyeibe, akarmit hoz haza. Hamar nagyon égő lesz neki az iskolában ha üresen adogálja be a dolgozatokat.
Nem leszek népszerű, de nekem csak egy kérdésem van: ki adta a kezébe a gépet, a hülye játékokkal, a kontroll nélküli videózgatás lehetőségével?
A kérdés költői, nyilván tisztában vagyok vele. Bár már kellőképpen el van "szabva" a nevelése, TALÁN még lehet rajta javítani, ha mostantól következetesség és szigor van. Nem üvöltözéssel. Jelenleg olyasmi miatt veszekszel a gyerekkel, amire TE adtad meg neki a lehetőséget. Ergo: elsősorban a ti hibátok, hogy ilyen lett. Tessék elkezdeni végre nevelni, mert baromi rossz vége lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!