Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen váltócipőt ajánlotok a...

Milyen váltócipőt ajánlotok a bölcsibe?

Figyelt kérdés

Jobb minőségűt szeretnék, hiszen majdnem egész nap ebben lesz, de azért nem 10.000 forintért.

Eddig a Zetpolt és a Liliputit nézegetem. Persze olyan kéne, amit könnyű levenni, így Liliputiból talán a szandálos jöhet szóba (jól látom, hogy ez tépőzáras? [link]

Kinek mi (nem) jött be?

2010. aug. 29. 14:11
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, még egy kérdés eszembe jutott: egy normál szobai használat leginkébb néhény lépés sétából , kevesebb futkosásból áll egy gyereknél, mindenesetre semmiképp nem olyan intenzív futás, mint a szabadban. Az ilyen használat mellett a puhatalpú annyira károsítja a gerincet? Azért ez mégsem több kilóméter futás, mint amit egy szabadban sportolás jelent, szerintem ott van jelentősége igazán a rezgéselnyelő talpnak. Megint a gyógytornászt kérdezem, mint szakértőt.
2010. szept. 1. 19:46
 22/22 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

A gyógytornász vagyok.Mivel a témában elég eltérőek a szakmai vélemények, így csak a sajátomat írhatom le, melyet anatómiai, biomechanikai és ortopédiai tanulmányaimra, valamint a szakmai tapasztalataimra alapozok. A talpizomzatot elsősorban az egyenetlen talajon való járás, és a célzott tornagyakorlatok dolgoztatják, nem a puha talpú cipőben vagy zokniban járás sima talajon. Természetesen az én gyerekem is járkál itthon zokniban, de nem állandóan. Fontosnak tartom-ahogy te is írtad- a rezgéselnyelést, mely bizony nem csak futásnál van jelen, hanem bizony az ugrabugrálásnál is, melyet azért valljuk be elég sokat produkál egy gyerek akár a bölcsiben is. Amit én a leglényegesebbnek tartok (és ezzel nem rendelkeznek sajnos a puha talpú cipők), az a kemény sarokrész, mely fixálja a sarokcsontot és a lábtőcsontokat, ezáltal mintegy alapot biztosítva a "háznak", azaz a lábnak. Ha ez nincs meg, az egyébként rendkívül hajlékony-flexibilis gyerekláb nem képes megfelelően megtartani a test súlyát+a többletterhelést(lásd ugrálás, futás stb), és későbbiekben kialakulnak a problémák.

Egyszóval én járni tanuló kisgyermeknek semmiképp sem adnék a lábára ilyen cipőt, később talán, úgy 4-5 éves korban már esetleg elgondolkoznék rajta, de akkor is csak otthoni használatra, pár órára.

Ez az én véleményem, most nagy viták vannak ezzel kapcs. a szakmában, de egységes álláspont nincs.

Remélem nem vetted/vettétek okoskodásnak a leírtakat, mindenki saját maga döntse el, melyik irányzatot érzi magáénak.

2010. szept. 2. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!