Hogy kell megtanítani a gyereket rizst enni?
Bármilyen eszközzel eszik, mindenből kipotyog. Kicsi villa, nagy villa, kiskanál, nagykanál, próbáltam csak nagyon picit felmerni rá, de olyan ferdén tartja az evőeszközt, hogy az egész az ölébe folyik. Persze dühös lesz, mert így nem tud enni. Ha én etetem, vagy segítek helyesen tartva beleirányítani a szájába, az sem jó, mert nem nyitja ki rendesen a száját, eredmény szintén az, hogy ölben landol a kaja. De bármilyen aprószemű ételre vonatkozik: rizs, bulgur, tarhonya...
Szóval ti hogyan csináljátok?
Mennyi idős? Ha 4 éves, akkor nem gáz, ha 14, akkor már furcsa.
Próbáld a nagy kanállal, fogd a kezét és mondd neki, hogy tátsa ki a száját. Egy idő után menni fog.
Hát akkor még nagyon picike :)
Szerintem inkább ügyes, ha más ételt szépen eszik. Legyél türelmes, ez is menni fog neki.
Esetleg egy kicsit szószt rakj a rizsre, hogy ne peregjen. Tudom, akkor meg összekeni magát, de lehet valamit teríteni az ölébe.
Egy idő után szósz nélkül is menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!