Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Létezik még a gender szerinti...

Létezik még a gender szerinti nevelés?

Figyelt kérdés

Manapság van még olyan szülő, aki tudatosítja gyermekében, hogy mik a neme szerinti alapvető feladatai az életben?

Vagy ez már teljesen kiveszett?

Egyáltalán "illik" még tudatosan ilyet tenni? Néha úgy érzem, ezért megköveznének.

Én otthon házimunka közben azért magyarázok a lányomnak, megtanítom majd főzni, sütni, tésztát gyúrni, dagasztani..

Megtanítom, hogy öltözködjön nőiesen, hogy ápolja a haját, hogy öltözködjön, sminkeljen (a stílusán belül természetesen). Stb stb

Arra akarok kilyukadni, hogy a lányom majd nőiesen tudjon létezni. Minden szinten.

De ha fiam (is) lenne, tuti vinném a barkácsműhelybe. Hogy alap dolgokat tudjon.

Szóval nevelitek még a lányt lánynak, a fiút fiúnak?

2021. aug. 8. 16:23
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
95%
Szinte mindenki a neme szerint neveli a gyerekét, mert ha lányod van és akarsz neki venni egy ruhát, akkor csak rózsaszín és csillámos cuccokat fogsz neki találni. Főzni a kiskonyhában a fiúk is szeretnek, gendersemleges játék. Az én lányom az egész covid alatti idöszakot végigbalettozta, engem sosem érdekelt a balett, nem tőlem látta, a legtöbb gyerek a saját neme szerint fog "viselkedni" és aszerint fog játékot találni, én soha nem tiltottam az autót, barkácsolást, mégis rózsaszín tütüben szeret ugrálni és illegetni magát a tükörben.
2021. aug. 8. 21:33
 22/24 anonim ***** válasza:
90%

"ha fiam (is) lenne, tuti vinném a barkácsműhelybe"

És ha a lányod szíve szakadtából sír, hogy ő is szeretne menni, nem akar kimaradni, akkor megmondod neki, hogy ő nem mehet, mert lány, irány a konyha?

Vagy ha a fiad szeretne mézeskalácsot sütni veled, akkor majd rácsapsz a kezére, hogy ejnye, hát te fiú vagy?

Ezzel csak olyan testvérféltékenységet idézel elő, hogy csak na. Te nem teheted, mert lány, vagy, te nem teheted, mert fiú vagy. Neked muszáj barkácsolni, nem érdekel, hogy utálod, igenis menni fogsz, fiú vagy. Te meg ne sírjál, még három süteményt sütünk a férfiaknak ma estére, tanuld meg, hol a helyed. Egy életre megutálják egymást is, meg a barkácsolást/főzést is.

Ez nem tud működni a valóságba, és valójában nehezen képzelem el, hogy a történelem folyamán volt olyan időszak, amikor tényleg működött volna.

Ha elképzelem, hogy tönkre ment a kerítés napközben, amikor a férfi a földeken dolgozott, lehetetlennek tartom, hogy az asszony a vállát vonogatva nézte, ahogyan megszöknek a haszonállataik, mondván, ez a férje a dolga, ő nem tudja, hogyan javítsa meg. Aztán bement a konyhába, és várta, hogy az egyik megszökött csirke hazataláljon, ő meg megsüthesse vacsorára.

De azt sem hiszem, hogy a két világháború ideje alatt ami tönkre ment, azt bedobták a sarokba, várva, hogy a férj hazaérjen a frontról, és megjavítsa.

Ez nagyon szép elképzelés, és rövidebb ideig működhet is, de hosszabban szerintem nem. Az életben bármikor történhet bármi, és minél szélesebb eszköztárunk van a problémák megoldására, annál nagyobb eséllyel vesszük könnyen az akadályokat.

Igényes, normális öltözködés, hajápolás meg szerintem teljesen alap a fiúknál is.

2021. aug. 9. 14:45
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Az tök normális, ha a lanyodat ilyenekre tanitod, csak az problémás, ha AZÉRT tanitod erre, MERT ő lány.

Nekem fiaim vannak, ugyanolyan lelkesen jönnek a konyhába segíteni, a nagy (14) már főz egyedül is pár dolgot, mosogatnia is kell, porszívózni is, teregetni is. Most az hogy nézne már ki, hogy bár négyen élünk itt, de csak én egyedül végzek házimunkát? Ezeket ugyanúgy meg kell tanulni a fiúknak is. Mint ahogy a helyes testápolást is, a nagyot pl vittem már kozmetikushoz, mert elkezdett pattanásos lenni és nem lenne jó, ha gyulladtra nyomkodná az arcát.

2021. aug. 10. 14:12
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezö: a gender szerinti nevelés NEM AZT JELENTI, hogy középkori elvek szerint kellene tenni!

Attól nem lesz egy lány kevésbé lány, ha meg tud szerelni egyszerübb dolgokat és a fiú sem lesz kevésbé az, ha képes mosni-mosogatni-fözni-takarítani!

2021. aug. 10. 14:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!