Én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Párom gyerekei 10 és 13 évesek. Evy fiú és egy lány. Jóban vagyok a gyerekekkel, bírom őket.

A gondom az, hogy házi cselédnek érzem magam. Havonta 10 napot velünk vannak. Nem ismerik a wc kefét, a szemetest, a szennyeskosarat, kaja után a köszönöm szót, a beágyazást, a fürdőkád zuhanyoztatását ha mondjuk a port mossák le játék után magukról, a csoki az asztalon pedig kértem, hogy a kutya miatt figyeljenek rá, megérkezéskor a papucs ahol esik úgy puffan. A párom szerint minden gyerek ilyen. Nekem meg felelősségem, hogy tanítsam őket, segítsek ebben neki, tanuljak velük és nyeljem le ha tiszteletlen vele is vagy ha épp zavar, hogy mindent meg akarnak vetetni maguknak. Hibás vagyok én is, hogy nem nyitom ki a szám, nekem nincs gyermekem de akiknek van, pls!!! Biztos rendben van ez így? Tényleg minden gyerek ilyen?

2021. aug. 5. 19:36
 1/9 anonim ***** válasza:
84%
Ez a viselkedés szerintem ennyi idős korban nincs rendben. A 3 évesem csinál ilyen kupit maga körül, most is mint a papagáj mondom mit kéne csinálni. Időnként magától is megy, néha felszólításra sem. De ő egy 3 éves dackorszakos.. Ha 10 évesen is ilyen lesz, akkor ott már komolyabb következményeket helyeznék kilátásba. És következetesen be is tartanám.
2021. aug. 5. 19:43
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem akarok hárpia lenni és rossz zsaru de már sokszor gyomoridegem van, amikor jönnek.... Nézem a wc-t mindig nehogy ha jön hozzám vki beégjek... :(
2021. aug. 5. 19:54
 3/9 anonim ***** válasza:
83%

Nincs nekik megtanítva.

Hidd el nincsen rendben!!!

Az én fiam 11 éves,bár nem mindig akarja de megkell csinálnia ezeket a dolgokat,nincsen cseléd!

2021. aug. 5. 20:20
 4/9 anonim ***** válasza:
84%
Nagyon nem normális ez a viselkedés. Ha kell, mutasd meg a párodnak is ezt a kérdést a válaszokkal, más anyáknak talán hinni fog és megneveli a gyerekeit végre.
2021. aug. 5. 20:43
 5/9 anonim ***** válasza:
92%

De megmutattad akár te, akár más, hogy hogyan kell pl kipucolni a wct használat után? Nem azért mondom, mert ez a te dolgod, vagy mert nem kéne tudniuk, de én pl tinikoromban tanultam meg valamit tisztálkodással kapcsolatban amire az akkori pasim hívta fel a figyelmet. Baromi ciki volt, de belegobdolva anyaméknak cikibb, hogy ideje korán nem tanítottak meg bizonyos dolgokra, mert ez kb 3 éves szint volt....

Szóval mikor kakás marad a budi, akkor hívd a bűnöst oda és mutasd meg neki mit hagyott ott, és kerd meg, hogy takarítsa el maga után, és hogy ezt elvárod tőle mindig.

2021. aug. 5. 20:45
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem csinálják, valószínű, nem tudják, hogy kell. Mondd el nekik. Ne csináld meg helyettük. Ha ott a kaki, hívd vissza, mondd el, hogy ezt le kell takarítani. Ha bénázik, akkor mutasd meg 1x. Ha megkapják a kaját, mondd, hogy illik megköszönni. Meg mondjál mindent! Nem kioktatás jelleggel, hanem tanítási szándékkal. Csak így tanulják meg, ha az anyjuk nem tanítja őket.
2021. aug. 5. 21:00
 7/9 anonim ***** válasza:
39%
Nem az a probléma,hogy téged nem tudnak elfogadni és ez igazából neked szól?Vagy régóta külön van apuka és anyuka?
2021. aug. 5. 21:02
 8/9 anonim ***** válasza:
88%

Otthon én is ilyen voltam. Nem volt elvárva, hogy rendet tartsak. Pontosabban nagyon rosszul volt ez kommunikálva. Pont úgy, ahogy Te, anyukám is megcsinált mindent mindenki helyett. Magában bosszankodott, aztán egyszercsak robbant, én meg nem értettem mi baja van. Sosem mondta nekem az elvárásait, azt várta, hogy majd én kitalálom a gondolatait. Nekem meg kényelmesebb volt nem kitalàlni a gondolatait...

Ezzel szemben a nagyimnál pontosan tudtam, mi a rend, mik az elvárásai felém. A mamánál nem lehet kupit csinálni, a mamánál nem lehet cipővel betrappolni, széthagyni a levetett cipőket, a koszos tányért az asztalon hagyni. Ezeket a dolgokat egyszer mondta el. Utàna elég volt "úgy" rám néznie, és tudtam, mi a dolgom.

Az viszont fontos lenne, hogy a pároddal egyetértès legyen. Elvárjátok mind a ketten, hogy a gyerekek rendet tartsanak maguk körül. Legyenek világosak az elvárások, és azonnal szólj rájuk, ha valamit elfelejtenek. Ha ettől rossz zsaru leszel, hát rossz zsaru leszel. Nálad akkor sem lehet disznóólat csinálni.

2021. aug. 5. 22:19
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekek általában nem hülyék. Vagy az van, hogy otthon tényleg nem kell semmire se ügyelniük, akkor szépen elmeséled nekik, hogy nálatok szabályok vannak. Vagy pedig otthon szabályok vannak, de nálatok már az elején bepróbálkoztak a lazább viselkedéssel, aztán eddig nem szólt rájuk senki. Na ez esetben is tudatni kell velük, hogy ezt így nem kéne.
2021. aug. 5. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!