Kutya+gyerek, nálatok hogy megy?
Pl kettesben hagyjátok őket mondjuk pár perc erejéig? Hagyjátok hogy a gyerek ölelgesse , puszilgassa? Főleg ahol nagyobb kutya van.
Van egy 3 éves lányom és egy 3 éves kaukázusink.
Én egy percre is alig merem kint hagyni őket kettesben, ha a gyerek maga homokozik én elzárom a kutyát a kennelbe, csak akkor van ott a gyerekkel, ha mi is kint vagyunk. Amúgy imádják egymást, szeretgeti, ölelgeti,orvosi vizsgálatot végez rajta.
Már többen "lehülyéztek", hogy ha be kell mennem valamiért a házba pl, innivaló, törlőkendő akármi zárom el a kutyát. Még rokonnal, baráttal se hagyom ott, viszem a kennelbe, ha bemegyek. Én parázom túl vagy ti sem hagyjátok? Amúgy szelíd, okos, iskolázott kutya, nem vele van a baj, csak lehet én gondolom túl
Nálunk a gyerek volt, hogy a kutyával aludt. 2 eves most a kislanyunk, labradorunk van, aki meg 4 eves. Imadjak egymást. En kint merem hagyni a kutyával, de nyilván nem megyek be fozocskezni, hanem igy ahogy te,hogy beszaladok egy percre(mieolott valaki nekem tamad, hogy hogy merem kint hagyni a gyerekem)
Szerintem ha ennyi időre mesz be,kicsit tulzas bezarni a kutyust.
4 éves amerikai akita. Egy éves a fiam,amíg él a kutya egy pillanatra sem fogom egyedül hagyni vele. Alapból nem gyerekbarát,ráadásul párszor nézett rá támadóan. Amúgy embert soha nem bántott, a szájába nyúlhatok ha eszik,de a gyerekhez máshogy viszonyul. Ahhoz túl nagy kárt tehet a gyerekben,hogy kísérletezzek.
Kaukázusinál is így gondolnám. Szerintem jobb az óvatosság. Lehet egy csivi hamarabb odacsíp,de itt 50 kg-mos kutyáról van szó,ami egy combcsontot kettéroppant.
3 borderünk van. Őket ölelgetheti, puszilgathatja, melléjük fekszik, labdázik velük, eteti őket. Tudja hogyan kell simogatni a kutyát, hogy ha eszik nem piszkáljuk, csak nézzük.
Én ismerem a saját kutyáimat. Az elmúlt 1,5 évben egyetlen egy megkérdőjelezhető reakciója nem volt egyiknek sem. Ezen kívül a fajta is alkalmas rá. Egyedül merem hagyni őket, ha úgy adódik. Más kutyával nem tenném. Vagy akkor sem ha más habitusú kutyám lenne.
Ha a helyedben lennék, ugyanezt csinálnám, mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!