Visszafele fejlődik a gyerek?
2 éves és 7 hónapos a fiam. Mostanában kezdett el leginkább beszélni, több szót mondani. Viszont furcsa, mert amit megtanult és ügyesen tisztán mondta azt mintha elfelejtette volna. Kérdezem tőle hogy ez mi, az mi és a válasz a babanyelv vagy az hogy "öö-aa", pedig ismeri azt a tárgyat és a nevét is mondta már előtte. Mikor tudom ha valóban baj van?
Rendszeresen járunk fejlesztésekre és minden másra de soha semmi gond nem volt vele.
Mi a teendő?
A fejlesztő tornák (pl. tsmt) járnak/járhatnak átmeneti visszaeséssel.
Mondjuk számolni tanítani igazán felesleges egy ilyen kicsi gyereket.
Nem 100-ig számolunk hanem csak néhány számot. Azért mert vannak nagyobb gyerekek is és együtt tanulunk tehát nem konkrétan csak az én gyerekemnek.
Akkor talán ez az oka a torna, köszi.
ööö a lányomnak semmi baja nem volt mégsem beszélt 3éves korig
aztán az oviban behozta a lemaradást :)
voltunk beszédvizsgálóban neurológusnál logopédusnál meg már mit tudom hol... minden negatív volt - máig nem tudjuk miért volt ez
most 10 éves cserfes tisztán beszélő kislány kitűnő bizivel :)
Ah sztem ne stresszelj ezen. A fiam 3 és 1/4 éves volt mikor megtanult beszélni. Addig csak halandzsázott meg nála is volt ami nálatok. Mondott már kb 50-100szot, aztán egyszercsak megkukult. Szerencsére behozta ő is. Nemsokára 4 lesz és most
meg már annyit beszél, hogy kivagyunk tőle. Fiúknál amúgy normális ha kicsit később kezd el beszélni, cserébe utána mindent is meg fog kérdezni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!