Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Máshol is ennyire a kütyük...

Máshol is ennyire a kütyük világában élnek a gyerekek? 10 éves fiaim van, és már nem lehet vele bírni.

Figyelt kérdés

Ha lehetne akkor ő csak a fortnite, minecraft, videósok világában lenne. Semmi más nem érdekli. Minecraftozni lehet neki tableten napi fél órát és ennyi. Nincs számítógépje, emiatt nagyon nagy veszekedéseket, hisztiket művel. Két hete én vagyok a világ legs.rabb anyja ilyeneket mond csak mert nem veszünk több száz ezres gépét.

Nem lehet vele nyugodtan beszélni erről mert csak hisztizik.

Az iskolában is ez megy, a tanító néni is szólt, hogy a gyerek nagyon agresszív, nem érdekli semmi sem, vannak napok hogy csak ül és ki sem nyitja a füzetett sem. Év eleji felmérőt üresen adta be. Ő most így akarja kizsarolni a gépet. De ha ebben engedünk mi lesz később?

Az apja külföldön dolgozik, de a kapcsolatot tartjuk naponta. Ő sem tud segíteni nekem.

2020. szept. 7. 22:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
81%

Én jól bánok a gyerekekkel, de a tiedet nehezen bírnám idegekkel.

Ne haragudj nem rosszból írom, de ha megzsarolna a gyerekem én nem is tudom mit csinálnék. El sem tudok ilyet képzelni.

Ne add vissza neki a gépet, ha nem tanul és megbukik akkor majd megbánja. Valahogy nem lehet befolyásolni? De nem engedékenységre gondolok. Talán ha mondogatnád rokonok, ismerősök előtt, hogy nem tanul, lemarad a többiektől az Iskolában és ő is hallja, talán észrevenné, hogy ciki amit csinál!? Tudom nem alázzuk a gyereket, de én lehet, hogy ezt csinálnám hátha hat rá.

Lassan ki futsz az időből sajnos.

2020. szept. 7. 23:55
 12/14 anonim ***** válasza:
89%

Az én kisiskolás ikerfiaimnak nincs konzolja, okostelefonja. Számítógépet csak leckéhez használhatnak.

Olvasni szoktak a keretben, egymással vagy barátaikkal játszani. Sokat kirándulunk.

Szerencsére jól tanulnak, nem agresszívek, nem szemtelenek.

A te fiadnak szerintem elvonási tünetei vannak. Akárcsak a drogosoknak. A gépfüggőség is szenvedélybetegség.

Az én férjem ilyenért jól megpicsázná a fiút, hogy üresen adja be a dolgozatot hisztiből, meg zsarol a gép miatt. A gondolat is felháborítja. Egy biztos, egyre rosszabb lesz a helyzet, nem szabad tétlenül nézned. Előbb utóbb enni, aludni, fürödni sem fog eleget hogy minél többet gépezhessen. Iskolában megbukik vagy eltanácsolják.

2020. szept. 8. 04:56
 13/14 anonim ***** válasza:
66%
Akkor én leszek a mumus, mindene van a fiamnak és nagyon szereti a felsorolt játékokat, engedemnis neki és megvis beszéljük, figyelem az újdonságokat is. Szinte az összes hasonló korú gyerek ismerte nyáron, akikkel megismerkedtünk. A gyereket viszont vittem a szabadba, egész nyáron Balatonon voltunk, ott is játszott, de nagy részben a strandon a barátaival játszott. Jó tanuló, jól viselkedik. Nálatok sem a napi fél óra játék a probléma. Ha szeret játszani, akkor azzal nem büntetni, hanem motiválni is lehetne.
2020. szept. 8. 05:51
 14/14 anonim ***** válasza:
68%

De hogy telik egy napotok? Hogy telt a nyár? Nyáron többet gépezett? Gondolom igen, és ezért van most elvonási tünete.

Mennyit foglalkozol vele egyébként? Szoktatok beszélgetni? Vagy a napjaitokat kitölti az h a gépezésen veszekedtek és kész?

Lehet, hogy az apja miatt is viselkedik így, mivel sokat van távol, de valami nincs rendben a gyerek lelkével az biztos.

A lényeg h sokkal többet kellene foglalkoznod a fiaddal, minden téren, beszélgetni vele, stb. A gépezés nem ördögtől való, nem kell teljesen tiltani, de az egyensúlyt meg kéne találni. Nem csak ezzel van nálatok a probléma hanem az egész gyereknevelés félrement. Tavaly is csinált ilyeneket h üres dolgozatot adott be meg nem érdekelte az iskola? Apa korábban többet volt otthon? Testvére nincs? Kicsit a leírásod alapján olyna egyébként, mintha depressziós lenne, vagy legalábbis nagyon nincs kibékülve az egész világgal.

2020. szept. 9. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!