Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Drasztikus lenne ez a megoldás...

Drasztikus lenne ez a megoldás, hogy újra a saját ágyában aludjon?

Figyelt kérdés
3 éves okos nagylány. Kb 1,5 éves koráig a szobájában aludt egyedül. Ott valami bekattant nála, azóta velünk alszik. De nekünk ez már sok. Mindent is kipróbáltunk már, hogy aludjon a szobájában, de nem. Egyet nem tettünk még meg. Arra gondoltam, hogy vagy az apjával vagy velem aludva bezárkóznánk a szobájába, ha órákig üvölt, akkor is. Nagyon rossz lenne ez így? Nem kell semmi más alternatívát megkérdezni vagy felsorolni, mert mindent kipróbáltunk már.
2021. aug. 14. 12:24
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
40%
Önérzetes Miss Kötődőnevelés anyukák lepontoztak lol :D
2021. aug. 14. 13:55
 22/29 anonim ***** válasza:
85%

20-as, első gyereknél még nekünk is sikerült külön alvásra szoktatni, a második gyerek erre kevésbé volt vevő.

Kérdező, ha mégis írnál egy listát, miket próbáltatok, ha más nem, legalább elejét vennéd a tanácsoknak. Ugyanakkor, ha úgy érzed, már mindent próbáltatok, akkor ennyi erővel próbáljátok ki a bezárkózást is.

Nálunk lefekvés előtt még tesznek néhány kört a lakásban, csak utána hajlandók jönni aludni, de igazából mi szólunk olyankor már többedjére, hogy nincs több szaladgálás, és “kiemeljük” őket a helyzetből. Amíg arra volt szükség, hogy egy órát bent legyünk az ágyuk mellett, akkor bent voltunk egy órát.

2021. aug. 14. 14:22
 23/29 A kérdező kommentje:

Másfél éves koráig nem volt gond az alvással. Vacsora, fürdés után estimese volt a kanapéján, majd magától ment az ágyába aludni. Én csak betettem, adtunk neki puszit és kijöttünk. Egy éjjel, ugyanezek után, kb fél órával azután hogy elaludt, sikítva ébredt és órákig sírt a karomban, de mivel még csak pár szót tudott beszélni, nem tudta elmondani mi a baj. Nem volt rajta sérülés, csípés, nem hallottam hogy megütötte volna magát az ágyban, szerintünk rosszat álmodhatott. Szoba csendes, ablak zárva. Azt hittük csak egy alkalom. De másnap este már akkor sírva fakadt, amikor beakartam tenni az ágyba. Amúgy már ki voltak szedve a rácsok, nem volt bezárva az ágyba, de nem szokott kijönni. Azt mondta "aja ne bánt az ájikóm". Ezután mentünk együtt neki új ágyat venni, amit ő választott, ágyneműt is hozzá, meg új plüsst. Megtetszett neki egy éjjeli lámpa, azt is kapott. Nagyon örült neki egyébként. Az ágy olyan, hogy egyikünk mellette tud feküdni, az is volt a cél, hogy vele legyen valaki, ameddig megszokja. De nem akart benne elaludni. Egy ideig úgy próbáltuk, mint ahogyan babakorában, hogy elalszik mellettem és átvisszük. De azon nyomban felébredt vagy kb 20 percen belül, ugyanilyen sikítós sírással. Egy este mondta, hogy itt alszom (a helyén), akkor ott is aludt, én mellette feküdtem. Tetszett neki, kipihent volt reggel, aznap délután és este újra ott aludt velem. Aztán többet nem. Inkább otthagyott, hisztizett, sírt. Apa kell, apa kell. Cseréltünk, apja ment át, de így sem volt jó, sírás ugyanaz. Picit hagytuk, nem akartuk erőltetni, hogy ne utálja meg. Elkezdtünk szerepjátékozni, hogy a babáit lefekteti, mesél nekik, betakarja őket a helyén. Ezt mostanáig gyakran játsza szívesen. Meséltem neki többször (rendszeresen) a nagylányról aki a saját ágyában alszik. Rajzoltunk együtt, milyen szép és jó a szobája. Volt, hogy megkértem altasson el engem, a kis rafinált elaltatott és átosont hozzánk. Apjával "beköltöztünk" a szobájába, akkor sírva kérte, hogy anya apa gyertek ide, gyertek vissza. Áthoztuk az ágyat, de nagyon makacs, nem aludt ott, folyton visszamászott. Kb 2 hónapig nálunk volt az ágy, de nem volt neki jó. Mondta, hogy nem szereti a matricákat a falon, leszedtük együtt, kidobhatta. Nappal egyébként nagyon szeret egyedül eljátszadozni a szobájában. Párszor megpróbáltuk megvesztegetni, először felajánlottam egy táblacsokit, hogy ez mind az övé reggel, ha a helyén alszik. Nem vált be ez sem, befeküdt, elaludt, kb 1 órát aludt, aztán jött, hogy anya nem kell a csoki. Ugyanezt megpróbáltuk egy lego duploval, ez a kedvence, ugyanígy aludt kb 1 órát, majd jött, hogy nem kell. Ami nem igaz, a játékot azóta is kéri, de nem adtam oda. Olyat is csináltunm, hogy miután lefeküdt aludni nálunk, mi átmentünk hozzá, ő meg őrjöngött. Pár éjjelt megpróbált segíteni a nagyi, ő sem járt sikerrel. Okos, de nagyon makacs lány. Átrendeztük a szobát és kb 2 hónapja át is lett festve, a színt ő választhatta. A jó ég tudja mi történt vele akkor másfél éve, igen, "bekattant valami nála". Nem okoz egyikünknek sem nehézséget mellette virrasztani, nem fontosabb semmi. Még próbáltunk pár apróságot, semmi sem járt sikerrel. Másfél évről van szó, nem akartam erőltetni, sem neki rosszat, igen, gyakran hagytam is, mert nem akartam az ellenkezőjét elérni ezzel. Sírni nem hagytam, hagyom, bezárni sem akarom. De már nincs jobb ötletem.

