Miért ilyen agresszív, durva a 2 éves fiam?
Még mindig én vagyok, akinek szintén agresszív a gyereke. Amiatt is izgulok. Már mondtam neki, hogy a bölcsibe is mindenkit ütni fog akkor nem lesz barátja, de csak röhögött rajtam.
Ha gondolod írj privit, hátha tudunk egymásnak néhány jó tanácsot adni.
"Ha megbüntetem, bárhogy, lepereg róla."
Hogy bárhogy? Mert ha általában rácsapsz, ráütsz, lehet, hogy onnan ered ez a viselkedés. A gyerekek sokszor átveszik a szülőtől a feszültséget, az agresszív viselkedést. Ne érts félre, nem azt feltételezem, hogy ütöd, vered a gyerekedet, csak akármennyire nehéz, az ilyen helyzetekben szerintem az a legjobb megoldás, ha nyugodt maradsz és megszeretgeted, közben határozottan elmondod neki, hogy nem szabad így viselkedni, mert anya szeret téged, stbstb. Nem fog azonnal megváltozni, de hosszú távon a nyugalom és a türelem az, ami a legjobb megoldás lehet. Remélem nem bántottalak meg, ha esetleg még egyszersem ütöttél rá a gyerekedre, csak nekem van egy ismerősöm, aki nem tudja az ilyen helyzetekben türtőztetni magát és ilyenkor megy az ordibálás, csapkod a gyerek kezére, lábára, hogy hagyja abba a hisztit, meg hasonlók, és rossz nézni. Rendesen dulakodnak :( Máskor meg ráhagy mindent. Egyáltalán nem következetes, a gyerek meg feszegeti a határokat.
Én még sosem ütöttem rá a gyerekemre, próbálok higgadt maradni mindig, és ennek ellenére nekem is szokott ilyet csinálni a fiam! Bepróbálkozik, ez természetes! De tudom kezelni a helyzetet, rászólok (nagyon szigorúan, "csúnyán" nézek rá), és befejezi. Még ő is szopizik.
Csak azt akarom mondani, hogy minden gyerek csinál hasonlókat, de nagyon fontos, hogy mindig maradjunk nyugodtak, határozottak és következetesek. Egy idő után meg fogja tanulni, hogy így csak a buták viselkednek.
Az én lányom is szokott (igaz, ritkán) ütögetni-főleg ha dühös. Azaz látom, hogy jön-megfogom a kezét, legugolok és úgy mondom, tök nyugodtan de azért úgy, hogy Ő is jól értes-nem szabad.
Ha beszélsz hozzá mindig gugolj le-hiszen ha felé magasodsz az fenyegető. Legyen egyenrangú fél a beszélgetés során(is). CSak nyugodtan, nem szabad mert fáj, mert te sem csinálsz vele ilyet...
Én ilyeneket szoktam mondani a lányomnak.
Utána legtöbbször az ütésből simogatás lesz :)
A fiam hasonló kaliberű volt mint a Tied.
Na, ott én is türelmetlen voltam--és sajnos ez meg is látszik..... Ne ess bele ebbe a hibába.
Miért ilyen agresszív, durva a 2 éves fiam?
A válasz : mert 2 éves. :) Minden 2 éves ilyen. Próbál kapcsolatot teremteni, de mivel nem tud beszélni és nem ismeri az interperszonális etikettet (most szocializálódik), így fejezi ki magát. Gyere depizni, itt a link! :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
valamit nagyon elronthattatok a nevelésben ...
engem pl jól neveltek,még egyszer sem ütöttem meg anyámat,se apámat.
amúgymeg hogyhogy ha tudna beszélni??
már nem azért de én 2 évesen már viccet meséltem XD
bár ez is neveléstől függ :P
13L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!