Tegnap éjjel szinte az egész családot végig csípte egy szúnyog. A legcsúnyább a lányom kezén van. Gondolom ez olyan szúnyog lehet,ami túlélte az egész szezon méregadagját,ez nagyon ellenálló,és ezért ilyen csúnya. Már a Fenistil krém sem enyhíti neki a fájdalmat.Nem viszket neki,hanem fáj.Már szereztem szúnyogirtót,de valamilyen házi praktikát szeretnék kérni,amitől enyhül,és már bevált.
Előre is köszönöm!
2011. szept. 29. 19:55
1/8 anonim válasza:
Hasonló csípést szereztem néhány hete, akkora volt, hogy nem is feltételeztem, hogy szúnyog csinálta, de az orvos ezt mondta. Fenistil gélt, és jegelést javasolt. Jó lett volna a Fenistil csepp is pluszban, de azt szoptatás alatt nem lehet szedni. Kb 3 nap volt, mire úgy-ahogy elmúlt.
2011. szept. 29. 19:59
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy válaszoltál.Azt szeretném még kérdeztni,hogy 5 éves szedhet fenistil cseppet? Nekem van.
2011. szept. 29. 20:03
3/8 anonim válasza:
Kálcium!
2011. szept. 29. 20:21
4/8 anonim válasza:
Ecet a csípésre.
2011. szept. 29. 21:27
5/8 anonim válasza:
Nem volt korábban ilyen? Csak azért, mert az én lányom allergiás a szúnyogcsípésre, minden csípése szinte nagyon durván bedagad majd felhólyagosodik neki. Tavaly ügyeleten is voltunk, mert feldagadt az egész lába ott kapott szteroidos krémet, ami idén segített az a cetrazin hexal csepp, így csak picit voltak csúnyák neki, de tavaly a könnyebb csípéseken a fenistil cseppek is segítettek ( 3 éves volt akkor)
2011. szept. 29. 21:57
6/8 anonim válasza:
Ecetes vizes ruhával borogasd be neki éjszakára, én allergiás vagyok, és nekem is nagyon csúnya szokott lenni, és csak ez segít olyankor.
Kb. 1/6 rész ecet, 5/6 rész víz, beleáztatsz egy pamut anyag darabot, ráteszed a csípésre, fáslival körbe tekered, és egy zacskót húzol rá. Én egy füles zacsit szoktam ketté vágni, és a füleivel bárhova fel tudom kötözni, így nem áztatom szét éjjel az ágyneműt.
2011. szept. 30. 00:15
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket! Eddig soha nem volt ilyen csúnya neki,bár nem igazán szerették eddig a szúnyogok. De sajnos most egyetlen éjszaka alatt 5 csípése lett. Szerencsére ma éjjel nem volt semmi,mert bedugtuk újra a szúnyogirtót. Este adtam neki fenistil cseppet 5-öt,mert nem mertem neki többet,de szerencsére el tudott aludni. Ki fogom próbálni az ecetet,az mégsem gyógyszer. Még egyszer köszönöm mindenkinek.
2011. szept. 30. 09:42
8/8 anonim válasza:
Én azzal a fehér rázóssal kentem neki,ha csúnya volt,segített!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!