Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kutya+gyerek, nálatok hogy megy?

Kutya+gyerek, nálatok hogy megy?

Figyelt kérdés

Pl kettesben hagyjátok őket mondjuk pár perc erejéig? Hagyjátok hogy a gyerek ölelgesse , puszilgassa? Főleg ahol nagyobb kutya van.

Van egy 3 éves lányom és egy 3 éves kaukázusink.

Én egy percre is alig merem kint hagyni őket kettesben, ha a gyerek maga homokozik én elzárom a kutyát a kennelbe, csak akkor van ott a gyerekkel, ha mi is kint vagyunk. Amúgy imádják egymást, szeretgeti, ölelgeti,orvosi vizsgálatot végez rajta.

Már többen "lehülyéztek", hogy ha be kell mennem valamiért a házba pl, innivaló, törlőkendő akármi zárom el a kutyát. Még rokonnal, baráttal se hagyom ott, viszem a kennelbe, ha bemegyek. Én parázom túl vagy ti sem hagyjátok? Amúgy szelíd, okos, iskolázott kutya, nem vele van a baj, csak lehet én gondolom túl

2021. aug. 21. 22:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy egy percre sem. Nekem beagljeim vannak, de ennyi idős korában még velük sem hagytam együtt felügyeket nélkül.
2021. aug. 22. 00:41
 12/23 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem később sem szabad nálatok.

Nekünk macskánk is van, kutyával lehet kettesben, de csak mert kisebb termetű, kb 8-10 kilós keverék, sosem volt agresszív megmozdulása(morgás se) senki felé, de az én gyerekem már nagyobb. 5-6 éves kora óta lehet vele kettesben, annyi esze van, hogy nem ölelgeti a kutyát(azt nem szereti egyik sem!), el is mondtam az elmúlt években, de hozzábújik, meg a kutya az ölébe fekszik..

Kétévest kaukázusival, aki meg is tudná ölni és még morog is.. VICCELSZ?

Megbízhatatlan kutya, és ti is rossz kutyások vagytok. Próbálkoztok, de azért ez semmi..

Macskával simán, nagyon jámbor macskánk van, párszor kicsi harapott, de semmi baja nem lett a gyereknek(jelzés értékűen csinálja), ott inkább a macskát féltem, mert a macskát pl ölelgeti, emelgeti a gyerek, mert cuki és kisebb és úgy érzi megteheti, hiába tiltom az ölelést..

Egy két karmolás is bejátszott, de túlélte. Egy darabig aggódtam, nehogy kimarja véletlen a szemét, de aztánrájöttem, hogy ez már túlaggódás. A macska is nyugodt, tűrő természetű, meg a gyereknek is van esze ilyesmihez, eddig mindig a kezét karmolta aprócskát, ha volt valami, de inkább harap a macska, mint karmol, annak meg nincs nyoma tényleg. Macskában még nem esett kár, fél szemem rajtuk van, vagy párpercenként beszólok, ha tudom, hogy játszanak, hogy óvatosan, szépen.

2021. aug. 22. 08:37
 13/23 A kérdező kommentje:

Nem morog, csak ha evés közben a tányérjához nyúlok, de már nem csinálok ilyet. Csak próbálgattam.

Ezt a gyerekkori kutyánk is csinálta aki 19 évig élt és amúgy 19 éven át olyan volt mint akit kenyérre lehetett kenni.

2021. aug. 22. 08:43
 14/23 A kérdező kommentje:
Amúgy más helyzetben még sohasem morgott rám. Rossszul fogalmaztam meg.
2021. aug. 22. 08:44
 15/23 A kérdező kommentje:
Mint írtam kutyaiskolába is jártunk, minden nap gyakorlatozunk azóta is, nagyon okos, szépen csinál mindent. Ki van herélve is, nem agresszív egyáltalán.
2021. aug. 22. 08:46
 16/23 anonim ***** válasza:
97%

Egy kaukazusiban akkor sem bíznék meg ennyire. Itt is az jatszik,hogy túl nagy,erős kutya. Ha csak kicsit harap is nagy egy kisgyereknek. Szóval csak zárd be továbbra is,ahogy eddig.

Az akitás válaszoló voltam

2021. aug. 22. 09:39
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jól csinálod, hogy akár egy percre is bezárod. Szertintem se hagyd felügyelet nélkül őket még jó ideig. Jobb félni, mint megijedni.
2021. aug. 22. 21:42
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Engem anno megharapott a kutyánk, mert állítólag téptem a fülét. 1 éves a lányom, ha a kutyám fele közelít akkor készenlétben vagyok. Corgi kutyus, bírja a “strapát”, de folyamatosan figyelem a reakcióit. Nem bántaná soha a gyereket, inkább csendben tűri a lányom érdeklődését, de azért valljuk be, egy ilyen korú gyerek még csak fájdalmat tud okozni a kutyanak. Nem fogom megvárni azt, hogy a kutya megunja. Hagyom hogy megérintse, de amikor tépi a bundáját, akkor véget vetek a mókának.
2021. aug. 23. 00:29
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Ja és kettesben soha nem hagyom őket
2021. aug. 23. 00:31
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Akkor sem lenne szabad morognia, ha a tányérjához nyúlsz! Jól nevelt kutya elől bármikor elveheted az ételt! Mit gondolsz minek morog? Jelzi, hogy megjárhatod, ha szekálod az ételét! Ilyet nem csinál az a kutya, aki úgy gondolja felette állsz!
2021. aug. 23. 07:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!