Bölcsis 8 hónapja, ott simán alszik. Szobacsere pedig nem opció, felnőttként annyi igényünk nekünk is lehet hogy a saját ízlésünk szerint épített szobában lehessünk... Meg a mi ágyunk sem fér be hozzá, az övé meg túl kicsi a 2 méteres apjának.

2021. aug. 14. 16:12
 24/29 anonim ***** válasza:
32%
A csicskái lettetek.Semmi következetesség, folyton váltogatott módszerek, persze hogy mindig van vmi baj. Sajnos be kell rakni az ágyba és ott hagyni, persze kijon sírva akkor újra visszatenni. Ha százszor akkor százszor és ezt akár hetekig, úgy hogy EGYSZER sem engedtek, különben kezdődik elölről. Sajnos ehhez sok türelem, kitartás és némi szigor/következetesség kell. Ez van. Most csak kapálództok és ezt ő is érzi és ő próbál uralkodni rajtatok...
2021. aug. 14. 16:38
 25/29 anonim ***** válasza:
62%
Megoldast nem tudok de le a kalappal ezekert, amit megtettetek erte. Szerintem ez nem becsicskulas.
2021. aug. 14. 21:49
 26/29 anonim ***** válasza:
83%
#24 remélem nincs gyereked...
2021. aug. 14. 22:46
 27/29 anonim ***** válasza:
23%

26: épp lesz,de az öcsémet is nekem kellett nevelni csak hát ha az ember folyton váltogatja a módszereket akkor a gyerek sem érti mit akarnak tőle. Sajnos egy bevett módszert végig kell vinni és az első 3 év piszok nehéz mert ha kell egész éjjel vissza kell vinni az ágyába,de 1-2 héten belül ráérez a gyerek a szabályra.

Kegyetlennek tűnhet,de az sem jó ha minden héten más dolgot tesztelnek rajta és közben a gyerek is frusztrált marad, mert a szabály igenis biztonság érzetet ad a kicsinek.

A liberális nevelés nem rossz,de igenis nem szabad szabályok nélkül hagyni a gyereket, mert ő igenis nem tudja mi a jó neki, a kislány sem érti hogy miért sír és a szülőtől várja a segítséget, az más hogy a kis hölgy nem tudja ezzel jót akarnak neki.

A fix napirend, rendszer akkor is kell ha a gyereknek az nem tetszik, tudom ez nem passzol a modern nevelésbe de ez van.

Én sem kívánom a liberálisan nevelőnek hogy remélem nincs gyereke, mert az elég proli megnyilvánulás lenne. A szülő igenis fog hibázni ezzel nincs gond, a kérdezőnek is csak megírtam mit kéne tennie,de nem szólom le amiért neki ez nem megy, nem egy gyereknevelő könyvvel a fejünkben születünk, még szép hogy botlunk közben.

