Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megharapta a macska, mi a teendő?

Megharapta a macska, mi a teendő?

Figyelt kérdés
5 éves gyermekem a nagyobb testvéreivel játszott. Erre tévedt egy macska, simogatták, egyszer csak megkapta a kezét. Megmosták, nekem nem is szóltak, most tudtam meg. Egy apró felületi karc látható a karján. Azt mondták nem vérzett, de fájt. Állat eddig még nem harapta meg egyikőjüket se, így kissé aggódok.

2019. aug. 18. 22:28
 1/3 anonim ***** válasza:
58%
Orvoshoz kell vinni, föleg ha kóbor állat volt. Ha nincs érvényes tetanusza, azt biztos kell kapnia. Van egy ugy nevezett macskakarmolás betegség, lehet, hogy megelőzésként kap antibiotikumot. Lehet, hogy veszettség elleni oltást is kap.
2019. aug. 18. 22:33
 2/3 anonim ***** válasza:
68%
Ha az állat ismeretlen, (nem saját) el kell menni az orvoshoz! Gyerekkel pláne! Nagyon sok betegséget, fertőzést el lehet így kapni. Veszettséget is, tetanusz fertőzés stb. Az orvos megmondja, mi a teendő.
2019. aug. 18. 22:35
 3/3 anonim ***** válasza:
81%
Mi így jártunk. Kóbor macska... ovis volt tehát tetanusza volt, de én azt gondoltam veszettség ellen is adnak. De majdnemhogy ki nevettek. Lebetadinozták, sebtapasz és jöhettünk. Hívd fel az ügyeletet.
2019. aug. 18. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!