Én reagálom túl?
Párom gyerekei 10 és 13 évesek. Evy fiú és egy lány. Jóban vagyok a gyerekekkel, bírom őket.
A gondom az, hogy házi cselédnek érzem magam. Havonta 10 napot velünk vannak. Nem ismerik a wc kefét, a szemetest, a szennyeskosarat, kaja után a köszönöm szót, a beágyazást, a fürdőkád zuhanyoztatását ha mondjuk a port mossák le játék után magukról, a csoki az asztalon pedig kértem, hogy a kutya miatt figyeljenek rá, megérkezéskor a papucs ahol esik úgy puffan. A párom szerint minden gyerek ilyen. Nekem meg felelősségem, hogy tanítsam őket, segítsek ebben neki, tanuljak velük és nyeljem le ha tiszteletlen vele is vagy ha épp zavar, hogy mindent meg akarnak vetetni maguknak. Hibás vagyok én is, hogy nem nyitom ki a szám, nekem nincs gyermekem de akiknek van, pls!!! Biztos rendben van ez így? Tényleg minden gyerek ilyen?
Nincs nekik megtanítva.
Hidd el nincsen rendben!!!
Az én fiam 11 éves,bár nem mindig akarja de megkell csinálnia ezeket a dolgokat,nincsen cseléd!
De megmutattad akár te, akár más, hogy hogyan kell pl kipucolni a wct használat után? Nem azért mondom, mert ez a te dolgod, vagy mert nem kéne tudniuk, de én pl tinikoromban tanultam meg valamit tisztálkodással kapcsolatban amire az akkori pasim hívta fel a figyelmet. Baromi ciki volt, de belegobdolva anyaméknak cikibb, hogy ideje korán nem tanítottak meg bizonyos dolgokra, mert ez kb 3 éves szint volt....
Szóval mikor kakás marad a budi, akkor hívd a bűnöst oda és mutasd meg neki mit hagyott ott, és kerd meg, hogy takarítsa el maga után, és hogy ezt elvárod tőle mindig.
Otthon én is ilyen voltam. Nem volt elvárva, hogy rendet tartsak. Pontosabban nagyon rosszul volt ez kommunikálva. Pont úgy, ahogy Te, anyukám is megcsinált mindent mindenki helyett. Magában bosszankodott, aztán egyszercsak robbant, én meg nem értettem mi baja van. Sosem mondta nekem az elvárásait, azt várta, hogy majd én kitalálom a gondolatait. Nekem meg kényelmesebb volt nem kitalàlni a gondolatait...
Ezzel szemben a nagyimnál pontosan tudtam, mi a rend, mik az elvárásai felém. A mamánál nem lehet kupit csinálni, a mamánál nem lehet cipővel betrappolni, széthagyni a levetett cipőket, a koszos tányért az asztalon hagyni. Ezeket a dolgokat egyszer mondta el. Utàna elég volt "úgy" rám néznie, és tudtam, mi a dolgom.
Az viszont fontos lenne, hogy a pároddal egyetértès legyen. Elvárjátok mind a ketten, hogy a gyerekek rendet tartsanak maguk körül. Legyenek világosak az elvárások, és azonnal szólj rájuk, ha valamit elfelejtenek. Ha ettől rossz zsaru leszel, hát rossz zsaru leszel. Nálad akkor sem lehet disznóólat csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!