2021. aug. 14. 22:53
 28/29 anonim ***** válasza:
79%

27 amit ide leírtál azzal maximális egyetértek.

De a kötődő nevelés nem egyenlő azzal, hogy nincsenek szabályok, és/vagy nincs napirend, következetesség. Ezt értik sokan félre azok is időnként akik ezt a módszert követik, meg azok is akik ellene vannak.

De egy dolog hogy betartom a napirendet, és más dolog hogy reagálok a félelmeire, amik lehetnek véltek vagy valósak. Tök mindegy. Kicsi még ahhoz, hogy megfogalmazza. És azzal, hogy visszakényszerítem estéről estére, vagy akár óráról órára egy olyan helyzetbe amitől ő valamiért fél az nem megoldás a problémára. Plusz szerintem rendkívül kegyetlen is.

Igen lehet, hogy proli volt az előbbi "megszólalásom" de tényleg nem szívesen lennék a gyereked ha ilyen kegyetlen vagy. De mivel neked még nincs, így valójában még nem is tudhatod, hogy reagálnál. Hidd el minden anya tele volt elképzelésekkel meg tervekkel, elvekkel. Aztán a gyerek született temperamentumától függ, hogy ezeknek hányad része landol a kukában.

2021. aug. 14. 23:21
 29/29 anonim ***** válasza:
47%

28:

Először is a kérdező leírta miket csináltak és olvasni is fárasztó mennyi féle módzsert variáltak, erre írtam hogy nincs rendszer. Annyira tanácstalanok hogy egyfolytában váltogatták, mi jön be és szerintem időt sem hagytak neki, hogy melyik válhat be, bumm nem sikerül jön a következő. Pedig szilárd táplálék szoktatásnál is figyelmen kívül kell hagyni ha először párszor kiköp valamit mert 4-5 -re megszereti sokszor csakhát fura az állaga számára stb.

Igen nem szültem(egyedül a fizikai dolgokat nem éltem meg mint szülés szoptatás) de olyan cuki, hogy akinek nincs gyerek annak fingja sem lehet egy gyerekről...

Sajnos az alkoholista apám nem dolgozott így anyám 2 műszakban nyomta és köztem meg a tesóm között olyan sok év volt, hogy míg mások elmentek barinőzni én már fél kézzel tudtam pelust cserélni egy kanapén :S

Végigjátszottam a gyereknevelés lépcsőit, oviba vivést, szabályok betartatását, szülőire is sokszor én mentem,de ezer bocsánat nem én szültem az öcsémet, így fogalmam sem lehet róla milyen káros ha az ember a nevelési módszereket össze-vissza váltogatja és pánikszerűen reménykedik. 8.-os koromra jöttem rá a váltogatás nem válik be az ovis tesómnál és megpróbáltam 1 módszert végigcsinálni és 2 hét alatt vééégre nem sírt ha haza kellett jönni az oviból, mert ennyi idő kellett míg az új szabály meghozta hatását,de addig minden délután egy kínszenvedés volt és sokszor én is módszert váltottam volna, mert kétségeim voltak hogy jól csinálom-e.

Ez nem kegyetlenség, nevelésnek nevezik, ha a gyerek igényeire figyelnék(mármint csak arra amit ő akar) akkor naphosszat fagyit evett volna az öcsém, nem evett volna zöldséget, nem csinálta volna meg a leckéit és folytathatnám. Nem azt kell csinálni amit ő akar, hanem azt ami neki jót tesz és ez sajnos ütni szokta egymást.

Megjegyzés a gyerek fél és a szülők ráfeszülése csak megerősíti hogy félnie kell, hisz anya/apa is ideges, a pici csak ennyit fog fel az egészből. Mint amikor elesik egy gyerek, az a szülő aki mosolyog hogy semmi gond ott a gyerek is mosolyog és tovább sétál hisz ha anya nem ijedt meg akkor nincs gond, az a szülő viszont aki felpattan hogy "úristen bibis lettél" ott a gyerek elkezd sírni, hisz anya valamiért aggódó arcot vág, pedig neki nem is fájt az esés és amíg nem látta aggódni anyát, nem is fogta fel hogy "baj" van csak hát ugye reagál az anya aggodalmára.

2021. aug. 15. 00:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!